Motosiklet tutkusu yine ölüm getirdi.

merhuma allahtan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır diliyorum.

ya arkadaşlar kafayı yiycem şu haberi doğru dürüst okuyun ona göre yorumlar yapınn aşırı hızdan kaza yaptı demiyo aşırı hızdan kaza yaptığı öne sürüldü diyo hele bide kask takmadığı için öldu diyenler var kask takıyomuş arkadaşımızzz lütfen yaaa dikkatli okuyalım birazzz

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
Allah Rahmet Eylesin, Mekanı Cennet Olsun...
:pale:

bir kişi dışında Kimse Sabah gazetesinin üslubunu eleştirmemiş. Gerçekten motosiklet tutkusu mu can aldı? Benzer bir otomobil kazasında otomobil tutkusu can aldı diye başlık atıyorlar mı? Ama iş motosiklet olunca sorun uyulmayan trafik kuralları değil de motosiklet oluyor. Sürücü aşırı hız yaptı yada yaya yola araç çok yakınken atladı farketmez sonuçta kural ihlali var ve bence ölümler bu yüzden oldu.
Hangi aracı kullanırsak kullanalım trafikte çok dikkatli olmalıyız. Çünkü sadece biz yokuz orada. Eğer gerçekten motorcu arkadaş aşırı hızlı kullanmışsa ve kaza bu yüzden olmuşşsa, yaşasaydı şuan bir katildi.

her iki merhumun yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Medayadaki bu motosiklet düşmanlığı nedir böyle nasıl bir haber üslubu. Trafik kurallarına uymamakla motosiklet sevgisi aynı şeymi.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
ya motosiklet sürücüsü gerçekten suçluysa, gerçekten çok süratli gidiyorsa.
yoo motosiklet sürücüsüyse muhakkak hakalıdır bize göre, öyle değil mi?
Allah, hakedene rahmet eylesin.

Aşırı hız yaptığını söyleyen basının bu konuda ellerinde bir kanıtı var mıymış? Basının her yazdığına inanmayın. Etrafta insanlar bakmışlardır ki yere düşen adam kendi mahallelerinden, diğer taraftan motora ve motorcuya bakmışlardır motor hem racing hem pahalı. Kişilerin racing motor görünce ilk akla gelen hız yaptığıdır. Kazanın olduğu yer de gelir düzeyi o kadar yüksek bir yer değil. Kendi sosyo-ekonomik geri kalmışlıklarının faturasını da tipik linç kültürüyle birleştirerek çıkarmak istemişlerdir. Hem zengin, hem racing motorcu (o sırada yaralı, yani suçlu demek daha hoşlarına gitmiştir) hem de kendi mahallelerinden birisine çarpmış. Eee zaten basının da motosiklete taraflı bakışını hepimiz biliyoruz. Sonuç olarak "motorcu hız yaptı" olmuştur. Ben hız yaptığına kanıt olmadan inanmıyorum. Biz bile kendimize yargısız infaz yapıyoruz.

+1 :cat:

Allah rahmetini esirgemesin. Çok üzücü... Ölenlerin her ikisine de baş sağlığı diliyorum.

motosiklet tutkusu ayrı hız tutkusu ayrı ne dıyelım allah mekanını cennet eylesın

Arkadaşlar malesef ülkemizde şöylede bir durum var. tamam yaya da haklı olabilir bu konu için demiyorum ama genelleme yaparsak;

arkadaşlar yaya nereden gider? kaldırımdan. araba nereden gider araç yolundan. yaya karşıya geçecekse ne yapmalı? yaya geçidini kullanmalı. yoksa ne yapmalı kontrollü olarak karşıya geçmeli... kontrol etmezse ne olur? bu olur... adam hızlıda gelir yavaşta gelir tamam hadi rahmetli motorcu arkadaşımız hız yapmış diyelim suçu varda sizce yayanın hiçmi yok? bu adam kaldırıma çıkıp vurmamışki? çift taraflı kural ihlali var... ha ama yaya kavşakta araçlara kırmızı yanarken yaya yolundan gittiyse bilemem... velasıl kelam şu anki BAZI kurallara karşıyım. özellikle bazı yayalar motosikleti görünce o yavaşlıyacak duracak yada koca yol bi yerden geçsin diyor hatta bu yüzden kaç kez kavga ettim.... sizce böylesine bir ortamda ne yapılması gerekir? artı siz araçla birisini çarptığpınızda birde kan parası ödüyorsunuz ve bu giden insan canına göre değil insanın yaşına eğitim durumuna veya mesleğine göre belirleniyor... yani inşaatta çalışan bir amele arkadaşa çarparsanız korkmayın. kanun nezlinde onun değeri yok ama bi ünbiversite eğitim görevlisine çarparsanız bittiniz.... oda can oda can.. ama değerleri farklı.. en iyisi motosiklet kullanıyosanız görünmez adamı oynayın. kimse sizi görmüyor ona göre sürün motorunuzu...........

Ö.Z.€.R;872732' Alıntı:
'VAZGEÇMEDİ'
Oğlunun ölüm haberini alan anne Ayşe Gülçin Aktün, "O eğilmeden ben onu öpemezdim. Onsuz yaşayamam" diye gözyaşı döktü. Arkadaşları, Fatih Aktün'ün yakınlarının karşı çıkmasına rağmen motosiklet tutkusundan vazgeçmediğini anlattı.

Sanki uyuşturucu bağımlılığından bahsediyorlar. Adam aşırı süratli gidiyormuş suç bu. suç motosiklet kullanmak değil. Karıştırmasınlar. şaşırmasınlar. Yaya suçlumuymuş değilmiymiş ondan zaten bahsetmemişler bile. Anlamak mümkün değil motosikletle ilgili her haberde aynı şey. Sarhoşun teki motosikletli genç çifte çarpıp öldürüyor onda bile suçluyu motosiklet yapacaklardı. Böyle habercilik olmaz olsun.

Sanki uyuşturucu bağımlılığından bahsediyorlar. Adam aşırı süratli gidiyormuş suç bu. suç motosiklet kullanmak değil. Karıştırmasınlar. şaşırmasınlar. Yaya suçlumuymuş değilmiymiş ondan zaten bahsetmemişler bile. Anlamak mümkün değil motosikletle ilgili her haberde aynı şey. Sarhoşun teki motosikletli genç çifte çarpıp öldürüyor onda bile suçluyu motosiklet yapacaklardı. Böyle habercilik olmaz olsun.

usta sorunda orada yaa... doğruya doğru motorcular halkın büyük çoğunluğunun gözünde serseri işe yaramaz..... akıllı olsalar dört tekere biner diyenler bile oluyo..... ne diyebilirsinki? bu ülkede motosikletle trafiğe çıkıyoısan oyunu baştan kaybettin.. suçlusun......

Osmaniye İl Temsilcisi
Rabbim rahmetinden mahrum eylemesin, hepimizin içerisinde bir parca yokmu hız tutkusu. Ama çoğu kez kendimizi dizginliyoruz, dizginleyemediğimizde ise... Çok üzüldüm, bu tür kaza haberleri beni çok yıpratıyor.

Pist motorları caddelerde gittikçe bu sorunlar bitmez diyen racing sahibi olamamış arkadaşlarda var , sanki versek binmem diyecekler.Milleti damarına basar gibi konuşmalar yapmayalım buralarda.

allah rahmet eylesin... ama bu topic böylemi açılır ya lütfen....MOTOSİKLET TUTKUSU ÖLÜM GETİRDİ..... yapmayın lütfen ölümü getiren hız tutkusu zaten anlayan anlamayan akıllısı CAHİLİ herkes bu icat tehlikeli diyor arabayla yapılan kazalar küçük puntayla motosiklet le yapılan kazalar kocaman puntalarla atılıyor....allah aşkına bari böyle bir sitede bari bu tür hataları yapmayalım...saygılar

allah rahmet eylesin... ama bu topic böylemi açılır ya lütfen....MOTOSİKLET TUTKUSU ÖLÜM GETİRDİ..... yapmayın lütfen ölümü getiren hız tutkusu zaten anlayan anlamayan akıllısı CAHİLİ herkes bu icat tehlikeli diyor arabayla yapılan kazalar küçük puntayla motosiklet le yapılan kazalar kocaman puntalarla atılıyor....allah aşkına bari böyle bir sitede bari bu tür hataları yapmayalım...saygılar

Arkadaşım; bu sabah gazetesinin başlığı.Çok rahatsız olduysan sabah gazetesine mail atarak düşüncelerini dile getirebilirsin.Ben başlığı ve konuyu değiştirmeden aktardım.Bunda bir yanlış görmüyorum.Lafı saptırmayalım lütfen...

allah rahmet eylesin yakınlarına sağlık versin allah sabır versin zor bi durum

İSTANBUL MT yarın mahkememiz var sarp erdemin taksicinin vurup kaçtığı kişi hani arkadaşımız öldü onun mahkemesi var yarın crş saat 9.30 sultanahmet adliyesi herkesi bekliyoruz ve dayanışma istiyoruz fransada devlet kariştı burda tınlayan yok hadi istanbullu motorcu kardeşler hepiniz bekleniyorsunuz

arkadaşlar yer ve zaman belli herkesi bekliyoruzzz 28.11.2007ÇARŞAMBA saat 9.00 AYASOFYA CAMİİ buluşma saat 9.25 te hareket sarp erdem makkemesine gidiyoruz arkadaşımızı yanlız bırakmayalım katılım bekliyoruz uyanın İSTANBUL MT

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar