Motosiklet sürücüsü olarak nazara inanın...

Arkadaşlar 1,5 hafta içinde geçirdiğim 3. kazadan sonra kendimde bi uğursuzluk aramaya başlamıştım 1 hafta daha motora binsem artık sonuncusunda pert olacağımı düşünüyordum.Derken bi ablam sana kesin nazar değiyor dedi ve bende gerçek olabileceğini düşündüm çünkü motosiklet üzerinde herkesin gözü üzerimizde biraz güzel giyindiysek ve motorumuz parlak ve gösterişliyse hemen hemen herkesin içinden imrenerek bi şeyler geçebiliyor ve benim gibi inananlar bunun nazar olabileceğini düşünebilirler....Vallahi şimdi motosiklete binerken gösterişten kaçınıyorum ve ezberlediğim nazar ayetini okuyorum:p

umarım işe yararda bi dha kaza yapmam :pr::cherry:

3 kulfu 1 elham üzeri abdest de alıyormusun evden çıkmadan?

kusura bakma ama ben nazara, kadere kısmete inanmıyorum.. sakın o nazarın sebebi acaba insanlar bana bakıyor mu diye sürüş halindeyken göz ucuyla onları süzmen olmasın? :)

Son düzenleme:
3 kulfu 1 elham üzeri abdest de alıyormusun evden çıkmadan?

kusura bakma ama ben nazara, kadere kısmete inanmıyorum.. sakın o nazarın sebebi acaba insanlar bana bakıyor mu diye sürüş halindeyken göz ucuyla onları süzmen olmasın? :)

kısmeti bilmem ama nazar ve kadere inanıp inanmamak senin elinde değil.çünkü onlar zaten vardır

kaza ve kadere inanmak da imanın bir şartıdır bunu unutma...

Son düzenleme:
eradnan zaten yazmış inancıma göre diye..ayrıca pg13 arkadaşım biraz incelerse nazarın bilimsel bir gerçek olduğunu bazı insanların istemesede negatif enerji yaydıkları bilinmektedir..evet bu konuda hiç kimseyle polemiğe girmeye gerek yok bu bir inanç meselesidir ver her inanç inananın kutsalıdır..arkadaşımız öyle rahat hissediyorsa kendini duasınıda yapsın hayrınıda yapsın..allah bu ndan sonra kaza bela göstermesin..hoşca kalın

çok derin bilsemde kaderin dinimizce inanılması gereken bir olgudur...Nazar için aynı şeyi söyliyemiyecem ..fikrim yok ama sonuçta kişinin kendi inancı..

bence bu kazaların sebebi antalyanın şu gülerdeki aşırı sıcak havasıda olabilir ..yol aldıkça erimiş asfalttan ve tekerlerden su sesi gibi şırıl şırıl sesler gelmekte.. .bende kaç kere düşmekten kendimi zor kurtardım... yaz boyunca başta antalyalı hemşerilerim olmak üzere sıcak memleketlerdeki motor sürenlerin daha dikkatli olmalı diye düşünüyorum....

işi nazara, kısmete bırakmamak lazım...dikkatli olalım...

cemal yortanlı;739103' Alıntı:
eradnan zaten yazmış inancıma göre diye..ayrıca pg13 arkadaşım biraz incelerse nazarın bilimsel bir gerçek olduğunu bazı insanların istemesede negatif enerji yaydıkları bilinmektedir..evet bu konuda hiç kimseyle polemiğe girmeye gerek yok bu bir inanç meselesidir ver her inanç inananın kutsalıdır..arkadaşımız öyle rahat hissediyorsa kendini duasınıda yapsın hayrınıda yapsın..allah bu ndan sonra kaza bela göstermesin..hoşca kalın

evet cemal abi, bu bir inanç meselesidir ve herkesin inancı kendinedir bu konuda yorum yapılmaz.

fakat senin de bahsettiğin gibi bilimsel olarak bilinen şey biyoenerjidir, "nazar" değildir.
sağlıklı bir vücutta negatif enerji bulunmaz. vücudun herhangi bir yerinde problem varsa; o bölge negatif enerji üretmeye başlar. daha doğrusu, beyin ile o bölgenin iletişimi kopmuş demektir. bu bir sağlık sorunudur.

ve hiç kimse bu şekilde ürettiği kötü enerjiyle bir motosikleti kaza yaptıramaz, deviremez..
bu bahsettiğimiz şey ile arkadaşın bahsetmiş olduğu "nazar" arasında dağlar kadar fark vardır.

ayrıca şu sıralar motor kazalarının çok olmasının sebebi motor sezonunun açılmasıyla motorcu sayısındaki patlama, aşırı sıcak havalar, sıcaktan erimiş elverişsiz asfalt koşulları ..vs gibi bir sürü gerçekçi olgulardır.
yoksa güzel giyinmiş, güzel motoru olan kimse onda gözü kalan birisi baktı diye kaza yapmaz.
Lütfen ya.. :)

genelde galiba bayanlar bu tür şeylere daha çok inanıyorlar valla bende önceden o kadar inanmazdım ama artık kaza yapmak istemiyorum her yolu deniyorum.çünkü istemesem bile kaza 1 saniyede kendiliğinden geliyor hatta hatta bende kusur olmasa bile geliyor son kazamda güvercin midir nedir o na benzer bi kuş hızım 100-105 arası ilerlerken kaskımın üst kısmına bir bindirdi neye uğradığımı şaşırdım dengem sarsıldı kendime geldim aynadan arkama bi baktım tüy bulutu havada uçuşuyor durdum kuşun yanına gittim ölmüş.varmı bende kusur ???

Nazara inanmayanLar nazar oLsun :mrgreen::p

Tabi sana da geçmiş olsun kardeşim :rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar