Motosiklet Tasarımlarınız

Arkadaşlar hepinizin fikrine saygı duyuyorum, bu sadece bir tasarım, yani dahada geliştirilebilir.

Nevzat kardeş, motora biniş konusunda haklısın, bahsettiğin biniş şekli zaten en mantıklısı ama en kolayı değil. Özellikle Bayanlar, yaşlılar, şişmanlar, etekliler, testtürlüler falan senin dediğin şekilde binemiyorlar onu ancak bizim gibi delikanlılar yapabilir. Bu tasarım ise tam onlara göre. İkidebir in bin yapmak zorunda olan insanlar içinde rahattır.

Görkem kardeş, arka boşken, biraz garip görünebilir tabi ama o koltuk sırtlığı olduğu gibi yatırılabiliyor ve yolcu bindiği zaman tam olarak dolacaktır arka, bir suzuki yapacak olsa dandik koltuk yapmaz değil mi, sen bilirsin yinede yani dahada geliştirilebilir.

Benim amacım insanların kafasında bir fikir oluşturabilmek, patent falan alamam tabi de en azından bunu görenlere belki ilham kaynağı olur ne dersiniz. Böyle bir model tam bana ve eşime göre, arkadaki yolcu benim için önemlidir. Madem scooter, o zaman otomobil rahatlığı olsun değilmi ama

güzel olmuş ama başlığı değiştirmelisin burgman 250 yerine burgman 400 e kotlk tasarımı yaptım yazabilirsin mesela emeğe saygı teşekkürler.

Evet arkadaşlar, kendi tasarımım, umarım beğenirsiniz, tabi bu gerçekte yok. Photoshop ta yaptım :queen:

Sadece koltuklar değişik, rahatlık amaçlanmış ve arka yolcu arkaya cambazlık yapmadan binip keyifle oturabiliyor, aradaki boşluktan ayağını öbür tarafa rahatlıkla atabilir. Eğer arkanızda yolcu yoksa bile istediğiniz gibi eşya taşıyabilirsiniz, herşeyiyle buna müsait. İki koltukta açılabiliyor,altında küçük bagajlar mevcut, klasik scooter lar gibi yani.

süper buluş ciddi ciddi bu tasarımı bence suzuki ye bildir:cat: bakarsın yaparlar:rendeer: çok beğendim. suzukinin cevabı ne olur acaba:silent:
cvbı bekliyorum:rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla süper bişey olmuş bu, motorda değil arabada gibi hisseder insan kendini

bacak demıre carpar ve okadar yuksekte artçının en ufak hareketi motorun dengesini bozar

kardeş, o gördüğün fotoğrafın gerçek ölçülerinden ve gerçek oturma yüksekliğinde hiçbir farkı yok. Yani gerçeğindede sürücü ve yolcu aynı milimetrelerde oturuyor. Oturma pozisyonu kesinlikle gerçeğinden farlı değil, sadece şekil itibariyle sana öyle geliyor. Yani orada ne olmuş ? gerçek koltuğa ortadan büyük yarık açılmış ve sırtlık monte edilmiş, yani denge, oturma, merkez olayı kesinlikle değişmemiş her şey aynı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla dostum hep eleştiriyorum gibi gelicek sana ama, ben düşündüğüm şeyleri yazıyorum.... eğer rahatsız olursan cidden bu msjlarımı silerimm...

bence motor kullanırken sırtımızı koltuk gibi bir nesneye dayamak yanlış olur. neden derseniz:= motorda ani ve sert yan rüzgar aldığımızda, rüzgar yönüne doğru vücudumuzu yani belimizin üst kısmını yatırırız, ki motor rüzgarla şerit değiştirmesin... veya önüzümde bir çukur var ve kısa sürede motorun yönünü değiştirmek için, motor üzerinde sağa veya sola bel üst kısmını yatırıp birde direksiyonu kullanarak hızlı bir şerit değiştirmek mümkündür... fakat sen sırtını dayayıp, sabit tutup şerit değiştirmeye çalıştığında bu birazdaha uzun zaman alıcaktır. sonucta denge kurup yol alıyoruz...

sırtımızı yaslamak bence sakıncalı fakat bu rider için geçerli, arkadaki yolcumuz zaten herzaman patates çuvalı gibi olmalı, onun sırtını yaslaması sorun olmaz, zaten onun hareket etmesi bizi yorar.. fakat riderın sırtını yaslaması bence ii sonuçlar doğurmaz... bence en fazla belle destek vericek kadar bir minder rider a yeter daha fazlası motorun kullanımı zorlaştırır...

saygılar, benimde çorbada tuzumun olmasını isterim.. umarım yeni burgman daha kullanılışlı bir dizynda çıkar... :cat:

Tasarımına saygı duyuyorum.
Bu tür tasarımın benzeri olarak , topcase'i olan motorlar için , topcase arkasına; yolcu için koltuk arkalığı eklenebilir.

arkadaşlar fikirleriniz için teşekkürler.

Ama nevzat kardeş, sen sanıyorsunki sürücü sırtını arkaya yaslayacak. Hayır yaslamayacak sürücü koltukta dik oturunca sırtlık zaten belini tutacaktır o biçimde, yani onu arkaya yaslanma değil, dik oturarak arkaya yaslanma olarak düşün. Ayrıca o koltuklar insandan daha küçük, sen sanıyorsunki insan o kolduğun içinde kaybolacak. Bir de ön camı unutuyorsunuz, ön cam zaten düzenli bir hava akışı sağlayacaktır. Ayrıca arkasında topcase olan scooter çok var piyasada, üç kişi binip arkaya arkaya ve birbirlerine yaslanıyorlar bir sorun olmuyor. Sonuçta bu yarış motoru değil, tekerleri küçük bikere zaten hızlı viraj falanda dönemezsiniz, yani ralli yapamazsınız. Bazılarıda orta boşluğun olmasının hoş durmadığını belirtmiş, eğer orta boşluk dolarsa bu koltuk tasarmı hiçbir işe yaramaz çünkü amaç bayanların, yaşlıların falan rahat binebilmesi için ayaklarını o boşluktan rahatça arka tarafa atmaları.

Yinede fikirlerinizi bekliyorum, sonuçta bu yapılmış bir şey değil, yani olumlu olan bir şey varsa uygulayabiliriz.

sevgiler ....

bence arka koltuktan uzatılıp üstünü kapatsak daha sonrada yaptıgın arka koltuğada kol dayama yerleri yapıp makinayıda 650 lik kasasında oynasan bi denemek lazım üstü kapalı burgm.650 deisik olur belki

bence arka koltuktan uzatılıp üstünü kapatsak daha sonrada yaptıgın arka koltuğada kol dayama yerleri yapıp makinayıda 650 lik kasasında oynasan bi denemek lazım üstü kapalı burgm.650 deisik olur belki

Yok olmaz, o zaman bir özelliği kalmaz. :cherry:

Motosiklet, scooter tutkunları için en fazla bunu yapabiliriz.

harbiden süper olmuş dedigi gibi bide kolluk olsa tamam dır .
paylaşımın için saol..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar