Motosiklet Üzeri Kabartma Giydirme Hk.

Dostlar, Yurt dışında çeşitli modellerde modifiye yapılmış motorlar görmekteyiz. En basiti Oyun Karakteri'ne dönüştürülmüş motorlar bile bulunmakta.

Benim merak ettiğim, Elimizdeki motorların (İskeletine Dokunmadan) Folyo veya alternatif malzemeler ile görünümünü değiştirme işlemi yapsak nasıl bir yol izlememiz lazım?

Bu işlem yasal mıdır? Yasal ise Ruhsat işleri için nasıl bir yol izlenmeli?

En önemlisi, Bütün soruların cevabı evet ise, yapımı için bilgi vermek isteyen canayakın/babacan abileri sahneye alabilir miyiz? :)

Yaptırılan yerden rengine dair fatura kesiliyor(kaplama veya boya işlemler aynı). Daha sonra muayeneye giriyosunuz, burada faturayı ibraz ediyosunuz ve muayene sonucunda döküm(kağıt belge) istiyosunuz, renk faturanızı da bu belge ile geri alıyosunuz. Muayene kağıdı ve faturayla beraber notere gidip yeni tescil yaptırıyosunuz ve ruhsata işlenmiş oluyor.

Noterde ve muayenede faturada ne yazıyosa onu işliyolar, faturadaki rengin(veya renklerin) gerçek ile uyuşmasına mutlaka dikkat edin.

Yaptırılan yerden rengine dair fatura kesiliyor(kaplama veya boya işlemler aynı). Daha sonra muayeneye giriyosunuz, burada faturayı ibraz ediyosunuz ve muayene sonucunda döküm(kağıt belge) istiyosunuz, renk faturanızı da bu belge ile geri alıyosunuz. Muayene kağıdı ve faturayla beraber notere gidip yeni tescil yaptırıyosunuz ve ruhsata işlenmiş oluyor.

Noterde ve muayenede faturada ne yazıyosa onu işliyolar, faturadaki rengin(veya renklerin) gerçek ile uyuşmasına mutlaka dikkat edin.
Üstüne ekleyeyim yaptırdığınız yer fatura çıkartmadıysa ceza yemeniz ve sonrasında muayeneye girmeniz gerekli diye biliyorum.

Cevaplar için teşekkürler.

Ev(Garaj) yapımı bir tasarım ile yapılacağından fatura işi zor. 3d Baskı ile katı katmanlar yazdırılarak ilk katman yapılacak. Folyo ile üzerine giydirme yapmayı planlıyoruz. Amaç Dinamikleri bozmadan motor ısısına dayanıklı bir katman oluşturmak. Daha sonra ise sert kalıp giydirme ile üst katman yapılacak.

Maliyet olarak yaklaşık 14000 civarına geliyor. Zaman olarak ise işkence süresi kadar... :)

Anladığım kadarıyla bu şekilde trafikte 100mt gitmeden cezayı yeriz. (Adım başı trafik olduğu için) Taşıyıcı ile muayeneye götürmek gerekecek gibi. Proje biterse görselleri de getiririm buraya. :)

Cevaplar için teşekkürler.

Ev(Garaj) yapımı bir tasarım ile yapılacağından fatura işi zor. 3d Baskı ile katı katmanlar yazdırılarak ilk katman yapılacak. Folyo ile üzerine giydirme yapmayı planlıyoruz. Amaç Dinamikleri bozmadan motor ısısına dayanıklı bir katman oluşturmak. Daha sonra ise sert kalıp giydirme ile üst katman yapılacak.

Maliyet olarak yaklaşık 14000 civarına geliyor. Zaman olarak ise işkence süresi kadar... :)

Anladığım kadarıyla bu şekilde trafikte 100mt gitmeden cezayı yeriz. (Adım başı trafik olduğu için) Taşıyıcı ile muayeneye götürmek gerekecek gibi. Proje biterse görselleri de getiririm buraya. :)
Bu renk ve kaplama işleri aslında polise bağlı bir şey arkadaşım geçenlerde motosikletinin üstünde reflektörlü kan grubu ve instagramı olduğu için ceza yemişti.

Bu renk ve kaplama işleri aslında polise bağlı bir şey arkadaşım geçenlerde motosikletinin üstünde reflektörlü kan grubu ve instagramı olduğu için ceza yemişti.
Herkese söylüyorum gereksiz gördüğünüz cezaya imza atmayın.
İtiraz yoluna başvurun üşenmeyin lafım size değil millet uğraşmak istemiyor.
Yoksa ceza yazılmadık araç kalmaz ..

Bokunu çıkartıyorlar bazen.
Allah göstermesin kaza olduğunda ilk lazım olan yaralının kan grubu bilgisidir. (Kimlik bile bu kadar önemli değil.) Buna bile tolerans gösteremiyorsa ya torpille gelmiştir o konuma ya da karısına söz geçiremiyordur...

Gerçekten aylık ceza kontenjanları olduğuna inanmaya başladım bir süredir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aslında istemiyor değil. İtiraza gidecek vakti yok.
Adliyelerin açılış kapanış saatlerinde büyük çoğunluk çalışıyor. İzin alamıyorlar.
Aslında tek sebebi bu. Yoksa fırsat olsa itiraz edecek.
Bir ihtimal e-devlet üzerinden yapar ama, bir noktada adliyeye gitmesi gerekiyor.
Yine aynı noktaya dönüyorlar. İzin alamıyorlar.

Son düzenleme:
Bokunu çıkartıyorlar bazen.
Allah göstermesin kaza olduğunda ilk lazım olan yaralının kan grubu bilgisidir. (Kimlik bile bu kadar önemli değil.) Buna bile tolerans gösteremiyorsa ya torpille gelmiştir o konuma ya da karısına söz geçiremiyordur...

Gerçekten aylık ceza kontenjanları olduğuna inanmaya başladım bir süredir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aslında istemiyor değil. İtiraza gidecek vakti yok.
Adliyelerin açılış kapanış saatlerinde büyük çoğunluk çalışıyor. İzin alamıyorlar.
Aslında tek sebebi bu. Yoksa fırsat olsa itiraz edecek.
Bir ihtimal e-devlet üzerinden yapar ama, bir noktada adliyeye gitmesi gerekiyor.
Yine aynı noktaya dönüyorlar. İzin alamıyorlar.
Vakti olanda gitmiyor hocam.
Abi ceza yedim diyor.
Git itiraz et diyorum kim uğraşacak öderim diyor.
Bu bizim insanımız da var.
Trafik polislerini yeni girenlerle doldurdular.

Aynısı 1-2 ay önce başıma gelmişti şanslıyım ki kameram vardı . Benzin ışığım yanıp sönmeye başladı evden yavaş yavaş gidiyorum yolda kalmıyım diye yolun yarısında motor gaz yememeye başladı depoyu sağa sola sallıyarak enjeksiyona benzin yollıyacak hale geldim :D benzinliğin olduğu yere tam giderken sağa dönüş var döndüm bir baktım çevirme var yanına yanaştım abi dedim benzin biticek gözünü seviyim az sonra geliyim dedim, adam hiç bir şey demedi ehliyeti verdim benzinlige girdim benzini alıp geri döndüm memur arkadaş bana ehliyetimi geri verdi sonraki gün bir baktım plakamda 12bin küsür ceza var itiraz vs. derken 1 hafta öncesinde daha cezaya verdiğim para iade edildi. Hukuki süreçler uzun sürdüğü için kimse uğraşmak istemiyor kendi adaletini kendi sağlamaya çalışıyor bu yüzden Türkiye hayvan belgesellerine dönüşmeye başladı.

Ceza hak edene yazılır.
Ben kasksız çok genç insana ceza yazdırdım .
Çıkarım olduğundan değil ceza yeme korkusuyla takıyorlar maalesef başka türlü takmıyorlar.

Ceza hak edene yazılır.
Ben kasksız çok genç insana ceza yazdırdım .
Çıkarım olduğundan değil ceza yeme korkusuyla takıyorlar maalesef başka türlü takmıyorlar.
Bazı polisler hak etse de hak etmese de yazmaya çalışıyor bir şeylerden . Kasksız bir insan neden gezer ki? ağzına yüzüne sinek kaçar yüzüne taş seker vs. , saçın da bozulur yani :D niye takmıyorlar ona anlam veremedim ben hala .

Bazı polisler hak etse de hak etmese de yazmaya çalışıyor bir şeylerden . Kasksız bir insan neden gezer ki? ağzına yüzüne sinek kaçar yüzüne taş seker vs. , saçın da bozulur yani :D niye takmıyorlar ona anlam veremedim ben hala .
O bazı polisler bizim altımız da çalışıyor sen gel birde bize sor :D
Her meslekte bulunan bir çok denyo mevcut her işte maalesef.
Kimi küfür yer arkasından kimi dua alır.
Her meslekte böyle.

Her meslekte böyle.
Polis teşkilatının sana madalya vermesi lazım.
Benim gibi bütün polisleri kötü bilen bir anarşiste bile "vaay demek iyi polisler de varmış" dedirtiyorsun.

Her meslekte böyle.

Trafik kadar küfür yiyen bir kişi tanıyorum... Rakip bulamayız Trafikçilere... :) Meslektaş olabilirsiniz ancak gerçekten küfürü hak eden yığınla memuriyet kazanmış insan var.

Polis teşkilatının sana madalya vermesi lazım.
Benim gibi bütün polisleri kötü bilen bir anarşiste bile "vaay demek iyi polisler de varmış" dedirtiyorsun.
Ben küfür eden vatandaşa bile hak veriyorum :D
Ben ediyorken siz nasıl etmeyeceksiniz ? :D
İş bulamadığı için bu mesleği yapan gerçek polis sayısı az.
Ben 4 sene okudum amir olacağım diye adamlar 5 ay :D
Bize anca kıdem tenzili veriyorlar madalya değil.
yalama olmadığımız için çok şükür rütbe almasakta olur karakterimiz sağlam kalsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar