Motosiklet Sürücülerinin Selamlaşması

Arkadaslar Motora baya eski binenler hatırlarlar yolda giderken birbirini gören iki motorcu korna veya sellektör yoluyla selamlasırdı ki ben cok iyi hatırlıyorum ama şimdilerde bakıyorumda o kadar olmuyor ben büyük küçük motor ayırt etmeden her gördüğüm motora korna calıyorum selam mayetinde ama bazıları bakmıyor bile baya sinir bozucu bir durum::saad:: aslında birbirimize selam vermemiz ve herhangi birimiz zor durumda kaldığında durup yardım etmeliyiz diye düşünüyorum. varmısınız bu geleneği sürdürelim site sakinleri olarak bütün motor tutkunlarına aşılayalım. ben selam vermeye devam ediyorum sizleride beklerim.kazasız belasız iyi sürüsler

herzaman korna yada selektör yada baş selamı .. vs... gibi sıcak bi selamlama sergilerim . 220 den sonra hariç tabi :D

evet bak o selamlaşma vardı ama unutuldu malesef selam verdinmi ya alıyolar selamı yada bazıları acayip acayip bakıyo gecen sene kornayla selam verdim bir arakadaşa dönüşte karşılaştık hayırdır abi bi sorunmu var bana bakarak korna çaldın dedi dövecek diye korktum :)

Sonuna kadar katılıyorum size biz kocaman bir aileyiz ve bunu herkeze göstere biliriz tanıyıp tanımamak önemli değil sonuçta oda bizim ailenin bir bireyi böyle düşünmek lazım ..

Ben kornayla veriyorum, genelde (en az %70 ? )cevap geliyor...

Daha da ilginci yol istediğim zaman minibüs taksi dolmuş vs. araçlarla da selamlaşıyorum korna aracılığıyla.Kimseye karşı ön yargım yok.Bu insanlar da ekmek parası için çıkıyorlar yollara, potansiyel cani gözüyle bakmamak lazım bence.Yine çoğu selamını esirgemiyor.

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Arkadaslar Motora baya eski binenler hatırlarlar yolda giderken birbirini gören iki motorcu korna veya sellektör yoluyla selamlasırdı ki ben cok iyi hatırlıyorum ama şimdilerde bakıyorumda o kadar olmuyor ben büyük küçük motor ayırt etmeden her gördüğüm motora korna calıyorum selam mayetinde ama bazıları bakmıyor bile baya sinir bozucu bir durum::saad:: aslında birbirimize selam vermemiz ve herhangi birimiz zor durumda kaldığında durup yardım etmeliyiz diye düşünüyorum. varmısınız bu geleneği sürdürelim site sakinleri olarak bütün motor tutkunlarına aşılayalım. ben selam vermeye devam ediyorum sizleride beklerim.kazasız belasız iyi sürüsler

evet eskiden motosiklet kullanicilari bu sekilde selamlasirlardi.
Daha sonra bunun ne kadar yanlis bir davranis sekli oldugunu fark edip vazgectiler.
Siz de sakin yapmayin.!!!!!
Korna ve selektor ikaz isaretidir.
Selamlasma icin kullanilmaz.
Bu konuyla ilgili forumumuz da genis bir tartisma topigi mevcut diye hatirliyorum.
Bulabilirsem bir ara linki eklerim.

evet eskiden motosiklet kullanicilari bu sekilde selamlasirlardi.
Daha sonra bunun ne kadar yanlis bir davranis sekli oldugunu fark edip vazgectiler.
Siz de sakin yapmayin.!!!!!
Korna ve selektor ikaz isaretidir.
Selamlasma icin kullanilmaz.
Bu konuyla ilgili forumumuz da genis bir tartisma topigi mevcut diye hatirliyorum.
Bulabilirsem bir ara linki eklerim.

Katılmıyorum sana selamlasmayla ikazı karıstıran adam trafiğe cıkmasın birader

evet bak o selamlaşma vardı ama unutuldu malesef selam verdinmi ya alıyolar selamı yada bazıları acayip acayip bakıyo gecen sene kornayla selam verdim bir arakadaşa dönüşte karşılaştık hayırdır abi bi sorunmu var bana bakarak korna çaldın dedi dövecek diye korktum :)

bende yaklaşık 1 yıl önce ailemi görmek için ilçeye gideken yolda arıza yapmış scooter gördüm adam 45-50 yaşlarında biriydi durdum sorunmu var abi dedim ben hallederim sen işine bak dedi bozuldum bende :pr::pr::cyclopsan bi dahada yolda arızalı olan biri el atsada durmam :farao: ama selamı esirgemem :cherry::bounce:

Coq,

Fransa'da, korna çalmak sellektör yapmak ikaz işareti olabilir, ama, biz burada onları selamlaşmak için de kullanıyoruz:)

Çok tezat bir durum ama bütün insanlar korna ya da sellektörün selamlaşmak için mi yoksa ikaz amacıyla mı olduğunu anlayabiliyorlar:)

Sen, Avrupa'da, karşılaştığın bir tanıdığına korna çalıp selam versen seni yadırgarlar, belki de trafik cezası yersin, Türkiye'de öyle değil.

sana bi selam verdik dükkandan cıkmıyorsun abi :wiinkk::queen:

Süper Moderatör (BBRR)
bence eskiden selamlaşılıyosa biz bunuda aşalım daha iyisini yapalım ...mesela yolda başka bi motorcuya denk geldin .. oturun biçay bahçesine demi ama demli iki bardak çayla koydurun muhabbeti ..:cherry:

İşin şakası bir yana bizler motorcuyuz kamyoncu değil.. Kimseyi küçümsediğimden değil kamyoncular böle yaparda ondan öle dedim ..Evet böle şeylere hiç gerek yok .. trafikte sağa çekmiş bi motorcu görürseniz durup yardım isteyip istemediğini sormanız yeterlidir.

Coq işin dorusunu sölemiş..ikaz işaretleri sadece o iş içindir.. bizde her bi işe yaradığından gerçek işlevlerinde kullanılsada pek sallanmazlar:cherry:

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Katılmıyorum sana selamlasmayla ikazı karıstıran adam trafiğe cıkmasın birader

Katilip katilmaman gercegi degistirmiyor maalesef.
bize boyle ogrettiler.
Ornegin yolda yag birikintisi gormussek karsidan gelen motorluya selektor yapar ikaz ederiz.
Ama o bizim selam verdigimizi zannederse seyreyle gumburtuyu.:)
Yapmayin boyle.
Motosiklet kullan mak hayati bir istir.
Gereksiz davranislarla karsinizdakinin hayatini tehlikeye sokarsiniz.

bence eskiden selamlaşılıyosa biz bunuda aşalım daha iyisini yapalım ...mesela yola başka bi motorcuya denk geldin .. oturun biçay bahçesine demi ama demli iki bardak çayla koydurun muhabbeti ..:cherry:

İşin şakası bir yana bizler motorcuyuz kamyoncu değil.. Kimseyi küçümsediğimden değil kamyoncular böle yaparda ondan öle dedim ..Evet böle şeylere hiç gerek yok .. trafikte sağa çekmiş bi motorcu görürseniz durup yardım isteyip istemediğini sormanız yeterlidir.

Altta yazan yani senin profilinde yunus emrenin bir özlü sözü karakterine yakısmaya bir sözü neden ekledin o zaman

Katilip katilmaman gercegi degistirmiyor maalesef.
bize boyle ogrettiler.
Ornegin yolda yag birikintisi gormussek karsidan gelen motorluya selektor yapar ikaz ederiz.
Ama o bizim selam verdigimizi zannederse seyreyle gumburtuyu.:)
Yapmayin boyle.
Motosiklet kullan mak hayati bir istir.
Gereksiz davranislarla karsinizdakinin hayatini tehlikeye sokarsiniz.

O yağ birikintisinden önce sen gecerken düştüğün için karsıdan gelene sellektör yapmaya fırsatın bile kalmaz öğreten yanlıs öğretmiş.

Son düzenleme:
ben bigun selam wereyım dedım hawalı korna war tabı selamı werdık saolsun karşıdakı motorcuda selektörle karşılık werdı ama hemen 20mtr ılerde polıs abımde durdurdu kornamı değiştirmemi söledı bende bıdaha korna kullanmadım o selam sora :mrgreen:sadece selektör yapıp yada el sallıyorum guzel oluyo hele bırde karşıdakı yanıt werırse selamınıza gerçekden hoş oluyo:cat:

ben yaparım genelde, özellikle yol veren araçlara tüm motorlulara da selam vermek aslında okadar kullanışlı olmucaktır ama mümkün mertebe yazpıcam bundan sonra

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ohoooo!!
Sanal alemde kavga edecez.
Sonra yolda selamlasacaz.:)
Olme esegim olme.:)
Olacak ismi bu.
Tamam ortaya bir fikir attin.
Yanlis ya da dogru.
En azindan bir fikrin var.
Ama fikrine katilmadilar diye saldirmak ne oluyor?
Yanlis yonlendirmeler karsinizdaki insana zarar verebilir arkadaslar.
Her cihazi amacina uygun olarak kullanin lutfen.
Kimin zeki kimin aptal oldugu kaskin icinden anlasilmaz.
:cyclopsan
Aman diyeyim.:silent:

ok kuryeler muaf olur bu işten :mrgreen: adamlar sürekli trafikte düşünsenize her motora selam verseler şahsi slm olabilir tabi,
birde hani iki motor karşılaştığında bırakın slm vermeyi nasıl önüne geçerim diye saldıran arkadaşlar var birde bunun yerine
ufak jestlerle birbirlerine yol verseler zaten acelesi olan yolu alır gider .. :cat:

Bana geçen yaz kawasaki ninjaydı yanlış görmediysem iki kişilerdi selam verdiler, ben de sellektör yaptığımı zannettim. Zannettim diyorum çünkü uzun farlarım yanıyordu gündüz. Yani dolayısıyla sellektör yapmamış oldum. Hatta bir elini de kaldırmıştı selam vermek için. Otobandı ve süratliydim. Bir anda geçiştik. Ben selamına karşılık vermediğimi sonradan farkettim ve kahroldum! Hatta abartmıyorum o gün o olay yüzünden moralim bozuk ve çok üzgündüm. O kişiden binlerce defa özür diliyorum, en azından selam vermek için elimi kaldırabilirdim!:pale:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar