MOTOSİKLET TAVSİYE

merhaba arkadaşlar yeni üye oldum, sinopta yaşıyorum, küçüklükten beri hayalim motosiklet kullanmaktı o özgürlüğü yaşamak istiyordum ama bir türlü giremedim motosiklet işine, yaş 24, A2 ehliyeti aldım bu sene ama hiç motosiklet tecrübem yok ehliyet zamanı da bir iki kullandım aldık ehliyeti , motosiklet kullanma konusunda açıkcası tek başıma güvenim yok , ama motosiklet almak istiyorum da , scooter dan başlayıp vitesliye geçmek zor olur gibi geliyor 125 lik için de biraz iri birisiyim kime sorsam çabuk değişirsin diyorlar , 184 boy 95 kilo var , 250 cc lere baktım şimdi acemlikte kendi başıma üstesinden gelebilir miyim ki ? eğitim alabileceğim birisi de yok , para konusunda 15 bine kadar çıkarım nerdeyse ama cidden kararsız kaldım ucuz çin motoru alıp acemeliği atsam mı diyorum sonra ona vereceğim paraya yazık gibi geliyor , uzun yol da yapmak istiyorum bir süre sonra aldığım motoru çat diye değiştirmem zaten hız amacım yok , racing tarz hoşuma gidiyor garip bir ruh halindeyim ve bir şekilde aranıza katılmak istiyorum arkadaşlar her türlü öneriye açığım çok kararsız kaldım :( kask eldiven mont gibi ekipmanları bile aldım bir tek motosiklet eksik yardımlarınızı bekliyorum

Chopper motor düşünür müsün ? yani hız merakın falan yoksa neden racing motorlar hoşuna gidiyor ? gerçi o motorlar herkesin hoşuna gidiyor :) Mesela ucuz yollu olarak Falcon -Freedom bir bak derim.Uzun yol rahat yaparsın komforlu olur.Tecrübeli abilerim benden iyi bilirler ama benim yorumum bu

tek onerim kesinlikle 125-150 cc makineye bulasmaman. Ben bulastim pismanim. yanlis anlama aldigim motosikletin surusunu etkilemeyecek ufak tefek sesler harici tek problem yok ama trafikte hemen hizlanip kacis manevrasi yapamadigim icin tehlikeye girebiliyorum. Senin yerinde olsam r25,gv250,cbr250 gibi motosikletlerle ile baslardim. Servis agi parca sıkıntısı olmamasi dolayisiyla 0 tecrubeni de ortaya koyarak cbr250 diyorum her ne kadar 14.000 tl yi haketmese. Ama r25 kesinlikle favorim tabi.

merhaba arkadaşlar yeni üye oldum, sinopta yaşıyorum, küçüklükten beri hayalim motosiklet kullanmaktı o özgürlüğü yaşamak istiyordum ama bir türlü giremedim motosiklet işine, yaş 24, A2 ehliyeti aldım bu sene ama hiç motosiklet tecrübem yok ehliyet zamanı da bir iki kullandım aldık ehliyeti , motosiklet kullanma konusunda açıkcası tek başıma güvenim yok , ama motosiklet almak istiyorum da , scooter dan başlayıp vitesliye geçmek zor olur gibi geliyor 125 lik için de biraz iri birisiyim kime sorsam çabuk değişirsin diyorlar , 184 boy 95 kilo var , 250 cc lere baktım şimdi acemlikte kendi başıma üstesinden gelebilir miyim ki ? eğitim alabileceğim birisi de yok , para konusunda 15 bine kadar çıkarım nerdeyse ama cidden kararsız kaldım ucuz çin motoru alıp acemeliği atsam mı diyorum sonra ona vereceğim paraya yazık gibi geliyor , uzun yol da yapmak istiyorum bir süre sonra aldığım motoru çat diye değiştirmem zaten hız amacım yok , racing tarz hoşuma gidiyor garip bir ruh halindeyim ve bir şekilde aranıza katılmak istiyorum arkadaşlar her türlü öneriye açığım çok kararsız kaldım :( kask eldiven mont gibi ekipmanları bile aldım bir tek motosiklet eksik yardımlarınızı bekliyorum

hoş geldin 125 lik bir vitesli çinli ile başla düş kalk ,motoru düşür olduğu yerde 2 ay sonra istediğin 250 lik le devam edersin hayırlısı olsun şimdiden kazasız belasız

çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız içiniz peki ktm duke 200 ile başlanır mı hoşuma gitti ne yalan söyleyeyim :)tecrübe sıfır birisi için uygun mu bir süre de kalacak değişmek istemiyorum

maddi imkanların var ise ki duke 200 düşündüğüne göre var görünüyor. inazuma al hiç bıkmaadan yıllarca bin

Eğitim için yakın çevrenle kısıtlama kendini. Sinop'tan iki günlüğüne İstanbul'a gelirsen Honda Akademi'den çok iyi bir eğitim alabilirsin.

Aynen Duke 200'e sığamayabilirsiniz. Bir üstüne oturup bakmadan karar vermeyin.

duke net küçük gelecektir. 185 95 kilo içinse 125 c küçük gelecektir. 200 inazuma sorunu çözecektir.

Aramıza hoşgeldin,kendi sorduğun soruya cevabında kendin bulmuşşun
motosiklet kullanma konusunda açıkcası tek başıma güvenim yok
Ucuz bir 100cc-150cc acemiliği at,fiziki ölçülerin 100-150 cc uygun değil ama motosiklet alışmak için senin hatalarını kabul eder

Cbf150 al.Çünkü küçük motorların en irisi odur.Senin gibi uzun boylu biri için en ideal başlangıç motoru olur.10 bin km falan tecrübe kazan.Satarken de çok zarar etmezsin.Az miktar maddi zarar sana çok şey kazandırır.Başlangıç tecrübesi çok önemlidir.Sattıktan sonra da enduro tarzı bi motor tavsiye ederim.Uzun boylular için rn ideal motor endurodur.Direksiyon yüksek , oturma pozisyonu rahat olur.Racing ve naked gibi eğilip belini ağrıtmak zorunda kalmazsın.Uzun boyla racing belini çok yorar.Ama enduro ile saatlerce yorulmadan gezersin.Hem enduronun amortisörler yumuşak olur.Bozuk asfaltta , toprakta bile rahat gidersin.Ama diğer motorların amortisörleri sert olduğundan bozuk yolda işkence çekersin.İlerde bütçene göre , 14-16 bin tl arası transalp 650 veya 18-20 bin tl arası transalp700 tavsiye ederim.

teşekkürler yorumlarınız için samsunda ktmnin bayisi var adam 2015 duke 250 gelecek dedi yakında ona bir bak dedi boyut olarak farkı var mı yok mu bilmiyorum tabi, cbf 150 mantıklı gelmiyor değil öğrenmek için başlayacağım ama duke da çok güzel be abi tipi falan çok hoşuma gitti :)

Kardeşim benimde durum aynı senin gibiydi 6 ay kadar öncesinde.1.81 boy 95 kilo.Tecrübe sıfır.Çin işi alayım bineyim dedim sonra ulen bunların vidaları felan gevşiyor,yok sıkmak lazım.Hic anlamam...250 lik bişiler alayım dedim.ona da yemedi.Sonuçta bilmeden binilecek bir şey değil bu.ki sonradan haklı çıktım.Kiloma boyuma hızıma uygun,kaliteli,güvenli,vida sıktırmayacak,servisi yaygın,şekil,kiloma göre çok kalıplı,arkandan baktıran,0-80 km hızı 8 saniye olan(Bu hızla bmw ile kapıştım )yani trafikte zorlanmadan sollayacağım bir motor aldım.Adı yamaha mt-125.Sakın 250lik alayım binerim ederim deme.O motoru acemi için garaja koymak bile tecrübe istiyor.Yaşadım, biliyorumLastikleri de en kalitelisi.Al güvenle 10 bin km yap sonra tarzını seçersin.Dukelere bende baktım ama boy kilo oranıma hiç uymadı...Tavsiyem 125 likten şaşma.Motordan düştüm 60 la giderken Allah korudu yani.Full ekipmanım olmasına rağmen şu an köprücük kemiğimde açıklık var.Gelecek ay kontrole gidecem.Ameliyat bile diyebilir.Kazasız belasız inşallah.

250 cc inazumaya gayet rahat binilir. Abartmayın. Eşşek ölüsü gibi motor, adam gibi lastiklerle teker yapmaz yan vermez birşey yapmaz. 185 boydaki adama zorla ybr aldıracaksınız var ya. Gören duyan da 600 cc 4 silindir racing soruyor zanneder. R25 ile başlanmaz, makine deli gidiyor. Ama pulsar ile başlanabiliyorsa ki birsürü kişi başladı hepimiz biliyoruz, inazuma ile de rahat rahat başlanabilir. Hatta o amortisörlerle ve fren/viraj dengesiyle inazuma ile daha kolay bile başlanabilir.

Hocam al inazuma, alışana kadar dikkatli bin yeterli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar