- Konu Yazar
piyasada bir çok motorsiklet yağı var. Ben fazla riske girmiyorum genelde pahalı olanı tercih ediyorum. Ama hep düşünürüm boşuna pahalı olanı alıyoruz. yağ yağdır. Yine de ben riske girmem..
piyasada bir çok motorsiklet yağı var. Ben fazla riske girmiyorum genelde pahalı olanı tercih ediyorum. Ama hep düşünürüm boşuna pahalı olanı alıyoruz. yağ yağdır. Yine de ben riske girmem..
Yoğunluk derecesi (vizkozitesi) aynı olmak şartı ile otomobillerde kullanılan yağları motosikletlerimizde de aynen kullanabiliriz (neden derseniz, daha ucuza gelecektir de ondan).
vizkozite: Akmaya karşı gösterilen direnç birimi iken;
yoğunluk: birim hacimde ki ağırlıktır (gr/cm3 gibi)
motor ne önce onu bir öğrenebilsek:silent:
iki zamanlı motorlar, yağlama yağının bir bölümünü (ki bu 4 zamanlılara göre çok fazladır) yanma odasında, güç strokunda yakarlar. Yanma sonucu oluşan Sülfürozları, Vanadium gibi Sakızlaşma Özelliği olan Yanma Ürünlerini nötralize ederek, egzost gazlarının en fazla etkilediği, egzost valfleri gibi aksamı korumaya ciddi yardım ederler.
dört zamanlı makineler ise birim hacimde daha az güç ürettiklerinden bu kadar çok yağlamaya ihtiyaç duymazlar. Onlarda elbet yağın müsaade edilen miktarını yakarlar elbet.
özetlersem: araba yağı, motosiklet yağı, zeytin yağı, sabun (ki kükürtle işlenmiş bir çeşit yağdır aslında:queen:9 demeden önce, bir bilsek arkadaş ne gibi bir motora sahip:silent:i
ben kendi 125 lik çin malı scooterde yarı sentetik castrol 10w 40 dan memnunum şimdiye kadar performans konusunda bir sıkıntı yapmadı. bir defa tam sentetik koymayı denedim o zaman çekişi biraz sorunlu oldu yarı sentetik 10 w 40 a devam ediyorum. mümkün olduğunca marka değiştirmenin katık değişeceği için pek faydalı bir durum olduğunu sanmıyorum. el kitabında yazan standartları karşılayan sürekli temini mümkün olan bilinen markalardan şaşmamak lazım.
o arkdastan once ben motorumun modelini soyliyim:cherry: honda cbr 125 var bende nasıl bi yağ önerirsiniz:rendeer:
Mobil in yarı sentetik yağlarından vazgeçmeyin....