motosiklet yağı

piyasada bir çok motorsiklet yağı var. Ben fazla riske girmiyorum genelde pahalı olanı tercih ediyorum. Ama hep düşünürüm boşuna pahalı olanı alıyoruz. yağ yağdır. Yine de ben riske girmem..

piyasada bir çok motorsiklet yağı var. Ben fazla riske girmiyorum genelde pahalı olanı tercih ediyorum. Ama hep düşünürüm boşuna pahalı olanı alıyoruz. yağ yağdır. Yine de ben riske girmem..

öncelikle hoşgeldin arkadaşım..:rendeer: konuya gelince yazdıklarından pek tartışılcak, yazılacak bişi yok gibi:wiinkk: saygılar

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

yag yagdır dımı....sıcı yagda yag..margarın yag.....komılı sırma yag....:queen::queen:

egerkı aldıgın yag 20/50 ise....acık olanlardan alma....en ıyısı zaten castrol...oda 1 lıtre 7 ytl....
ama 10/40 alıyorsan mutlaka castrol al...onunda litresı 15 ytl....
castrol castrol castrol:rendeer:

Ben motorumda 15W/40 Castrol Power 1 kullanıyorum. Tavsiye ederim.. Hoş benim etmeme gerek yok, zaten kendini kanıtlamış bir yağ..

Motorun ömrünü belirleyen en önemli unsur yağdır. Kesinlikle dandiğine kaçmayın derim. 20-30 ytl fazla verin ama kaliteli yağı alın. Ayrıca adam gibi yağ kullanırsanız motosikletinizin üreticisinin tavsiye ettiği değişim km.'lerinde yağı değiştirirken tedirgin olmazsınız. (Örn: Benim BMW 10bin km.'de bir yağ değişiyor. Kalitesiz bir yağ ile bu kadar yüksek bir km.'yi göze almazdım şahsen)

Forumdan Uzaklaştırıldı

Senin anladığın manada Yağ yağ değildir ! Yağ motorun kanıdır. Sen bana AB+ da olsa fark etmez 0 RH- 'de olsa fark etmez diyebilir misin ? diyemezsin :)

Motor yağları öylesine büyük bir teknoloji kullanılarak geliştiriliyor ki aklın hayalin durur. Ben de bu yağ işini çok basite alıyordum ama 10bin km boyunca çelik pistonların arasında sıkışıp serbest kalmak ve özelliğini yitirmemek ne demektir düşünürsen ve araştırırsan söylediğimin değerini anlarsın kardeş. :wiinkk:

Yağ bit motor için en önemli malzemedir. O yüzden dikkatli seçilmelidir.

arkadaşımız iki-dört zamanlı olarak motorunu belirtse de öyle tavsiyelerde bulunsak:silent: Elma ile Muz meyvedir elbet ama aynı şeymidir:silent:

X,Y,Z marka şimdilik ikinci planda. :cat:
Dikkat et, motor yeni, anladığım kadarıyla yaşın genç, kasksız, korumasız pinme sakın. bak kontrol edecem ona göre:rendeer:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Fazla kafanıza takmayın bence... İstediğiniz yağı koyabilirsiniz ama zamanında değiştirmek şartı ile... Her yağın belirli bir kullanım ömrü vardır ve bu ömürler üretici tarafından müşteriye bildirilmektedir. Yağların markalarından ziyade bilmemiz gereken husus; sentetik yağların daha dayanıklı olduklarıdır.

Tabi bilinmesi gereken başka şeyler de var. Yoğunluk derecesi (vizkozitesi) aynı olmak şartı ile otomobillerde kullanılan yağları motosikletlerimizde de aynen kullanabiliriz (neden derseniz, daha ucuza gelecektir de ondan). Ancak kullanım sürelerini 1/3 oranında düşürmemiz gerekir. Yani o yağı otomobilde 15 bin kilometre kullanıyorsanız, motosiklette 5 bin kilometreden önce değiştirmek zorundasınız. Çünkü motosiklet motorları daha devirli ve daha hararetli çalışmaktadırlar.

NOT: Yukarıdaki 1/3 değerini motosikletinizi normal devirlerde kullanma alışkanlığına sahip iseniz esas almalısınız. Agresif bir sürücü iseniz veya motosikletinizi zor şartlarda kullanıyorsanız bu değeri 1/5 oranına kadar indirmeniz gerekebilir.

Motosikleti
Honda Forza
Yoğunluk derecesi (vizkozitesi) aynı olmak şartı ile otomobillerde kullanılan yağları motosikletlerimizde de aynen kullanabiliriz (neden derseniz, daha ucuza gelecektir de ondan).

Bence çok yanlış bir bilgi. Motosikletlerde kesinlikle otomobil yağları kullanılmamalıdır. Motosiklet yağı farklıdır.

vizkozite: Akmaya karşı gösterilen direnç birimi iken;
yoğunluk: birim hacimde ki ağırlıktır (gr/cm3 gibi)

motor ne önce onu bir öğrenebilsek:silent:
iki zamanlı motorlar, yağlama yağının bir bölümünü (ki bu 4 zamanlılara göre çok fazladır) yanma odasında, güç strokunda yakarlar. Yanma sonucu oluşan Sülfürozları, Vanadium gibi Sakızlaşma Özelliği olan Yanma Ürünlerini nötralize ederek, egzost gazlarının en fazla etkilediği, egzost valfleri gibi aksamı korumaya ciddi yardım ederler.
dört zamanlı makineler ise birim hacimde daha az güç ürettiklerinden bu kadar çok yağlamaya ihtiyaç duymazlar. Onlarda elbet yağın müsaade edilen miktarını yakarlar elbet.
özetlersem: araba yağı, motosiklet yağı, zeytin yağı, sabun (ki kükürtle işlenmiş bir çeşit yağdır aslında:queen:9 demeden önce, bir bilsek arkadaş ne gibi bir motora sahip:silent:i

vizkozite: Akmaya karşı gösterilen direnç birimi iken;
yoğunluk: birim hacimde ki ağırlıktır (gr/cm3 gibi)

motor ne önce onu bir öğrenebilsek:silent:
iki zamanlı motorlar, yağlama yağının bir bölümünü (ki bu 4 zamanlılara göre çok fazladır) yanma odasında, güç strokunda yakarlar. Yanma sonucu oluşan Sülfürozları, Vanadium gibi Sakızlaşma Özelliği olan Yanma Ürünlerini nötralize ederek, egzost gazlarının en fazla etkilediği, egzost valfleri gibi aksamı korumaya ciddi yardım ederler.
dört zamanlı makineler ise birim hacimde daha az güç ürettiklerinden bu kadar çok yağlamaya ihtiyaç duymazlar. Onlarda elbet yağın müsaade edilen miktarını yakarlar elbet.
özetlersem: araba yağı, motosiklet yağı, zeytin yağı, sabun (ki kükürtle işlenmiş bir çeşit yağdır aslında:queen:9 demeden önce, bir bilsek arkadaş ne gibi bir motora sahip:silent:i

o arkdastan once ben motorumun modelini soyliyim:cherry: honda cbr 125 var bende nasıl bi yağ önerirsiniz:rendeer:

abim, tamam sordun da motorun ZAMNINI yine yazmamışın:queen:
tamam Google den bakıyom şimdi:cat:
benim tavsiyem, O motor yağlarının üzrinde ufacık yazılarla yazılanlar var ya, heh işte, onları okuyun. Bu size Yağ hakkında fikir verecektir. buradan aldığınız fikirleri servisi sıkıştırmakta kullanabilirsiniz:queen: Hele okuduğun bu ufacık yazılarda: anti-S,So,Va felan yazıyorsa tamamdır. :cat:
iyi bir servisiniz olursa aslında bu sorular gereksiz. açıklayacaklardır. özellikle benim kullandığım servisin sahibi gibi, beat de, süper sporta da aynı iştahla binen bir adam bulduğunda topic açmana gerek bile kalmıyo i:cat:nan

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ben servislere pek güvenmiyorum. Adamlar kel alaka yağ koyuyor en kalitelisini koyduk diyorlar sizin anlamadığını görünce. İkisi arasında birsürü milyon fark ediyor çünkü.
Motorun el kitabında ne yazıyorsa gideceksin bir süpermarkete alacaksın kardeşim en sağlamı bu. Sonrada yağını kendin değiştireceksin.
Motorcu olmak istiyorsan yağı, bujiyi değiştirebileceksin artık. bunları öğreneceksiniz başka yolu yok.

ilgi ve alakan için tesekkur ederim denizcimuzaffer.servise tabiki sorucam sormadan once bi fikir sahibi olmak için sordum.motora bineli 1 ay oldu teknik aksamlarla ilgili pek bi bilgim yok.

Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim Mobil madeni yağ tesislerinde bakım mühendisi olarak görev yapıyorum. Şunu belirtmek isterim ki yağ işi tamamen motorun cinsine bağlı. Yani o kadar farklı harmanlama yapılıyorki bizzat gözlerimle görüyorum. Motorun 2 zamanlı 4 zamanlı olması elbette çok önemli. Viskozite de cabası. Benim tavsiyem motorunuz hangi marka yağ ile rahatlıyorsa onu kullanın. Marka vererek reklam yapmak istemiyorum. Madeni yağlarla ilgili sorularınız olursa bir çekinmeyin arkadaşlar.:cat:

ben kendi 125 lik çin malı scooterde yarı sentetik castrol 10w 40 dan memnunum şimdiye kadar performans konusunda bir sıkıntı yapmadı. bir defa tam sentetik koymayı denedim o zaman çekişi biraz sorunlu oldu yarı sentetik 10 w 40 a devam ediyorum. mümkün olduğunca marka değiştirmenin katık değişeceği için pek faydalı bir durum olduğunu sanmıyorum. el kitabında yazan standartları karşılayan sürekli temini mümkün olan bilinen markalardan şaşmamak lazım.

Motosikleti
Forza 250
ben kendi 125 lik çin malı scooterde yarı sentetik castrol 10w 40 dan memnunum şimdiye kadar performans konusunda bir sıkıntı yapmadı. bir defa tam sentetik koymayı denedim o zaman çekişi biraz sorunlu oldu yarı sentetik 10 w 40 a devam ediyorum. mümkün olduğunca marka değiştirmenin katık değişeceği için pek faydalı bir durum olduğunu sanmıyorum. el kitabında yazan standartları karşılayan sürekli temini mümkün olan bilinen markalardan şaşmamak lazım.

Motosiklet de sentetik değil, mineralli yağ kullanılır.

@death manuel vitesli modellerde tavsiye edilen tam sentetik yağlardır. teflon katkılı olan yağlar debriyaj balatalarında sorunlara neden olur. mineral yağlar scooter de oluşan sıcaklıkta daha çabuk bozuluyor iyi bir yağlama filmi için yarı sentetik olanlar ile daha verim aldım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar