Sözüm meclisten dışarı,kimse üzerine alınmasın fakat güzel bir atasözü var bu konu hakkında söylenmiş,bu konuyu okurken o aklıma geldi
(ALAN OLMAYINCA SATANI BİLMEM NAPAYIM)
Piyasanın hali bence bu
benim motosiklet almayışım da ki tek neden,tamamen kararsızlık
şöyle ki;
2016 Haziran ayında,7.850 TL'ye,0 KM Bajaj Pulsar 200 Ns aldım. 10.000 TL bütçem vardı,kalan parayı evrak işleri ve ekipmana yatırdım.
O tarihten bu yana dek bu motoru kullanıyorum.Memnun muyum derseniz ; ilk zamanlar çok memnundum esasen fakat şu an bana yetmiyor.
Allah var bir arıza vb. herhangi bir olayla karşılaşmadım,karşılaşanlara bakınca da sütçü beygirinden,yarış atı temposu bekleyen tiplerin sorun yaşadığını gördüm.
Yani kapasitesi maksimum 120 KM hız yapabilen bir motosiklet ile,160 KM hız yapmaya çalışan arkadaşlar var ve bu arkadaşlar maalesef kendilerine toz kondurmadıklarından,kusuru motosiklete veya firmaya atmaktalar buda ister istemez Bajajın veya pusların dandik bir motosiklet olduğu izlenimi doğurmakta.
Sonuç olarak 20.000 KMdir herhangi bir sorun yaşamadan Pulsar 200 NSyi kullanıyorum,şu an tek şikayetim biraz daha seri,uzun yola gelecek,hafif araziye girecek bir motosiklet.
Maddi imkanıma gelince,2.el veya 0 KM,30 ile 40 bin TL arasında motosiklet alabilecek maddi imkanım da mevcut,hem de kredi çekmeden.Fakat uzun zamandır biriktirmiş olduğum bu paranın tamamını da motosiklete yatırmak istemiyorum.Paranın bankada durması bana daha cazip geliyor nedense.
Ayrıca şekli,şemali düzgün bir motosiklette bulamıyorum.
Yani o kadar para vereceksem,alacağım motosiklet içime sinmeli,evet bu demeliyim ama öyle bir motosiklet veya tasarımı piyasada bulamıyorum.
He diyeceksiniz ki Pulsar çok mu şekli,şemali düzgün bir motosiklet?
Hayır tabiî ki ama zamanla aksesuar alarak (alt sakal,ön cam siperlik,elcik koruma,sis lambaları,jant şeritleri vb.)gibi şekli şemali biraz toparlayabildim.En azından yolda filan giderken insanlar şöyle bir kafa çevirip bakar hale geldi.Orjinal tasarımında en sevmediğim egzos borusunun bağırsak gibi oradan aşağı sarkması ve zamanla paslandığı için görüntüyü bozmasıydı neyse ki alt sakal ile işi çözdük.
Tüm bu kriterleri ortaya koyduğumda karşıma birkaç seçenek çıkmakta
Tenere 660:motosiklet güzel tamiri,bakımı kolay ama şekil yok abi şekline ısınamadım.
CRF 250L RALLY: bir ara gözüme hoş geldi fakat 250 cc olması ve seledeki rahatsızlık,ayrıca renkli tabiri caiz ise çikletten çıkmış bir hali var gibi olması beni kendinden vazgeçirdi.Oysaki yabancı sitelerde gördüm bu motosikletin siyah rengi de mevcut fakat ülkemize gelmiyor benim pulsar bile simsiyah rengi ile motosiklet piyasasından anlamayan biri için daha karizmatik durmakta
kawasaki 650 versys bakıyorum ama onunda bakım masrafı ve parçaları pahalı
dominar 400'e heveslendim bir ara sırf pulsardan 20-30 KM daha hızlı gidecek diye o farkı ona vermek istemedim.
yani durum bu 200 NS şu an beklentilerimi karşılamakta gibi şekil desen anlamayan birinin dikkatini çekecek kadar var son haliyle aksesuarla filan yani
hafif arazi şartlarında kullanabiliyorum
uzun yola gelince sabrın varsa gidersin yoksa dinlene dinlene gidersin
Bir ara satmaya niyetlendim satıp tenere filan alayım,gözüm zamanla alışır filan dedim kendi kendime.
7.850 TL ye aldığımdan dolayı satmayı düşündüğüm zamanlar aksesuarsız modelleri 9-10 bin TL civarlarındaydı yani rakam bazında karda ediyordum, fakat ettiğim karı neredeyse aksesuara yatırmıştım.Motorumu ilana koydum hatta o zamanlar KM 15 bin bile değildi,memlekette amma ölücü varmış gelen teklifleri filan buradan yazıp o konulara girmek dahi istemiyorum.
Sözün özü bu sebeplerden dolayı motosiklet almayan bir kitle daha var memlekette o sebeple şimdilik elimdekini kullanmaya devam edeceğim