Motosiklet Yıkama...

Motorunuzun temizliği.

• Kullanılan toplam oy
    787
Merhaba arkadaşlar, bu başlığı açarken motosikletlerinizin temizliğine ne derecede önem verildiğini merak ettiğim için açtım.

Mesela ben motorumu yıkarken en az 1 saat sürer. Ve hep temiz tutarım yani kirlendiğinde hemen yıkarım.

Herkese kazasız belasız sürüşler.

daha bugün yıkattım kendim yıkayınca bende baya uğraşırım.bide scooter olunca artık gerçekten uğraştırıyor

daha bugün yıkattım kendim yıkayınca bende baya uğraşırım.bide scooter olunca artık gerçekten uğraştırıyor

Sana şöyle söyliyim..
Scooter'ı ayrıntılı bir şekilde 1-1,5 saatte yıkıyordum eskiden..
Şimdi cruiser alınca yaklaşık 2-2,5 saat sürüyor ayrıntılı temizliği..
Dua et scooter var sende :mrgreen:

ben motorumu yazın ara sıra yıkarım ama kışın 3m ayda bir...sonuçta 2 gün sonra yine aynısı....

3 ayda bir yıkarım ve kış aylarında hiç yakamam yaza kadar binerim şaka değil gercekten, ara sıra ıslak mendille silerim. hepsi o.

Bende de ZAT var ve çookkkk incelerim yıkarken.
Mesela dün yıkadım, 1 saat 50 dakika da bütün işi bitirdim. Ortalama 1,5 - 2,5 saat uğraşırım. Elimin ulaştığı bütün ayrıntılarına kadar temizlerim.

Faydalı bilgi eklersem; İnce ayrıntıları temizlerken (jant araları, vida-somun çevreleri, parçaların birbirine bağlandığı yerdeki ara yerleri vs..) ince boya fırcası kullanıyorum ki parmağımın bile girmediği yerleri ayrıntıları temizlemek için güzel yöntem.

Motosikleti
Hornet
Günde bi kere siler..Torpido cilası ve lastik yanaklarına özel parlatıcı uygularım.
2 günde bir ayrıntılı olarak yıkarım..
Haftada bir grenajlarına özel cila atarım..:bounce:

Kimseyede elletmem motorumu yıka diye:mrgreen:

Boşuna ismi Jesica değil.Bakımlı hatun benim motor:p
Kırmızıdır sexy'dir çok can yakar çok:mrgreen:

en ince ayrıntısına kadar gerekirse dükkanda iş olmadıgı sürece makinede ki civatalara kdar silerim

Her yıkamam 2 saate yakın sürüyo.
Yazın en geç 3 günde bir yıkarım benim oğlanı.

motosiklete kirli biniceksin arkadaş kimsenin dikkatini çekmeyecek nazarda değmeyecek :p

En az 2 saat benim, sonrasındaki zincir temizliği + yağlaması ve WD40 işlemini saymıyorum tabii.:p

motor sık sık yıkanmalı tertemiz görünmeli ayda bir pastalanmalı cilalanmalı güzel oluyor gerçekten ;)

1.50 civarıda benim sürüyor yağmur yağdımı sinir oluyorum herkes kızıyor kendinden çok motoru düşünüyon diye ama bilmiyorlarki o motora ben 1 buçuk saat uğraşıyorum

(yağmasın diyede dua etmiyorum arkadşlar yanlış anlasılmasın keşke yağsın su hayattır sonuçta)

Arkadaş motoru temiz tutalım ki daha uzun sure kullanabilelim,yoksa çürür gider!.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar