Motosiklet Sürücülerinin Selamlaşması

Yanlista israr etmek bizim milletimize has ozelliklerden biri.
Aslinda bu konuyu daha once tartistigimiz icin ben kisa gecmistim.
Ama anlasilan onceki konuyu kimse okumamis.
Yarin bir firstini bulup yazmaya calisacam ama simdilik kisa bir soru sorayim.

Siz motosiklet kullanicilarina sadece motosikletiniz varken mi selam veriyorsunuz?
Yani baska bir arac kullanirken ya da yaya yururken nasil selam vereceksiniz?
Kornaniz selektorunuz mu var?

Boyle sacma sey olur mu?

motosikletci, motosikletciye selam verir.
Ama her sartta selam verir;
Sadece motosiklet kullanirken degil.
Bu nedenle selektor ve benzeri yontemler her sarta ise yaramaz.
Ornegin ben full aksesuar yaratilmamisim.
Uzerimde korna selektor yok.
Bu nedenle yaya oldugum zaman motosiklet kullanan arkadaslara selektor yapamiyor korna calamiyorum.:)

Kisacasi her ortamda gecerli bir selamlasma yontemi gelistirlirmesi daha iyi olacakken yanlisda israr etmenin kimseye bir faydasi olmaz.
Bizim burada kullandigimiz bir selamlasma sekli var.
Daha once yazmistim ama yarin yine yazacagim.

Belki selektor ve korna sacmaligi yerine alternatif selamlasma yontemleri hakkinda fikir uretmenize yardimci olur.

Yani en azindan gecenin karanliginda karsindan gelen motosikletliye selam verecem diye selektor yapip gozunu kor etmekten,
ya da yerlesim birimi icinde korna calarak cocugunu daha yeni uyutmus bir annenin kufurlerin den uzak bir yasam icin bir adim atarsiniz.

Arkasi yarin.............

Kendinize iyi bakin.
Korna ve selektoru gerektigi zaman kullanin....:cat:

vay vay vay.. selektor gozunu kor edecekmiş.. . korna ve selektor sacmalığıymıs. sen bırak bu kafayla bisiklete bin bundan sonra birader. motor tehlikeli sana

Arkadaslar Motora baya eski binenler hatırlarlar yolda giderken birbirini gören iki motorcu korna veya sellektör yoluyla selamlasırdı ki ben cok iyi hatırlıyorum ama şimdilerde bakıyorumda o kadar olmuyor ben büyük küçük motor ayırt etmeden her gördüğüm motora korna calıyorum selam mayetinde ama bazıları bakmıyor bile baya sinir bozucu bir durum::saad:: aslında birbirimize selam vermemiz ve herhangi birimiz zor durumda kaldığında durup yardım etmeliyiz diye düşünüyorum. varmısınız bu geleneği sürdürelim site sakinleri olarak bütün motor tutkunlarına aşılayalım. ben selam vermeye devam ediyorum sizleride beklerim.kazasız belasız iyi sürüsler

sende ortaya bi konu attın çoluk çocuk altına dün ybryi skutırı alan yorum yaptı ne anlar olm bunlar sana selam veriyim derken agaca cıkar senin benim gibi motorcumu kaldı piyasada bırak selam verme tehlikelidir diyen adamdan ne bekliyosun

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
vay vay vay.. selektor gozunu kor edecekmiş.. . korna ve selektor sacmalığıymıs. sen bırak bu kafayla bisiklete bin bundan sonra birader. motor tehlikeli sana

sende ortaya bi konu attın çoluk çocuk altına dün ybryi skutırı alan yorum yaptı ne anlar olm bunlar sana selam veriyim derken agaca cıkar senin benim gibi motorcumu kaldı piyasada bırak selam verme tehlikelidir diyen adamdan ne bekliyosun

Aslan motorcu kardesim benim.:)
Afferin sana.
Super ogrenmissin motosiklet kullanmayi.
Keske biz de senin gibi kullanabilsek su mereti.
Selektor gozumuzu almasa.
Yavrularim gurultude uyuyabilse.
Ama biz de senin yeteneklerin olmadigi icin yapamiyoruz.

Bazilari boyle yetenekli doguyor.
Ben 32 yildir motosiklet ustundeyim.
Hala ogrenememisim kullanmayi.
Devam et sen boyle.
Terbiyesizliginle ovun.
Sonra da yolda bizden selam bekle.
Cok beklersin.

Tamam ben de cahilim ama belli etmemeye calisiyorum.
Sen de oyle yap.
Bu kadar aptalca cumleler kurmayarak baslayabilirsin mesela.:wiinkk:

Senin savundugun sey kanunen de yasak.
Yani polis gorevini yapsa o kornayi yutturur sana.
Insan lara biraz saygin olsa, onlari rahatsiz etmemeyi de bilirsin.
Ama bu hasletlerden yoksun olunca her turlu savurma legal hale geliveriyor.
Nasilsa meydan bos.
Hem diger suruculerden motosikletlere saygi bekleyeceksin,
hem de etrafina saygisizlik edeceksin.

Su engin motosiklet bilginle bizleri bir aydinlat bakalim.
Altinda motosiklet yokken nasil korna caliyorsun?
Nasil selektor yapiyorsun?
:)

Yoksa sen sadece motorun varken mi motorcusun?

(Buraya bir oneride bulunmak icin girdim ama bosuna olacak. Kusura bakmayin,yazmayacagim.
Siz bildiginiz gibi devam edin. Anlasilan arkanizdan sovulmesi hosunuza gidiyor. Bence bir sakincasi yok. Ama hem kendinize kufur ettirecek seyler yapip, hem de trafikte bize saygi gostermiyorlar diye bosuna aglamayin
)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
:)sonuna kadar herkese selam arakadaşlar:)

Mersin İl Temsilcisi
evet yaa, geçenlerde bu konuyu arkadaşlarla da konuşmuştuk...

biraz daha hassasiyet :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kimse birbirini bu konu yüzünden germesin beyler,ben yanımdan bi motorcu geçerken korna çaldığını sonradan farkettiğimde bile tüh ya daha yeni bana selam mı vermişti ki diye içim içimi yer ben de aleyküm selam diyemediğim için, selam sünnettir beyler

korna ve sellektör olayı aslında hala devam etse güzel olur...
ben yapacağım bundan sonra...

ben katılmıyorum,çünkü öle bişey yapmaya kalksam,2 saniyede bi korna sellektör yapacam sonrda ne akü ne ampul kalacak millette beni deli sanacak.

Benim Yolda Uyguladığım Yöntemi Siz Değerli Arkadaşlarımla Paylaşmak Isterim .kornayı Selamlaşmak Için Devamlı Sellektörüde Ikaz Vermek Için Kullanıyorum . Dikkat Ederseniz Devamlı Diyorum Yani 2 Veya üzeri çünki Bazan Tek Sellektör Selam Anlamına Gelebiliyor. Ve şunu Da Eklemek Istiyorum Inşallah Değerli Arkadaşımızın Açtığı Bu Konudan Faydalanmak Amaçlı Bir Sonuç Cıkar Ortaya. Yani Selamlaşma Budur Ikaz Budur Gibi:

Bu selamlaşma olayı tamamen turk insanının sıcak kanlılığı ve saygısından kaynaklanıo bence.Kim ne derse desn motorla selamlasmak ve karsılık almak çok guzel bir şey insanı mutlu edıyor ayrıca çokta saygn bir hareket gercekten.Bnce hiç bir motorcudan selamınızı eksik etmeyin xD

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar