Aylardan sonra foruma girdim ve mesaj yazıyorum.
İnsan beyni çok karmaşık bir şey, nerden aklıma düştü bilmek imkansız bir anda Tommygun aklıma geliverdi: En son foruma girdiğimde (1-1,5 sene önce galiba) yaptığı bir kazayı paylaşmıştı, hatırlarsınız belki ucuz botlarının beklenmedik şekilde iyi koruduğunu söylemişti, onu hatırlayabiliyorum.
İşte bu kaza, bir de Tommygun'un motorla çok fazla kilometre yapmasından dolayı içime bir kurt düştü, acaba Tommygun iyi mi, sağlığı yerinde mi diye. Bu konudan gördüm ki iyiymiş, sevindim.
Bana gelince, ben 1,5 sene oluyor herhalde, motosiklete ve de ATV'ye tövbe ettim. Hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biri olduğunu düşünüyorum.
Artık bana göre bu ülkede ahlaki çöküntü öyle bir boyuta ulaştı ki, haliyle trafiğe de yansıyor, bu ülkede değil motosiklet veya ATV kullanmak, normal araba kullanmak bile anormal riskli bir hale geldi. Öyle ki çok sevdiğim, neredeyse her yerini sıfırladığım 2004 model Peugeot 206cc Roland Garros cabrio bir arabam var, tuttum 2-3 hafta önce 2012 model, F150 dönüşümlü bir Ford Ranger satın aldım. Araba değil, tank gibi bir şey: Hayvani lastikler, hayvani şekilde yerden yükseltilmiş, F150 dönüşümle olağanüstü kaslı bir hale gelmiş dönüşüm bir araç.
Ustalarım komple bir bakım yapacaklar, ondan sonra düzenli olarak kullanmaya başlayacağım. Bir problem yoksa (normal araba kullanmak gibi değil haliyle); 206cc'mi satıp sadece Ford Ranger'ı vasıta olarak kullanacağım.
Yani bu konudaki kazada anladığım kadarıyla rahmetli Deniz Servan suçlu ama öyle kazalar gördüm-duydum ki (Bursa'da ATATÜRK heykelinin orada, şehir içinde arabayı takla attırmayı başaran bile oldu!) şunu anladım: Sen istediğim kadar kurallara uygun, temkinli, dikkatli kullan - bunlar artık para etmiyor. Trafik hırt dolu, arzu eden şu bağlantıdaki videoya bakarak bir fikir edinebilir:
https://www.iha.com.tr/video-mersin...rpti-bir-temizlik-personeli-hayatini-kaybetti
Bu videodaki kazanın tıpatıp bir benzerini ben Bursa'da yaşadım. İnönü caddesinin ortalarında kırmızı ışıkta duruyoruz, ben orta şeritteyim. Artık neredeyse yeşil yanacak, sağ şeritteki arkadaşa arkadan olağan üstü bir hızla bir araba çarptı. Arabalar yarıya kadar girdi nerdeyse, olacak şey değil yani.
Bu vesileyle hem Tommygun hakkındaki merakımı giderdim - iyi olduğuna sevindim, hem kendimce bir nostalji yaptım, hem düşüncelerimi paylaşmak istedim. Tüm eski arkadaşlarıma selamlar...