motosiklet yapı farklılıkları.yardım

acil aydınlatmam gereken bi konu var.bu işi bilen aradaşlarımın ve abilerimin yorumlarını almak istiyorum.konu şu :
mesela almanyada satılan 2001 model cbr 600 ile türkiyede satılan 2001 cbr 600 arasında parça farkı varmı.biraz daha açıklayayım.motosiklet parçaları birbirine eşitmi.çünkü farklı ülkelerde satılan motorların çoğu parçaları diğer ülkede satılana göre biraz farklıymış.ne bileyim bağlantı noktaları falan değişikmiş.böyle bişey duydum.sebebide başka ülkeden parça getirip kullanılmasın diyeymiş.
sizce böyle bişey varmı?? bu konunun cvb'ı acil lazım.
şimdiden teşekkürler

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bence yoktur arkadaşım gsx-r 750 ye almanyadan karbüratör ve hava filtresi takımı getirttik tam yerine oturdu :)

Burada toplanıyor olsa idi (çinliler gibi) ;

mutlaka birkaç vida artar veya parçalar birbirine uymazdı...

:silent:

Seri üretim japonların her modelinin parçası birebir uyuyor...

Şöyle birşey var otomobiller ve motosikletlerin kullanılacakları ülkenin yol ve iklim koşullarına göre diğer ülkelerle arasında ufak farklılıklar olabilir.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
bildiğim kadarıyla bu ufak tefek farklılıklar (gösterge paneli gibi) ufak hacimli modellerde oluyor.
bir süpersportta bu tür farklılıkların olacağını sanmıyorum, çok saçma olur. bir üretici oturup ta ülkeden ülkeye farklı motor üretmez. ama şu olur, aynı motosiklet farklı yıllarda farklı bir motorla piyasaya sürülebilir (bunlar tahmini sözler).
yurtdışı ile farklılıklar daha çok bazı modellerin Türkiyede bulunmaması yönünde oluyor.

bunu sen istedin al sana cevap

herhangi bir parçayı imal etmek dışardan kolay gibi görünebilir ama tasarım ve imalat süreci oldukça uzun ve maliyetli bir işdir örneğin en ucuz üretilen plastik parçalar bile buyuk yatırım istemektedir çünkü o parçanın tasarımı kalıbı hammaddesi boyası cilası derken hatırısayılır bir rakam ortaya çıkar e satış fiyatıda satış adedi ile doğruorantılı oldup buna göre nekadar fazla satılırsa fiyatı düşecektir böylebir imkanı çöpe atıp sırf servisler veya belirli kişiler kazansın mantığı sadece türkiye söker diğer ülkelerde bu böyle olmadığı için adamlar bizden önde arabalarda en cok bilinen konu sanırım iyi bir örnek olacak klimasız bir araca serviste klima taktırmak isterseniz birkaçsaat içinde hallederler çünkü klimanın kabloları hortumları araçta zaten imalat sırasında döşelidir cam otomatıkleri opsiyonel olduğu dönemlerde bunlarda öyle idi ve buna daha birçok örnek verilebilir senin bahsettiğin mantıkdışı eğer sana servis kazık fiyat çekerse hemen netten bak yurtdışından sipariş ver ( garanti bankası ile işlemler daha kolay ve buna uygun altyapısı var ) istersen gemi ile 1 ayda al istersen havayolu ile birkaçgünde al evine kadar geliyor ve parçayı seri no ile istiyorsun bilmemnesinin bilmemnesi oraya uymayabilir :queen:

tatmin oldunmu haa söyle tatmin oldunmu :cherry:

farklılık sadece amerikaya üretilen motorlarda var oda sadece gösterge jant ve bazı grenajlarda dier taraflar hep aynıdır yani motor kısmında herşey aynı olduğundan isdediğin parçayı siparış edip getirtebilirsin.

GKN

yok arkadaşım tamamen aynıdır
sadece türkiyeye gelmeyen versiyonu olan makinalar var, ama genellikle 2 zamanlılarda, ve sipecial makinelerde
dediğin gibi 600 f in var diyelim 2001, yurt dışından getireceğin her türlü parça uyar..

tmm işte bu 2 açıklama beni doyurdu. açıklamalar için 2nizede teşekkürler

Ayrıca sadece model değil markalarda bile benzer uyumluluklar var.

Euro2 ve Euro3 standartlarına uyması açısından...:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar