Motosiklet Tikleri

Yaa aklıma geldi.. Koltuk değneklerini ben araç gibi hissediyorum..

Ne zaman koltuk değneği kullansam önümdeki yayalarla yarışa giriyorum :mrgreen:

Mersin İl Temsilcisi
Buna koşullanmaya bağlı davranış da diyebiliriz (Pavlov'un ünlü deneyi
buna dayanır). Diğer yandan tekrarlama öğrenmede önemli yer tutar,
pek çok kere tekrarlanmış davranışlar alışkanlıkların oluşmasında temeli
oluşturur. Kimi davranışlar farklı durumlar söz konusu olsa da kendini ortaya
koyar, sonuç olarak komik haller oluşsa da ciddi tehlikelere düşülebilir.

peki hocam, pavlovun zil ve köpek deneyini oldukça açıklayıcı olarak sunduktan sonra aklımıza şu teorem de geliyor ki bu hipotez kanıtlanmış bir teze dönüştürüldü. lakin, Gestalt'ın "cisimleri olduğu gibi değil, olduğumuz gibi algılarız" teoremi hakkındaki görüşlerinizi alabilirsek çok sevineceğiz.:bounce::wiinkk:

şaka bir yana ama düşünün ki bir futbolcu askerden yeni dönmüş, maça çıkmış, faul olmuş ve hakem düdüğü çalıyor ve futbolcu hemen atyo kendini yere; bir düdük yat, bir düdük kalk :queen::queen:

Yayan önümdeki birisini geçerken kör noktaları kontrol ediyorum:cherry:

yürekçe biz burda bilişselcileri sevmeyiz :p

peki hocam, pavlovun zil ve köpek deneyini oldukça açıklayıcı olarak sunduktan sonra aklımıza şu teorem de geliyor ki bu hipotez kanıtlanmış bir teze dönüştürüldü. lakin, Gestalt'ın "cisimleri olduğu gibi değil, olduğumuz gibi algılarız" teoremi hakkındaki görüşlerinizi alabilirsek çok sevineceğiz.:bounce::wiinkk:

şaka bir yana ama düşünün ki bir futbolcu askerden yeni dönmüş, maça çıkmış, faul olmuş ve hakem düdüğü çalıyor ve futbolcu hemen atyo kendini yere; bir düdük yat, bir düdük kalk :queen::queen:

Evet kardeş doğrudur hareketli görüntülerde bilinen fenomen meselesi,
neyse Gestalt'ı da sen anlatmış oldun, örnekler ve onlara bağlı açıklamalar
çeşitli, ancak insan ve hayvanın ortak özelliklerini ayrıca seviyorum.

- Bisiklet antrenmanlarında sola çıkarken dikiz aynası aramaya başladım.
- Bisiklet üzerinde dönüşlerde sinyal verme isteği oluştu
- Bisiklet üzerinde kavşaklara gelirken yada birisi önüme atladığında kornaya basar gibi sol vites kolunu dürtüyorum.
- Araba kullanırken sollamarda ne kadar yavaş bu araba diyorum kendime. Sonra bi bakıyorum devir göstergesi sonlarda ve araba bağırıyor. Gaz pedalını sonunda dayamışım ve otomatik vitesin sport tuşu açık :cherry:
- Henüz araba ile araya girmeye çalışmadım. farkında olmadan denersem hiç iyi olmıcak.
- Baştaki resim gerçek. Sahtesini yapana kadar gerçeklerini kolaylıkla görebilirsiniz.

Son düzenleme:
Müthiş gerçekten bi kitap yazılır buradaki bilgilerle :)

Ben motosiklet kullanırken veya yürürken bi problem yaşamıyorum ama araba kullanırken yolun en sağına yanaşıyorum farkında olmadan bide arabayı yatıracak oluyorum arada :cherry:

Kesinlikle en kotusu bisiklete binerken oluyo.
tam ilk pedalı atıyorum elim sol frene basılı =)
Devamlı ayna arıyorum
Frene motor freni gibi dokunuyorum.

He bide felaket olanı kenara koyarken bisikletin uzerinde ayaklıgı acmaya calısıyorum =)

motorcu dehilmisiniz mutlaka olucak bunlar :cat: he benmi yağmurda cam silecekleri ihtiyacı aranıyor :bounce:

TWG

yaya iken ayna ihtiyacı 1-2 kez hissettim :)
ama bisiklette kesinlikle ihtiyaç hissettim

arabada giderken trafik durunca dayanamıyorum
ister istemez aradan girmek dürtüsü geliyor
ama ne mümkün :) pısıp bekliyorum sıkıla sıkıla

ayna tıkı bende de var

ama en cok zoruma gıden o cup larda (arkadasımınmotosikleti) sol elcıkte debrıyaj aramam ve bulamayınca ta dıyerek baslamak soze bıde gecen elektrıklı bısıklete bındım sol serıtte durdum yanlıs anlasılmasın bızım sehır ıcı ufacık neyse altımda bws var sanıyorum araba kalkınca gaz elcıgıne asılmam la ortalıkta kalmam bır oldu kendıme guldum kıs kıs yanarım yanarım rezıllıgıme yanarım :):):):):)

uzun süreden sonra ilk kez toplu aşıma ile işe geldim yol bitmedi.
birde sıkışık trafikteki araçlara gülüyordum buğün bir motorcu bana güldü.

benimde ayna takıntım çok oluyor arkadaşlarla gezerken arkamda kalanlara aynadan bakıyorum :mrgreen:

Bisiklette iken ayna ihtiyacım çok oluyor. Ayrıca bisikleti yatırarak dönüyorum kavşakları :) Stoppie yapamıyoruz o ayrı :p

vitesli motor kullandıktan sonra cup motora binince vitese takarken bi kere debriyajı sol elle sıkarmış gibi yaparsın....:)

-- scooterde kalkarken sol ayağınla çaktırmadan 1 e takarsın...
hızlandıktan sonrada soldaki levyeyi (arka freni) debriyaj niyetine bi yoklarsın:)

vitesliden indikten sonra cup motora binince 1 e taktıktan sonra vıtesi yukarı kaldırırsın 2 diye hop boşa geçti, çaktırmadan 2 kere aşağı bas:mrgreen:

eskidende 250 jawa sahıplerı mz, mz sahipleri 250 jawa zor kullanırdı karıştırmadan... hey gidi günler...:salut:

cup kullandıktan sonra manuel debriyajlı motora binip,debriyaj sıkmadan vitese takanlar bilirim... sonuç komedi.:queen:

karışık oldu yaa...az motor kullananlar anlamıyacak:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar