Motosiklet tamircisi marş motorunu sökmek için bloğu indirdi

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Herkese merhabalar. Çin malı motosikletim var. Uzun süredir marş motoru sıkıntı çıkartıyordu. Bazen hiç çevirmiyor, bazen ölü çeviriyor, bazen normal çeviriyordu. Kış günü, kar yağarken dışarı çıktım motosikletimle. Motorumun yolda benzini bitti ve motor stop etti. Akabinde motosikleti çalıştıramadım ve garaja indirdim, 1 aydır garajda yatıyordu. Yılbaşı öncesi tamir ettireyim diye tamirciye götürdüm. Tamirci marş motorunun bozuk olduğunu söyledi. Sonra MARŞ MOTORUNU SÖKMEDEN bir şeyler yapmış ve marş motoru çevirmeye başlamıştı. Marş motorunun yavaş çevirdiğini biliyordum fakat o seviyede çevirdiğinde çalışıyordu. Ama motorda benzin yoktu. Marş çeviriyor ama benzin çekmiyor dedi. Benzini yok dedim, benzin aldırdı bana. Sonra benzin pompan yanmış dedi, sonra karbüratör yakıt emmiyor dedi, sonra buji piposu ateşlemiyor dedi, sonra bujin yanmış dedi. Ben motoru benzini bittiği için çalışır vaziyetteyken, sadece marş motoru problemiyle garaja indirdim, tamirciye gittikten sonra bunlar çıktı. Sonra bana marş motorunu sökemediğini, sökmek için MOTOR BLOĞUNU İNDİRMESİ VE AÇMASI GEREKTİĞİNİ söyledi. İzin vermedim. Çünkü kendim motosikletimi biliyorum, kaç sefer söktüm topladım, marş motoru bahsettiği çevirmeyle çok rahat çalışıyor. 2 aydır falan da çalışmadığı için karbüratörün geç yakıt çekeceğinden ve birkaç sefer marşa rağmen çalışmayacağını biliyordum. Uzun süreli çalışmadığında hep aynısı oluyordu. Ben izin vermemiş olmama rağmen motor bloğunu indirmiş, marş motorunu sökmüş, babamı aramış, abi marş motorunu benden alın sanayide tamir ettirin getirin demiş, babam da tamir ettirmiş. Bana bunu söyledi, delirdim. Delirdim çünkü bir marş motoru için motorun içinden geçti. Zaten motorun bir çok vidası eksik ve yalamaydı, vidaları tamir ve temin etmek için 6 ay kadar uğraştım. Şimdi yine bir çok vida eksik takılacak, yalama vidaları ve vida yuvalarını falan tamir etmiştim hepsi eski haline gelecek. Ben ne yapayım şimdi, bana bi' akıl verin. Teşekkürler.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
kurumsal olmayan yerlere motorlarınızı emanet etmeyin babanı aradığına göre mahallenin köşesindeki tamirci seni düdükleyebildiği kadar düdüklemeye çalışmış motorunuzu alın götürün parasını da vermeyin bunlar zaten ne fatura keser ne fiş verirler bir şey de kanıtlayamazlar yarardan çok zararı olmuş hakettikleri bu

Motosikleti
Çin Malı Skuter
kurumsal olmayan yerlere motorlarınızı emanet etmeyin babanı aradığına göre mahallenin köşesindeki tamirci seni düdükleyebildiği kadar düdüklemeye çalışmış motorunuzu alın götürün parasını da vermeyin bunlar zaten ne fatura keser ne fiş verirler bir şey de kanıtlayamazlar yarardan çok zararı olmuş hakettikleri bu
Baska goturebilecegim birisi yok hocam bu kucuk ilcede, Antalya, Konya veya cevresinde önerebileceğiniz bir tamirci var mı? Servisin bakacagını sanmıyorum eski model oldugu icin.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benzin pompası evet benzin içinde soğuyor ama laps diye hemen mahvolacak bir şey değil. Marş motoru bulunur, kömürleri yenilenir, bir şekilde kurtarılır ama sizin akü ne durumda? Akünüz pert olmuşsa da motoru çalıştırma konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Motorunuz neydi?

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Benzin pompası evet benzin içinde soğuyor ama laps diye hemen mahvolacak bir şey değil. Marş motoru bulunur, kömürleri yenilenir, bir şekilde kurtarılır ama sizin akü ne durumda? Akünüz pert olmuşsa da motoru çalıştırma konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Motorunuz neydi?
Hocam 2011 model Yuki ZN250T diye bi' motosiklet. Aküm zayıflamıştı, o yüzden şarj etmeye sanayiye götürdüm. Aküyü aldığımda akü şişmiş bir şekilde geri aldım. Daha doğrusu babam almış. Bende direkt aküyü değiştirttim. 9A 12V bir akü var şuan. Motosikletimin alt takımı komple Yamaha Versity 300 ile aynı alt takıma sahip. Bir şeye bakacağımda Versity 300 kılavuzundan bakıyordum tamir edeceğimde falan bir şeyler yapacağımda.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hey maşallah 13 senedir Yuki'ye mi biniyorsun? Helal valla belli ki iyi bakmışsın. O motorun 13-14 sene sonrasında hala çalışıyor olması süper.

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Hey maşallah 13 senedir Yuki'ye mi biniyorsun? Helal valla belli ki iyi bakmışsın. O motorun 13-14 sene sonrasında hala çalışıyor olması süper.
Sağolun hocam. Motosikletim zaten 7-8 bin kilometrede falan. Bende 2. el almıştım zaten 2000 kilometrede. Motor çok güzel çalışıyor da işte eski olunca usta problemleri yaşıyorum.

İnsanın içinde ister istemez bu anlattıklarınız doğru mu demek geliyor.

7 / 8 bin kilometre bir motosiklet için çok kilometre sayılmaz ama gerçek kilometresinin bu olduğunu sanmıyorum.

Neyse sonuca gelirsek bu motosiklet artık ekmeğini yemiş buraya kadar bırak beni diyor.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Öncelikle usta henüz isini bitirmis degil . Belkide herseyi tamam ve eksiksiz olarak size teslim edecek. Düsük kilometreli de olsa yatan motor en cok ariza cikaran motordur bunu biliyor olmaniz lazim. Yilda 500 km yapan motordan her türlü ariza beklenebilir.

Tavsiyem ustanin isini bitirmesini beklemeniz. Cildiracak bir durum yok .

Sevgilerimle

Motosikleti
Ns200 15"
Usta kolpacı birine benziyor, marş motorunu sökmek için seleyi sökmek yeterli olur diye düşünüyorum.

usta kolpacı marş motorunu sökmek için hiçbir şeyi sökmeye gerek yok çünkü zaten dışarda duruyor scooter falan olmadığını varsayıyorum

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Araba için konuşuyorum, dolapderede eski ermeni ustalar vardı. Motor sesini dinler duyamaz ise streteskopla (uzun çubuklu) dinler, koyduğu teşhis neyse o çıkardı. O ustalar nereye gitti. Kaportacı ustam vardı Ahmet usta, almancının biri kaza yapmış araba haşat Mercedes fabrikasında çalışıyor. Ahmet usta toplamış aracı adam dönmüş Almanya'ya. Fabrikaya götürüyor araca baktırmak için, diyorlar adama yalan söylüyorsun, olamaz böyle bir şey aynı araç olamaz diyorlar. Hatta Ahmet ustayı çağırıyorlar gel burada çalış diye. Gibi gibi eski ustalarla herkesin anıları vardır. Ama yeni nesil anca nasıl kazık yediğini anlatacak galiba?

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Yada böyle böyle hepimiz her işten az buçuk anlıyor, kendi işimizi kendimiz yapıyor olacağız.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Yada böyle böyle hepimiz her işten az buçuk anlıyor, kendi işimizi kendimiz yapıyor olacağız.
bunun çözümü 2000lerin başı elektroniksiz motor gidon ve tekerden oluşan motorları almak olacak fena da olmaz aslında :)

Motosikleti
Ns200 15"
bunun çözümü 2000lerin başı elektroniksiz motor gidon ve tekerden oluşan motorları almak olacak fena da olmaz aslında :)
Eğer karbüratörlü bir eski nesil motosikletten bahsediyorsak yakıtını düşünmek can sıkar :) heleki ayarsızsa bir tur at sonra benzin ibresine bak o zaman şenlik başlar. Yedek parça konusuna girmiyorum bile :).

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Mekanik sorunlar hallolsun, elektronik bir şekilde çözülür. En kötü değiştirirsin. Ama oraya gelemiyoruz ki.

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Mekanik sorunlar hallolsun, elektronik bir şekilde çözülür. En kötü değiştirirsin. Ama oraya gelemiyoruz ki.
Eğer karbüratörlü bir eski nesil motosikletten bahsediyorsak yakıtını düşünmek can sıkar :) heleki ayarsızsa bir tur at sonra benzin ibresine bak o zaman şenlik başlar. Yedek parça konusuna girmiyorum bile :).
usta kolpacı marş motorunu sökmek için hiçbir şeyi sökmeye gerek yok çünkü zaten dışarda duruyor scooter falan olmadığını varsayıyorum
Öncelikle usta henüz isini bitirmis degil . Belkide herseyi tamam ve eksiksiz olarak size teslim edecek. Düsük kilometreli de olsa yatan motor en cok ariza cikaran motordur bunu biliyor olmaniz lazim. Yilda 500 km yapan motordan her türlü ariza beklenebilir.

Tavsiyem ustanin isini bitirmesini beklemeniz. Cildiracak bir durum yok .

Sevgilerimle
Bugün ustanın yanına gittim kendim. Marş motoru ters çeviriyor dedi telefonda. Gittim dükkanına. Selamun aleyküm abi ne yaptın dedim. Yüzüme bakmadan marş motorunu verdi. Bana "motorundan gına geldi, sorunları bitmiyor, bıktım motorundan, şu marş motorunu yaptır yapayım şu motoru al git" dedi. Hiçbir şey demeden çıktım gittim. Ben şimdi ne diyeyim, küfür mü edeyim, gideyim adamla kavga mı edeyim, ne yapayım?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
motorumu elinden kurtardım diyip yoluna bak gerekirse bi tanıdığın arabaya yükle veya çekiciyle çevre şehirlerdeki adam akıllı servislere götür

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar