Motosiklet yıkayıcısı

İstanbul Kadıköy/Üsküdar/Ümraniye civarlarında bildiğiniz, işten anlayan bir motosiklet yıkayıcısı var mı?

Veya biz kendimiz yıkamak/temizlemek istersek nelere dikkat etmeliyiz?
Hangi parçaları temizlemeye özen göstermeliyiz?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motoru asla oto yıkamacılarda tanzikli suyla falan yıkattırma çok skaıncaılı söyliyim. al eline deterjan su kuru bez ıslak bez bi yerinden başla temizlemeye metal yerler içinde özel bir sprey al parlatır pas giderici falan al paslı yerler varsa böyle uğraş ama asla TANZİKLİ SUYLA FALAN YIKAMAYA KALKIŞMA.

yıkama işinde kullanılan köpük tarzı kimyasal maddeler plastik aksamda çıkması mümkün olmayan lekelere yol açıyor en azından cbf 150'lerde durum böyle.

motor bloğu ve çevresi metal aksamı gaz yağı ile diğer aksamları bildiğimiz bulaşık deterjanı ile yıkıyorum, yıkarkende zevk alıyorum.

Motosikletlerimizi asla tazyikli suyla yıkamamalıyız diye bir durum yoktur.
Şimdiye kaar hep tazyikli suyla yıkadım, yıkattırdım bir tanesinde bile marş almama veya paslanma vb. sorun çıkmadı.

İşi bilen bir yıkamacı zaten neresine su tutması veya tutmaması gerektiğin biliyor. Mesele iyi bir yıkamacı bulmak veya kendimizin yıkaması.

Kış mevsiminde motorumu yıkamayı çok çok da sevmiyorum ben açıkçası. Ama yazın hep kendim yıkarım orası ayrı tabi :)

motoru asla oto yıkamacılarda tanzikli suyla falan yıkattırma çok skaıncaılı söyliyim. al eline deterjan su kuru bez ıslak bez bi yerinden başla temizlemeye metal yerler içinde özel bir sprey al parlatır pas giderici falan al paslı yerler varsa böyle uğraş ama asla TANZİKLİ SUYLA FALAN YIKAMAYA KALKIŞMA.

tazzikli suyla yıkamadaki çok sakınca nedir ? biraz açarmısın konuyu ....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:41 ----------

yıkama işinde kullanılan köpük tarzı kimyasal maddeler plastik aksamda çıkması mümkün olmayan lekelere yol açıyor en azından cbf 150'lerde durum böyle.

motor bloğu ve çevresi metal aksamı gaz yağı ile diğer aksamları bildiğimiz bulaşık deterjanı ile yıkıyorum, yıkarkende zevk alıyorum.

hade canım sırf yıkacıya bahşiş vermemek için kendin yıkıyosundur :p

Arkadaşlar ben bakırköyde yıkama işlettim geçen seneye kadar yıkama konusunda oldukça tecrübeliyim tazzikli suyla yıkayabilirsiniz fakat en çok önem vermeniz gereken konu kesinlikle tabancayı dibine sokturmicaksınız uzaktan püskürttürün aksi taktirde zarar verebilirsiniz birde bulaşık deterjanı gibi malzemelerle yıkattırmayın çünki vernikdeki parlaklığı kaybettirir ben size meguiar's ın cilalı şampuanını öneririm çok memnun kalırsınz fakat biraz pahalı bi ürün.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:41 ----------

bnde scooter vardı bir kaç ay önce motoru yıkattırdır gayet hoş oldu 100-200 m yol aldım motordan bir ses geliyordu çektim sağa baktım hava filtresi nin vidaları falan hep sökülmüş dahada yıkamaya götürmedim şimdi ise bir vitesli motorumvar onuda hep kendim yıkıyorum metal olan yerler için normal bulaşık teli ve birazda motor yağıyla gıcır gıcır yapıyorum

yahu boyu ne boyutu ne arkadaşlar.kova , su oto yıkama cilalı şampuan , sünger iki tane bez.güzelce yıka yıkama parasınada git benzin al :)

bende işi bilen yıkamacıda yıkatırım hiç de sorun yaşamam,bujilere dikkat o kadar.

bnde scooter vardı bir kaç ay önce motoru yıkattırdır gayet hoş oldu 100-200 m yol aldım motordan bir ses geliyordu çektim sağa baktım hava filtresi nin vidaları falan hep sökülmüş dahada yıkamaya götürmedim şimdi ise bir vitesli motorumvar onuda hep kendim yıkıyorum metal olan yerler için normal bulaşık teli ve birazda motor yağıyla gıcır gıcır yapıyorum

anladım kardeşim.....
şimdi eğer bir yıkamayla hava flitresinin vidaları söküldüyse sanırım sorun yıkamadan değil motordan olsa gerek illaki daha öncesinden gevşemiştir yada br sorun vardır ...
...mesela bana desen metal olan aksamı normal bulaşık teli ile yıka diye aman derim :cyclopsan
tazzikli suyu çok yaklaştırmadan tutarsanız sorun olmaz işini bilen bir yıkamacıda buna dikkat eder zaten :cat:

len benden çok vakti olan varmı? niye bir de para vereyim ki:cherry:

sabaha kadar işim ne külübenin önünde oynaşıyom motorumla:queen:

ben hep kendim yıkarım ne gerek varki arabamı bu, yıkamak için gerekenler;ilk önce motor suyla yıkanır daha sonra
kova,su,şampuan,isteğe bağlı olarak fırça veya benim tercihim olan sünger ile bir güzel her yeri sürtülür,tekrar durulandıktan sonra orta sehpa üzerinde 5 dk kadar bekletilir daha sonra güzel pamuklu kuru bir bezle kurulanır,kurulama işlemi bittikten sonra plastik,lastik vb kısımlar badem yağı diye geçiyor onunla bir güzel parlatılır,daha sonra boya sonax cila ile bir güzel cilalanır cila kuruyunca silinir.bu kadar sonucu görmek için
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-fotograflari/80998-boylesi-kalmadi-;.html

Son düzenleme:
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
su kovasının içine çif ve şampuan karıştırırsanız yıkamacılardaki cilalı köpükle aynı kıvamı alıyor.ve tertemız yapıyor.süngerle detaylı bir şekilde temizlemeden önce 2 parmak fırçayla benzin eşliğinde jantını motorun altını ve zincirin etrafını zewkli bir şekilde temizliyebilirsin.her tarafı yapana kadar yagları temızledıgın yerler kuruyor ve kahwerengı bır renk alıyor.korkma kurusun.sabunla 1 girişiceksin.miss :)

Arkadaşım senin motorunu vidaları daha önceden gevsemiş olmalıdır bunu yıkamayla alakası flan olmaz bosuna yıkamacılara suc atmaynı.Ben motorumu bugune kadar hep petrolde yıkatıyorum 1 tl veriyorum adam yıkıyor hiç sorun yasamadım gecenlerde ön lastiğim patladı ne yani şimdi o tazikli sumu patlattı lastiğimi sırf yorum olsun diye böyle seyler yazmayınya. :mrgreen: :mrgreen:

En az 1 mt uzaktan tazyikli su tutturuyorum genelde hiç bir sorun yaşamadım şimdiye kadar...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar