Motosiklet Yıkama...

Motorunuzun temizliği.

• Kullanılan toplam oy
    787
ne çok yıkamacı var bu sitede biriniz gelsinde 3 aydır yıkamadıgım motorumu yıkasın sevabına :queen:

mopedimi yıkarım ama en fazla 3 gün gider daha sonra aynı olur .toz toprak çamur..:p:mrgreen:r:

bende takıntı var pis hiçbir aracı sürmem arabadada aynı ,motorum daha omadığı için bişey diyemyeceğim ama tahminimce motor daha ayrıntılı temizlik ister :)

motora sungerle grişirim kruturum nikelaj yerleri mazotla temızlerim cantlara onem verırım seleyi sınyallerı vs vazelinle parlatırım sonra, bı gozluk dogru sahıle xd

bu pazar f1 yarışlarına giderken temde yağmura yakalandım ::eek:uups:: inanılmaz çamura bulanmış bi şekilde duruyor motor bende düşünüyorum yıkamacıyamı versem yoksa kendimmi uğraşsam diye ::153:: akıllara zarar bi görüntü içinde şuan selden çıkmış 1000rr gibi duruyor.
kendim uğraşırsam sanırım 1-2 saatimi alır, zinciriydi cilasıydı bi dünya iş

Cruiser de bol bol krom vardı....yıkama kurulama parlatma derken en az 2 saat geçiyordu...
DL de krom yok ancak onun temizliği de 2-2 buçuk saat sürüyor.
Ben motosikletlerimi temizlemekten büyük bir haz duyuyorum.
Bu işlem sadece temizlik değil aynı zaman da detay kontrolü niteliği de taşımakta.

her kullandığımda garaja çekmeden temizler öyle çekerim, yıkamam, nemli bezle siler, kuru bezle kuruturum, plakalığın altını ve alt sakal grenajı kolanyalı mendille silerim, yağmurda asla çıkarmam, ıslak yerden çok yavaş geçerim, açıkta bırakmam, kapalı alanda brandayla muhafaza ederim. günlük temizlikler yarım saati haftada bir falanda bir saati bulur.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Depodaki lekeler gözüme batınca temizlerim-ayda 1.
Önce benzicide biraz basınçlı suyla ıslatıp kaba tozunu aldırırım,sonra gazyağı banyosu yapar-fırçalar-kurularım, ayrıntılı temizlerim.

kirlensede yıkasam diye hep heyecanlanırım..büyük zevk duyarım ve haftada ir mutlaka yıkarım

Günde bi kere siler..Torpido cilası ve lastik yanaklarına özel parlatıcı uygularım.
2 günde bir ayrıntılı olarak yıkarım..
Haftada bir grenajlarına özel cila atarım..:bounce:

Kimseyede elletmem motorumu yıka diye:mrgreen:

Boşuna ismi Jesica değil.Bakımlı hatun benim motor:p
Kırmızıdır sexy'dir çok can yakar çok:mrgreen:

:queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:
inanmayan varsa bn şahidim. arada bnm makinayıda yıkar kendileri :D
tşk emrah iyiki varsın.:rendeer:

KBC

selamlar arkadaşlar
yağmurda hiç kullanmadım daha 2 haftalık çok kirli değil o yüzden, hergün nemli bezle siliyorum ve kuruluyorum yeterli şimdilik.

1 - yıkamak için nasıl bi sünger kullanıyosunuz arabalarda kullanılanla aynımı ?
2 - plastik aksamları neyle parlatabilirim ? (ayakkabı süngeri hariç)
3 - motorlarınıza kullandığınız cilalar nasıl hangi marka önerirsiniz ? boyaya zarar verecek bi cila varmı misal yanlış bi cila alsam.
4 - bide bu oto yıkamacılar motoru nekadara yıkıyor bilen varmı :)

F54

ben motora çamur olmadan yıkamam ama her zaman temiz tutarım lastiklere parlatıcı falan herşeye son derece önem veririm yani

her kullandığımda garaja çekmeden temizler öyle çekerim, yıkamam, nemli bezle siler, kuru bezle kuruturum, plakalığın altını ve alt sakal grenajı kolanyalı mendille silerim, yağmurda asla çıkarmam, ıslak yerden çok yavaş geçerim, açıkta bırakmam, kapalı alanda brandayla muhafaza ederim. günlük temizlikler yarım saati haftada bir falanda bir saati bulur.

Motoru sattığında haberim olsun:)

Önce motoru güzelce ıslatırım Sonra fırçaya sıvı sapun sıkar yumuşatırım
Sonra o köpükle bekler biraz ve suyla durularım
Ve sonra bidaha köpküklerim
O köpüğüde duruladıktan sonra bi beze sıvı sabun sıkar bezle silerim.
En sonunda güzelce durular kuru bi bezle iyice silerim =)

KBC

selamlar arkadaşlar
yağmurda hiç kullanmadım daha 2 haftalık çok kirli değil o yüzden, hergün nemli bezle siliyorum ve kuruluyorum yeterli şimdilik.

1 - yıkamak için nasıl bi sünger kullanıyosunuz arabalarda kullanılanla aynımı ?
2 - plastik aksamları neyle parlatabilirim ? (ayakkabı süngeri hariç)
3 - motorlarınıza kullandığınız cilalar nasıl hangi marka önerirsiniz ? boyaya zarar verecek bi cila varmı misal yanlış bi cila alsam.
4 - bide bu oto yıkamacılar motoru nekadara yıkıyor bilen varmı :)

??? yardımcı olabilecek arkadaş yokmu ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar