motoru asla oto yıkamacılarda tanzikli suyla falan yıkattırma çok skaıncaılı söyliyim. al eline deterjan su kuru bez ıslak bez bi yerinden başla temizlemeye metal yerler içinde özel bir sprey al parlatır pas giderici falan al paslı yerler varsa böyle uğraş ama asla TANZİKLİ SUYLA FALAN YIKAMAYA KALKIŞMA.
yıkama işinde kullanılan köpük tarzı kimyasal maddeler plastik aksamda çıkması mümkün olmayan lekelere yol açıyor en azından cbf 150'lerde durum böyle.
motor bloğu ve çevresi metal aksamı gaz yağı ile diğer aksamları bildiğimiz bulaşık deterjanı ile yıkıyorum, yıkarkende zevk alıyorum.
tazzikli suyla yıkamadaki çok sakınca nedir ? biraz açarmısın konuyu ....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:41 ----------
hade canım sırf yıkacıya bahşiş vermemek için kendin yıkıyosundur![]()
bnde scooter vardı bir kaç ay önce motoru yıkattırdır gayet hoş oldu 100-200 m yol aldım motordan bir ses geliyordu çektim sağa baktım hava filtresi nin vidaları falan hep sökülmüş dahada yıkamaya götürmedim şimdi ise bir vitesli motorumvar onuda hep kendim yıkıyorum metal olan yerler için normal bulaşık teli ve birazda motor yağıyla gıcır gıcır yapıyorum
tazzikli suyla yıkamadaki çok sakınca nedir ? biraz açarmısın konuyu ....
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:41 ----------
hade canım sırf yıkacıya bahşiş vermemek için kendin yıkıyosundur![]()
bnde scooter vardı bir kaç ay önce motoru yıkattırdır gayet hoş oldu 100-200 m yol aldım motordan bir ses geliyordu çektim sağa baktım hava filtresi nin vidaları falan hep sökülmüş dahada yıkamaya götürmedim şimdi ise bir vitesli motorumvar onuda hep kendim yıkıyorum metal olan yerler için normal bulaşık teli ve birazda motor yağıyla gıcır gıcır yapıyorum