motosiklet yağmurda tekliyor

iyi akşamlar arkadaşlar motor yağmurda ve bol sulu yolda gidince tekliyor yani istemsiz gaz kesiyo ve stop ediyo jikle açık gezsemde farketmiyo arkadaşa sordum buji kablosu ıslanıyodur ondan dedi sizce neden olabilir ustalardan yardım lütfen

İstediğin buji başlığını tak, motor ıslak yolda veya yağmurda binince yeterince ısınamadığı için tekliyor. Ayrıca jikle açık gezme hava filtren benzin olur, filtre tıkanır yolda kalırsın.

Büyük ihtimalle bujiler ıslanmış ya da Mengu16'nın dediği gibi tam ısınmadan yola çıkmışsındır.

Buji kablosu yada bobin su sebebiyle şase alıyor.Yada buji piposundaki kauçuk şapka ölmüş ve su alıyor.

F54

dostum kafaya takma bütün cbf 150 ler yağmurda tekleme ve stop sorunu yaşıyor:p

Motorun ısınmasıyla alakası yok yağmur her yağdığında hava soğuk mu oluyor?

Buji piposundan veya bobinden şaseye atlama yapıyor ateşleme sistemi.Gözle gözükmeyen yerlerden yağmur suyu şaseleme atlama yaptırıyor.Bujiye gidecek cereyanı şase çekiyor.

Buji piposunun kauçuk olanlarından takın takmadan önce silikonlu gres sürülürse aynı sorun yaşanmaz.

---------- Post added at 14:37 ---------- Previous post was at 14:33 ----------

Şu videodaki gibi test yapsın hangi tamirci bakıyorsa, kendinde yapabilirsin korkma arkanda mtnetforum var; :)

http://www.youtube.com/watch?v=xXAFQa0R9hA

Bulaşık deterjanlı su sıkılacak püskürtülecek...

Motorun ısınmasıyla alakası yok yağmur her yağdığında hava soğuk mu oluyor?

Buji piposundan veya bobinden şaseye atlama yapıyor ateşleme sistemi.Gözle gözükmeyen yerlerden yağmur suyu şaseleme atlama yaptırıyor.Bujiye gidecek cereyanı şase çekiyor.

Buji piposunun kauçuk olanlarından takın takmadan önce silikonlu gres sürülürse aynı sorun yaşanmaz.

---------- Post added at 14:37 ---------- Previous post was at 14:33 ----------

Şu videodaki gibi test yapsın hangi tamirci bakıyorsa, kendinde yapabilirsin korkma arkanda mtnetforum var; :)

http://www.youtube.com/watch?v=xXAFQa0R9hA

Bulaşık deterjanlı su sıkılacak püskürtülecek...
Her yağmur yağdığında hava soğuk olmuyor fakat, bu motorun silindir ve silindir kafası yatay olduğundan, ön tekerden ve yoldan sıçrayan sular motorun aşırı soğumasına neden olarak performansını düşürüyor.

Adam doktora demiş ki: Doktor bey elimle şurama bastırınca çok acıyor
Doktor cevap vermiş: Sende bastırma o zaman.

E kardeşim sen de yağmurda binme o zaman :mrgreen:

Adam doktora demiş ki: Doktor bey elimle şurama bastırınca çok acıyor
Doktor cevap vermiş: Sende bastırma o zaman.

E kardeşim sen de yağmurda binme o zaman :mrgreen:
Şöyle bi çözüm buldum ben, 0 derecede bile binilebiliyor :)
img0001mf.jpg

Her yağmur yağdığında hava soğuk olmuyor fakat, bu motorun silindir ve silindir kafası yatay olduğundan, ön tekerden ve yoldan sıçrayan sular motorun aşırı soğumasına neden olarak performansını düşürüyor.

Soğuk havadada yağmur yokken aynısını yapması gerekir.Su vesair şeyler performansını etkilemez motorun.Her önü açık motorda aynı şeyi yapması gerekir o zaman.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar