Motosiklet Tikleri

16ze8.jpg

Merhaba arkadaşlar alakasız bir fotoğrafla yazıma başladıkan sonra yazıma gireyim:

Motosiklet tecrübem 7 ayda 15000km kadar oldu ve bende sonradan fark ettiğim bazı tikler belirlemeye başladı. Aslında buna tik mi demeli yoksa davranış özleşmesi mi bilemiyorum.

Yolda yaya olarak yürürken bi sokağa falan girecekken gözlerim yanımda ayna arıyor. Aynaya bakma ihtiyacı duyuyorum. Normalde başımı çevirmem gerek ama kendimi motor üzerinde sanıyorum herhalde :)

Birde arada sırada araba kullanırken, arabaların arasından geçebildiğim kadar geçip trafikte durmadan araçların sağ taraflarından geçiyorum.
Sanırım kendimi motor kullanıyor sanıyorum.

Aklıma ilk gelen bunlar sizinde bu şekilde tikleriniz oluyor mu ?

Son düzenleme:
Henuz oyle bir durumum yok. Sanırım bebdeki tek degişikli toplu taşıma araçlarının fiyatlarını unuttum. En son 1.15 mi 1.25 ytl miydi neydi.. Tabi bu fiyat Mersin için gecerli.. Acaba artan Petrol fiyatları sonrası toplu taşıma araclarında fiyat artışına neden oldumu...

Bugün üç aydır ilk defa otobüse binip trafiğe girdim, sinir küpü oldum.

Test için kullandığım jiple şeritlerin arasından kaçmayı düşündüm.

Bilgisayar başında otururken arkamda biri mi var diye bakmaya ayna aradım.

bendede şöyle oluyor, motosikletimi kullandıktan sonra arabama biniyorsam arabam gitmiyormuş gibime geliyor, bilhassa araba sollarken bu duyguya kapılıyorum :mrgreen:

yaya olarak kaldırımda yürürken önümdeki insanları solluyorum :queen: hemde hafif yana doğru yatarak

Buna koşullanmaya bağlı davranış da diyebiliriz (Pavlov'un ünlü deneyi
buna dayanır). Diğer yandan tekrarlama öğrenmede önemli yer tutar,
pek çok kere tekrarlanmış davranışlar alışkanlıkların oluşmasında temeli
oluşturur. Kimi davranışlar farklı durumlar söz konusu olsa da kendini ortaya
koyar, sonuç olarak komik haller oluşsa da ciddi tehlikelere düşülebilir.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben, devamlı istiklal'de yürürkn birinin önüne geçiceksem kafamı sağa sola çeviriyorum :)
ayna bağımlısı oldum :)

Arabada vites değiştirirken sol elim ister istemez sıkılıyor...

araba kullanırken ayağım hep vites arıyor.trafikte ufak bir ara görünce gagamı sokmaya çalışıyorum sonra 'olm mesut arabadasın geçmez o aradan' diyip gaga mı çekiyorum...birde araba kullanırken üzerimde kask ve diğer korumalıklarım olmayınca 'ulen bende bişeyler eksik'diom sonra jeton düşüyo :queen:

Ben motosiklet kullanırken mp3 çalardaki müzik ritmine göre sürat yapıyorum bazen farkında olmadan birgün slow bir müzik cıkmış bende var dalgınlık boş yolda öyle yavaş gidiyorumki bir süre sonra farkına vardım.

bendede şöyle oluyor, motosikletimi kullandıktan sonra arabama biniyorsam arabam gitmiyormuş gibime geliyor, bilhassa araba sollarken bu duyguya kapılıyorum :mrgreen:

Evet Evet Benzer sey ben de yaşadım ama ben araba degil de Köyde traktor kullandıgım da ben de aynı seyi yaşamışdım. Bir de troktörün en ufak bir cukurda bile nekadar cok sarsdıgını unutmusum...

ben ışıkta arabayla durursam kapıyı açıp sol ayamı yere koyuyorum :mrgreen:

bende arabada tüm camlar açık gidiyorum ama motordaki ivmelenmeyi çok arıyorum lunapark manyaa oldum:queen:gondol süpeeer

belkide gerçekten gitmiyordur :p

Benim motor üstünde bir tikim var.Son vites olduğunu bildiğim halde acaba son vites mi ? Diye denemekten alamam kendimi..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

aynı duyguyu bende yaşıyorum. :cat:

motordan bisiklete bineken ilk olaraK depriyaj sonra marş arıorum sonra nese giderken yokuş assagı olunca vites yukseltmeye calısıorum bide een cokta ayna işi bana takıntı oldu bisiklette, bide yolda giderken insanları hep soldan geciorum gecerkende hafifi bi sola YATIORUM:p:queen: bi iki kerede tekkere kalmaya calıstım giderken gaz actım yoook:p bi de son vites olayı cok karıstırıor beni motorda vites bitior hala vites arıorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar