Motosiklet türlerinin hayalde canlandırdığı insan tipleri ve realite

Katılım
5 Ara 2014
Mesajlar
370
Evet arkadaşlar, işin özü şudur ki ben bu işe SS hayaliyle başladım sonra, sonra naked motosikletlere heves ettim, kaslı yapısı duruşu vs. en son da cruisera merak saldım, oturuş pozisyonu duruşu sesi havası hep çekti beni, gelin görün ki simdi param var yeni motosiklet alacağım inşallah ama tür konusunda o kadar ortadayım ki, sanki birini alsam 1-2 ay sonra heves etmişim tuh keşke şunu alsaydım diyeceğim gibi geliyor.

Bu yüzden buna çare bulabilmek için hem eğlenceli hem de işime yarayacak bi konu olsun istiyorum, soru basit motosiklet türlerinin-tiplerinin-markalarının sizde uyandırdığı insan tipi nedir?
(Saçma derecede uzun yazıp derdimi anlatamadığım için ornek verme gereksinimi hissettim, mesela Honda kullanan adam memur gibi, SS kullananların hepsi şımarık oluyor gibi)

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:12 ----------

Ulan ne uzun yazdım ne boş adamım
Not:Honda kullanıyorum :p
 
Katılım
31 Ocak 2015
Mesajlar
1,748
Bunun için farklı tarzlardaki motosikletlerin test sürüşlerine katılıp "Aha işte aradığım sürüş keyfi bu!" dedirten tarzda motosikleti almalısınız.
 
Katılım
25 Nis 2016
Mesajlar
571
GS'ciler ve Harley'ciler kıl tipler oluyor. Az konuşan, konuştuğunda zenginliğinden, ne kadar muhteşem bir işte çalıştığından veya ne iş yaptığından ve daha çok kendinden bahseden tipler oluyorlar. Bunların üst düzey beyaz yakalıları tatlı bir serseri gibi takılıyor. Hani evde anarşi estiren ergen vardır ya, kırar döker, odasında "fuck the system" göndermeli posterler vs. olan ama apple ürünlerinden şaşmayan zengin aile çocukları, kendini özgür sanar fakat ailesi bir kapı dışı etse kurda kuşa yem olur salak. Bu tiplerin büyümüş halleri oluyorlar.
Kozmopolit ortamda geçen beyaz yakalı hayatlarında içlerindeki çocuğu öldürmemek için pink floyd, dire straits vs. plakları toplarlar, diecast model koleksiyonu yaparlar vs. tipik anadolu insanına çok uzak enteresan hobileri vardır.

Super sportcular (apaçi gibi süren) kafa tayfadır. Gazlamaya odaklanmış tipler olurlar. Motosiklet hakkında saatlerce konuşabilirler. Adrenalin ve dopamin bağımlısı oldukları için bu tipler kısa kısa süreli gazlamak ardından kısa mola verip tekrar gazlamak isterler. Kendinden veya karşısındakinden çok motosiklet üzerine konuşurlar. Zayıf ve kısa olurlar, sigara tiryakisi olurlar, çok içki içerler.
 
Katılım
4 Haz 2015
Mesajlar
838
Naked süren adam çok kafadır.
Scootercı genelde sakin sakindir.
Cruiser çapır vs. Çok sohbetim olmadı ama özünde varsa iyi insanlar.
Enduro ???
Ss ???
Bunlar bana göre.
 
Katılım
5 Ağu 2012
Mesajlar
2,890
supermoto cu
eğer altında babaçko bi sm varsa serseridir apaçidir alayının içinden geçer atlar zıplar tekerler stoppieler. rayzikçi düşmanıdır virajlı yolda.
 
Katılım
15 Ara 2014
Mesajlar
1,570
Bu konuda motosiklet üreticilerinin yerli ve yabancı reklamlarına bakabilirsin; hangi model motosikletlerini aslında hangi hedef kitleyi düşünerek ürettiklerine dair güzel bilgi toplayabilirsin... Web sayfalarında da üretici olarak satmayı düşündükleri hedef kitleleri hakkında ipucu bulabilirsin ...

Piyasadadik imajı da zaten aşağı yukarı bu yönde gelişiyor ...

Şahsi fikrim:
Çapırcılar rahatına düşkün insanlardır..
Sürüden ayrı, arkadan gelirler... Hatta başka yollardan keyiflerine göre dolanır gelirler ... Gelirlerse o da ... Keyiflerine kalmıştır :)

Racingcilerin acelesi vardır ... Sürüyü geride bırakıp kopar giderler, önden varırlar... Bireysel performansa önem verirler...


Commuterciler sonuç odaklı pratik insanlardır... Sürüyü getirirler... Grup performansı ön plandadır...

Genel bir intikalde her gruptan sürücülerin bulunması daha doğrudur. Öncüler önden gider, ilerdeki durumu ana kitleye bildirir. Ana güzergahtan ayrı yan kollardan ilerleyenler de o tarafları kolaçan ederler... Bir kaç artçı da arkadan gelir ... Ön ve arka arasındaki mesafenin çok açılmaması için de arada gidip gelenler olur... Esas olan ana kitlenin güvenli intikalidir.

Hangi konumda severek iş yapacaksanız o bölüme uygun motosiklet kullanmanız doğru olacaktır...

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:30 ----------

9 kıtaya at üstünde yayılmış bir milletin çocukları olarak bu konuda üstümüze yoktur :)
 
Son düzenleme:
Katılım
6 Eyl 2015
Mesajlar
1,924
Ss'ciler yakisiklidir
Endurocular karizmatik abiler
Nakedcilar keyifcil
Choopercilar ozgur
Scootercilar aile babasi :)
 
Katılım
2 Ara 2015
Mesajlar
157
Chopper: Hemen gözümüzün önünde uzun saçlı, dövmeli, küpeli yani umursamaz, rahat bir adam belirir. Genel yaş aralığı 30-45, hatta 55'e kadar yolu var. Lakin gençleri görmek de mümkün. Asabi yapılarından dolayı trafikte pek tartışılması uygun olmaz, zira bir scooterlı kadar sakin kalamaz çoğu :)
Racing: Genelde "hızlı yaşa genç öl, cesedin yakışıklı olsun" kafasındaki gençlere hitap eder. Gerçekten racing bir makine kullanıyorsa kişi motosiklet camiası düşündülüğünde genele oranla durumları iyidir.
Scooter: Aile babasıdır kesinlikle. Sakin ve rahatlardır, tartışmalardan uzak dururlar. Bir an önce evine dönerek ailesine kavuşmayı bekler. Kimi zaman ailesiyle motora bindiğini görebilirsiniz.
Touring: Kısmen Scooter ile aynı şeyleri söyleyebilmemiz mümkün. Uzun yolları severler, doğayla iç içelerdir.

Benim aklıma gelenler bu kadar :)
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
6 Mar 2011
Mesajlar
1,442
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
 
Katılım
12 Tem 2013
Mesajlar
578
Bende yukarıda belirtilen özelliklerin hepsinden azıcık var :) şimdi ben hangi sınıfa giriyorum, hangi sınıfta konumlanmalıyım çıkaramadım. Demek ben motorcu değilim.
 
Katılım
14 Ocak 2016
Mesajlar
101
endro/cross için konuşuyorum
-içki sever
-manzara ve doğal yaşamı sever
-atlarsın denize giderin
-kamp yaparsın
-ateş yakarsın
 
Katılım
21 Mar 2016
Mesajlar
442
Husqvarna nuda 900r çok güzel motor, ancak Türkiye'de satılmıyor sesi cruisher sürüşü naked hızlanması tatmin edici.Acaba husqvarna bayileri getirtebilirlermi özel olarak ?
Sizin için diyorum ha :)
 
Katılım
15 Haz 2014
Mesajlar
3,215
Motosikleti
600RR
cup: apaçidirler motoru egzoz bağırtan ve pıstırılmış motordur:cherry:
 

DKN

Katılım
11 Ocak 2013
Mesajlar
4,727
chopper/cruiser denince aklıma çocukluk zamanlarımda gördüğüm yan komşumuz geliyo. sene 88 idi. geceleri gök gürüldemesinden farkı olmayan sesle uykumda irkilir hemen koşarak balkona çıkardım. uzun saçlı sakallı abiler arkalarında kız arkadaşlarıyla gelir sabaha kadar gitar sesi eşliğinde yer içer eğlenirdi. tenekede tavuklar.. eski bir amerikan araçla mangal körüklemeler.. tarifi olmayan müthiş bi sohbet muhabbet.. fazlada detaya girmeyim :) ilgimi çok çekmişti. zaten karakterimi de sadece bu sınıf yansıtıyor. hayalimde canlanan bu, gerçekte olan da bu

 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst