1800 lira büyük para.
Yeni sezon geliyor ve baba bu ceza yüzünden belkide yeni lacoste tişört alamayacak. Sezonu eski lacostelarıyla geçirmek zorunda kalacak.
Çocukta buna üzüldü muhtemelen.
Fakirlik kötü be.
Jandarmayı suçlamak anlamsız. Adamlar hepimizin yapmasını istediğimiz şeyi yapmış ; "görevini" . Ama çocuğa içim acıdı. Daha 16 yaşında. Nasıl bir çaresizlik içinde hisettiyse kendisini... Aslında bilse canı karşılığında 1800 liranın kuruş kadar değerinin olmadığını... yazık, çok yazık.
Eleştiri yazarken insan ve hele hele bir çocuk hakkında yazdığınızı gözönüne almanızı öneririm. Rahmetli çocuğun yaşadığı yer neticede Silifke'ye bağlı bir köydür. Sahilde olması, yazlıkçıların gelişiyle yaz nüfusunun yükselmesinin dışında bu mevsimde en fazla 3-5 bin kişinin yaşadığı, tarımla geçinen bir köydür. Akdeniz bölgesinde bulunan her köyde olduğu gibi, temel ulaşım aracı da motosiklettir. Hemen her evde bir veya daha fazla motosiklet bulunur ve hobi amaçlı değil, ulaşım ve iş amaçlı kullanılır. Ufak yaşlardan itibaren her çocuk bu tür yerlerde motor sürmeyi öğrenir. Düşe kalka, hiçbir eğitim almadan öğrenir hem de. Bu sitede yazan birçok motorcudan da iyi sürücüdür çoğu. O beğenmediğiniz mobilet, pejo, cg veya mz gibi motorlarla birçok motorcudan iyi sürücüdürler. Kırsal alanda bu tip motorlarla birçok Cross motorcudan iyi cross yaparlar. Tamam ceza yazılmasın demiyorum. Ama burada yetkililerin daha dikkatli olması da gerekir kanaatindeyim. Cezalar almış başını gidiyor. Yasal mı? Evet. Ama bu olayda jandarma biraz toleranslı olsa, "oğlum bak bu sefer affettim, bir dahaki sefere motoru bağlar ve ceza yazarım dese" bu olay olmayacaktı büyük bir olasılıkla. Zaten bu mahalle-köyde bir tane ana cadde var, o da Mersin-Antalya karayolu. Jandarma da kontrolü bu yolda yapar zaten. Çocuğu uyarıp, bıraksalar belki de o yola ehliyeti almadan bir daha çıkmayacaktı. Ara yollarda gezecek, tarlasına, serasına gidecekti. Bu nedenle insan faktörünü de unutmamak, bazen toleranslı olmak lazım diye düşünüyorum. Allah rahmet eylesin diyor ve ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum.
jandarmanın yanlışı şu,,motoru bağlayıp ceza makbuzunu,hayatın acı gerçeklerini bilmeyen küçücük çocuğun eline verip hadi git demesiydi
esasen jandarmanın yapacağı,,motoru bağlayıp cezayı yazıp çocuğu salmayıp,makbuzla birlikte babasına teslim etmesiydi
böyle olsaydı babası oğlunu teslim alıp bi güzel döverdi ve dayağı yiyen çocuk bundan sonra intiharı düşünmezdi
herşeye düz mantıkla bakmamak gerekir,küçücük çocuktan yetişkin insanın davranışını beklemek yanlış