- Motosikleti
- Çin Malı Skuter
- Konu Yazar
Herkese merhabalar. Çin malı motosikletim var. Uzun süredir marş motoru sıkıntı çıkartıyordu. Bazen hiç çevirmiyor, bazen ölü çeviriyor, bazen normal çeviriyordu. Kış günü, kar yağarken dışarı çıktım motosikletimle. Motorumun yolda benzini bitti ve motor stop etti. Akabinde motosikleti çalıştıramadım ve garaja indirdim, 1 aydır garajda yatıyordu. Yılbaşı öncesi tamir ettireyim diye tamirciye götürdüm. Tamirci marş motorunun bozuk olduğunu söyledi. Sonra MARŞ MOTORUNU SÖKMEDEN bir şeyler yapmış ve marş motoru çevirmeye başlamıştı. Marş motorunun yavaş çevirdiğini biliyordum fakat o seviyede çevirdiğinde çalışıyordu. Ama motorda benzin yoktu. Marş çeviriyor ama benzin çekmiyor dedi. Benzini yok dedim, benzin aldırdı bana. Sonra benzin pompan yanmış dedi, sonra karbüratör yakıt emmiyor dedi, sonra buji piposu ateşlemiyor dedi, sonra bujin yanmış dedi. Ben motoru benzini bittiği için çalışır vaziyetteyken, sadece marş motoru problemiyle garaja indirdim, tamirciye gittikten sonra bunlar çıktı. Sonra bana marş motorunu sökemediğini, sökmek için MOTOR BLOĞUNU İNDİRMESİ VE AÇMASI GEREKTİĞİNİ söyledi. İzin vermedim. Çünkü kendim motosikletimi biliyorum, kaç sefer söktüm topladım, marş motoru bahsettiği çevirmeyle çok rahat çalışıyor. 2 aydır falan da çalışmadığı için karbüratörün geç yakıt çekeceğinden ve birkaç sefer marşa rağmen çalışmayacağını biliyordum. Uzun süreli çalışmadığında hep aynısı oluyordu. Ben izin vermemiş olmama rağmen motor bloğunu indirmiş, marş motorunu sökmüş, babamı aramış, abi marş motorunu benden alın sanayide tamir ettirin getirin demiş, babam da tamir ettirmiş. Bana bunu söyledi, delirdim. Delirdim çünkü bir marş motoru için motorun içinden geçti. Zaten motorun bir çok vidası eksik ve yalamaydı, vidaları tamir ve temin etmek için 6 ay kadar uğraştım. Şimdi yine bir çok vida eksik takılacak, yalama vidaları ve vida yuvalarını falan tamir etmiştim hepsi eski haline gelecek. Ben ne yapayım şimdi, bana bi' akıl verin. Teşekkürler.