motosiklet yağı

bende peugeot sppedfight2 war 2 zamanlı...mtra sekman piston atıldı krank kolu falan değişti...tam sentetik yağ ve 98 oktan benzin koy daha ii olur diye duydum(nerden duyduğumu hatırlamıyorm aklımda öyle kalmış) motora rektifiye yapıldı yani motor çok sıkı tam sentetik yağın bu duruma etkisi nasıl olur???

Ben motoruma SELENİA 10W60 tam sentetik yağ kullanıyorum ve motorumla yarışıyorum(Supersport C). Selenia motor yağları Vespa,Piaggio,Gilera motosikletlerinin ilk dolum yağlarıdır. Tavsiye ederim.Bu arada motorum Yamaha R6.

Bir önceki mesajmda reklam yapmiyim dedim ama dayanamadım. Arkadaşlar yağlar ile ilgili bilgileri yazdım, Mobil yağı kullanmayanın kafasından aşağıya bir fıçı yağ dökülsün emi :p

Mobil Racing 2T--> Viskozite-->100 ۫C’de 9.0/11.5 cSt.--> Tam sentetik, kül ve depozit bırakmayan, benzine karışması için özel bir solvent içeren, yüksek performanslı iki zamanlı motorsiklet motor yağıdır.
API (American Petroleum Institute) sınıfı TC'dir.

Mobil 1 Racing 4T 15W-50--> Viskozite-->100 ۫C’de 17.6/19.0 cSt.--> Tam sentetik, her türlü iklim koşulunda üstün koruyuculuğa sahip, geniş bir sıcaklık aralığında çalışan, yüksek performanslı dört zamanlı motorsiklet motor yağıdır.
API (American Petroleum Institute) sınıfı SH'dir.

Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir. Bunların yanında şanzıman, diferansiyel, transmisyon ve hidrolik yağlarla ilgili bilgiler mevcuttur. Ne de olsa Mobil'de çalışıyoruz hani :p

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Knight verdiğin bilgiler için teşekkürler

Geçen mondial 100KH'ın motor yağını değiştirdim.Aldım 1lt dökme yağ (4 ytl) değiştirdim.Şimdi canavar gibi gidiyor :cherry:

Repsol yağlarını kulllansak cbx250 için ne gibi bir farkı olur? (castrole göre)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Arkadaşlar zeytinyağıda çiçekyağıda koyarsınız koyduktan sonra :)
Önemli olan yağ koymak değil, ne koyduğun.
Motorunla 200 km gidersin motor sekman yer, sonra başınıza bela alırsınız. Ben koydum oldu demeyin. Motorun için açıp baktınız mı pistonların haline ? Motosikletler yüksek devirlerde çalışan aletler bu yüzden yağ çok önemli. Ben 20w50 yağ koydum bişey olmadı diyen kardeşlerimiz varsa onlara kolay gelsin diyelim. Özellikle çin malı motorlar kullanıyorsanız yağ konusuna çok dikkat edin. Bu motorlar zaten japonlara göre daha hassas motorlar, sonra yollarda motorunuz patlamasın. Benden bir abi nasihatı. Biliyoruz da konuşuyoruz :)
Yağı koyar koymaz sorun olacak diye birşey yok, 1 hafta sonra elinizde motor yollarda rezillik çekmeyin diye diyorum.

Sevgilerimle

Forumdan Uzaklaştırıldı
150 cc için yag değişme km si ideal olarak nedir 2000 de değiştiriyorum normalmi 10 40 castrol magnatech attım nasıl sizce

Bir önceki mesajmda reklam yapmiyim dedim ama dayanamadım. Arkadaşlar yağlar ile ilgili bilgileri yazdım, Mobil yağı kullanmayanın kafasından aşağıya bir fıçı yağ dökülsün emi :p

Mobil Racing 2T--> Viskozite-->100 ۫C’de 9.0/11.5 cSt.--> Tam sentetik, kül ve depozit bırakmayan, benzine karışması için özel bir solvent içeren, yüksek performanslı iki zamanlı motorsiklet motor yağıdır.

Mobil 1 Racing 4T 15W-50--> Viskozite-->100 ۫C’de 17.6/19.0 cSt.--> Tam sentetik, her türlü iklim koşulunda üstün koruyuculuğa sahip, geniş bir sıcaklık aralığında çalışan, yüksek performanslı dört zamanlı motorsiklet motor yağıdır.

Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir. Bunların yanında şanzıman, diferansiyel, transmisyon ve hidrolik yağlarla ilgili bilgiler mevcuttur. Ne de olsa Mobil'de çalışıyoruz hani :p

Arkadaşım broşürünü iyi okumuşsun .. no coment..

Bathucum, haklısın evet katalog bilgileri bunlar ama şu anda fabrikada yağ dolumu devam ediyor ve buram buram Racing 2T kokuyor :)
Ayrıca katalog bilgileri haricinde laboratuvar test sonuçlarını da verebilirim :cat:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
vizkozite: Akmaya karşı gösterilen direnç birimi iken;
yoğunluk: birim hacimde ki ağırlıktır (gr/cm3 gibi)

motor ne önce onu bir öğrenebilsek:silent:
iki zamanlı motorlar, yağlama yağının bir bölümünü (ki bu 4 zamanlılara göre çok fazladır) yanma odasında, güç strokunda yakarlar. Yanma sonucu oluşan Sülfürozları, Vanadium gibi Sakızlaşma Özelliği olan Yanma Ürünlerini nötralize ederek, egzost gazlarının en fazla etkilediği, egzost valfleri gibi aksamı korumaya ciddi yardım ederler.
dört zamanlı makineler ise birim hacimde daha az güç ürettiklerinden bu kadar çok yağlamaya ihtiyaç duymazlar. Onlarda elbet yağın müsaade edilen miktarını yakarlar elbet.
özetlersem: araba yağı, motosiklet yağı, zeytin yağı, sabun (ki kükürtle işlenmiş bir çeşit yağdır aslında:queen:9 demeden önce, bir bilsek arkadaş ne gibi bir motora sahip:silent:i

sen cavayı demek ıstıon sanırım.....
a.g cavaya hangı yagı korsan koy....almam demez.... :queen::queen:

ben castrol şettırıoomm ama.... :bounce:

abıcım benım cavam ıcın depoya koydum yagı dıon sanırım....
peki motorun ıcıne yanı sanzumana nasıl bişi koycez.... :queen:

20/50 yeter sanırım.....

arkadasın birisi demişki...motora 20/50 koymayın....ben cavama 1 senedır 20/50 koyom....opet ın 20/50 yagı var...ondan koyodum.....hiçte sorun olmadı....
suanda sampıon karka yag koydum 20/50....20/50 ıcın pekte önemlı değilmiş...marka falan...
20/50 castrol 1 litresi 6,5 ytl
sampıon 5 ytl......
dogrumu yapıom acaba 20/50 koymak ıle....
sakın bunu benzıne karıstırdımı sanmayın...motorun ıcine koyom sanzumana yanı.....

Son düzenleme:
@cemerol88, 2T yağ kullanman gerekiyor. bilinen herhangi bir markanın 2T yağını kullanabilirsin

Motorun kalbi yağıdır diyoruz da kaçımız haftada bir yada daha kısa periyotlarda yağ seviyemizi kontrol ediyoruz,samimi söylemek gerekir
se çok azımız .
Marka model işi zaten kişisel tercihe girmekle beraber piyasada çokca
kullanılan 4-5 markayı tercih ediyoruz.Ama benim ilave etmek istediğim
sadece yağlama vasfı değil motorun soğutma sistemine sağladığı katkıdan dolayı ne kadar önemli olduğudur.Yani 2. bir radyatör göreviini üstlenmek
tedir.

Arkadaşlar bende jawa 250 ceylan var.2 zamanlı hangi yağı ve oranını önerirsiniz.

arkadaşlar motorum monero cxm 250 a çok devirli bir makina yağların tam sentetiğini yarı sentetiğini ve sentetik olmayanınıda kullandım sentetik olmayandan bir performans beklemeyin hemen bozuluyor daha 100 km ye ulaşmadan vites geçişleri zorlaştı yarı sentetik 1000 km gibi dayandı ama tam sentetik hepsinden daha uzun süre dayanıyor 3000 km oldu iyi durumdaydı ama yinede değiştirdim ortalama fiyatları 25 - 35 arası değişir litrede her zaman tam sentetik tam koruma para yalan söylemez. castrol power 1 ,magnatec veya edge 10-40w hepsi için sessiz çalışma ve performans:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar