Motosiklet sürmeye kaç yaşınızda başladınız?

Motosiklet sürmeye kaç yaşınızda başladınız?

• 10dan ufak

Oy: 205 8.4%
  • 10 - 14

Oy: 643 26.5%
  • 15 - 19

Oy: 748 30.8%
  • 20 - 24

Oy: 361 14.9%
  • 25 - 29

Oy: 208 8.6%
  • 30 - 40

Oy: 200 8.2%
  • 40 - 50

Oy: 52 2.1%
  • 50den yaşlı

Oy: 11 0.5%

• Kullanılan toplam oy
    2,428
12 yaşında mobylet selesine oturdum o günde bu güne bir yaşam tarzı oldu motor. ailem ve sevdiklerim ne kadarda benle aynı fikirde olmasada :)

hatırlamıyorum ancak mobiliyette olduğunu biliyorum çünkü o motorların orta kısmı boşluk tu oraya oturup sürüyordum frene basamıyordum ayaklarımla durduruyordum herhalde 7-8 gibi bugün itibari ile 30 yaşından gün aldım hala biniyorum darısı 70-80 lere olur inşallah

bende 13 yasında basladım okulka motorla gıden tek kısı ben olduğumda havamda coktu hani...
benımde babam sayendesınde oldu zaetn cunku oda eskı kullanıcılardan..

ben 13 yaşında mahallediki bi cocugun motorunu satın alıcam deneme yapım bahanesıyle 1 hafta aldım.öyle başladım sonra 15zatı yaşında kuzenımımn nı surmeye alıp kacırmaya basladım şimdide kendımı motorumu aldım şuan mondial 150 zc ama yakında inş. hyosung gt250r olacak...:)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
15 16 yaşımda mobilet le başladım sonrası geldi ruzgarı yedik birkere kurtulus yok esrar eroin den kurtur insan ama motorsiklet bagımlılık yapar kurtulus yoktur...

8 yaşımda başladım İJ350 li sepetliile ben çalıştıramıyodum ablam gelirdi yardıma.ozamana kadar babam verirdi direksiyonu sadece kendiside eski motorcudur ve 63 yaşında ama hala o 69mod.sepetlı İJ i satmaya veya atmaya kıyamıyo bende istemiyom çünkü ilk motora onla başladım şuan 34 yaşındayım ve motosiklet olmassa asla olmaz.:cat:buda şimdi benim çocuklar ama onlar daha şanslı.
kpel2511jy3.jpg

bu oğlum Alen 4 yaşında.
atipati0046ho7.jpg

buda kızım Melisa 8 yaşında ve motoru paylaşamıyolar tek dert bu.
elimden geldiği kadar eitmeye çalışıyom inşalla birer iyi motorcu olurlar ve bu özgürlüğü doyasıya yaşarlar.

ben askerden sonra başladım yazlıkta pejo bir mobiletimiz vardı gez babam gez hala durur bizim evladiyelik...

Ben 7-8 yaşlarında başladım:mrgreen:Abim arkada cz 180 i kullanıodum tarlada.Küçük yaşlarda başlamak güzel.:rendeer:

sonuna kadar katılıyorum

motosiklet sürmeye 17-18 yaşlarımda başladım ama ....!!!!!

allah korumuş :p bilinçli ve standart lara uygun malzemelerle kask mont dizlik vs..... gibi olmazsa olmaz diyebileceğimiz korumalarla ve kullanım tekniğiyle yaklaşık olarak 5 aydır kullanıyorum yani motor kullanıyorum diyebileceğim zaman bu.... çok öncelerde kullanmaya başlamama rağmen hatta ilk motorumu 1997 yılında almıştım öncesinde de kiralar gezerdik :p

ama motorun üzerine hiçbir koruma olmadan ve kullandığımız motor hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadan motoru tanımadan ve güvenli sürüş teknikleri hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadan kullanmak son derece riskli ve yanlış bana kalırsa meydana gelen motor kazalarının %90 ı bana kalırsa bu etkenlerden dolayı meydana gelmekte ve motorsikletin tehlikeli bir araç olduğu kanısına insanlar bu sebeplerden dolayı varmaktadır..

bilinçli ve eğitimli olarak motora binmek ve gerekli tüm korumaları ve önlemleri almaktır asıl olan.... yoksa ben 10 yıllık motorcuyum da diyebilirdim ama ben tam manasıyla 5-6 aylık motorcuyum ama doğru yolda olduğuma ve güvenli sürüş yapmayan ve kendini bu konuda eğitmeyen bir çok 10 yıllık motorcudan daha iyi motorcu olduğuma eminim......

üzerine 2 beden büyük deri bir montla ve kafasında kask olmadan üstelikte azında sigarayla bir motorcu gördüğümde nasıl sinir olup öfkeleniyosam tam koruması kaskı ve motorda duruşuyla yeni bir motorcu olsa bile bu şekilde gördüğümde aynı şekilde gurur duyuyorum ve korna çalarak selam vermeden geçemiyorum.....

bilmem düşüncelerimi anlata bildimmi...... eminimki motosiklet kullanıcıları bilinçlendikçe ve istemediğimiz motorcu görüntüsü yerini olması gerektiği gibi olan motorcu görüntüsüne bıraktığı zaman insanların bu muhteşem araca ve kullanıcılarına karşı bakış açısı değişecektir.... evet erhancım bu konuyu açtığın için sağol ben konuya bu bakış açısıyla bakmak ve yaklaşmak istedim bakalım diğer arkadaşlarımızın düşünceleri ne.... saygılar..:cat:

Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum,yaş itibari ile bizim motosiklet kullanmaya başladığımızda ne bu motosikletler vardı nede korumalar olsabile anadolunun küçücük kasabasında önünde cam takılı kask tabir edilen taslardan başka bir şey bulamazdık ilk kullandığım motosiklet babamın BALKAN diye tabir edilen 3 vitesli olması gerek yanlış hatırlamıyorsam bulgar malı bi motosikletti kabak JAWA lara CHEZE lere Rus IJE lere ağzımız açık bakardık ama bu demek deilki motosiklet kullanmayı bilmiyorduk eskiden yokluk vardı yeffffffffffffff

Saka bir yana gerçekten korumasız bilinçsiz,eğitimsiz belgesiz üzerine bile oturmamak gerek

ya ben yaşlara hep bakıyorumda,demekki ben o kadar şanslı değilmişim...:)
ben lise sondaydım ancak o zaman motor denilen aletle tanışabildim...valla diğer arkadaşlar 10,13,8 felan diyolar da şaşırdım hakikaten..valla ben 17 galiba..daha kaç fırın ekmek yemem lazım merak ettim şimdi..:p

geçen hafta pazar günü başladım :mrgreen: gelişim sürücü kursundan ibrahim bey sağolsun o öğretti bana :)

benim babamin 73model jawa 250cc motoruvardi onda ögrnmistim önceleri calistirmadan mahallenin cocuklariyla yokusa cikartip ordan asagiya salip öyle sürüyordum. birgün babam anahtari üzerinde unutmustu bende aldimmotoru kactim ve ilk kazami yapmistim yas 13-14 falandi sonra o günden beridir biniyorum 20 kez kaza yaptim 20. sinde hastanelik oldum.

ben ilk defa ehliyet alırken geçen sene 24 yaşımda başladım
Ama sadece başladım he devam edemiyorum ara sıra artçı oluyoz birilerine ismi lazım değil
birazdan damlar herhalde :p

ben ilk defa ehliyet alırken geçen sene 24 yaşımda başladım
Ama sadece başladım he devam edemiyorum ara sıra artçı oluyoz birilerine ismi lazım değil
birazdan damlar herhalde :p

geldim...kask mask al len kendine...nizami olacaz artık...ehliyetde gelirse kasksız pindirmem bak...:bounce::p

ulen ehliyeti de alınca profösör kesilirsin başıma
ama haklısın bi kask şart yağmurda falan iyi olur benim için :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar