motosiklet performans farkı var.

Gece sürüşlerinde bir şey farkettim motosiklet gaz tepkimesi performansı iyileşiyor. gündüz boyle deyil daha sağır gibi..

ayarlarımı kaçık acaba zx6r 2005 motorum

Motosikleti
600RR
gece hava soğuk olduğu için daha iyi gitmesi normal

ne kadar soğuk ve bol hava o kadar güzel yanma ve o kadar iyi gidiş

eski nesil motosikletlerle bu daha da fark edilir düzeyde

Soğuk havada daha çok oksijen motora girer buda daha iyi yanma yani biraz performans demek , tabi ideal çalışma sıcaklığına erişmiş motordan bahsediyoruz..

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motorum sıcakta, güneş altında beklediğinde sapıtıyor. Bugün yine başıma geldi, Ahmetbeyli'de 1 saat yemek molası verdim, motor güneş altında kaldı. Sonra yola çıktım bir süre sonra gaz yememeye başladı, kendimi attım ilk benzinciye. Motoru gölge altına aldım, depo kapağını aralayıp bekledim 20 dk, motoru çalıştırmadan önce de kontağı 2-3 kere açıp kapadım. Yola çıktım bir sorun kalmadı. Depo içi havaydı basınçtı bir problemim var.

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Geceleri sürerken serin havada benim motosikletim de çılgın gidiyor. Sabahları bi isteksiz, böyle nazlı.

Motosikleti
Ns200 15"
Motorum sıcakta, güneş altında beklediğinde sapıtıyor. Bugün yine başıma geldi, Ahmetbeyli'de 1 saat yemek molası verdim, motor güneş altında kaldı. Sonra yola çıktım bir süre sonra gaz yememeye başladı, kendimi attım ilk benzinciye. Motoru gölge altına aldım, depo kapağını aralayıp bekledim 20 dk, motoru çalıştırmadan önce de kontağı 2-3 kere açıp kapadım. Yola çıktım bir sorun kalmadı. Depo içi havaydı basınçtı bir problemim var.
Evap sistemi yapıyor bunu genelde abi (varsa tabi) depoyu açıp kapatmam yeterli olur. Motor ısısı ve havaların sıcak olmasıyla depoda benzinin kaynadığını bile görebilirsiniz.

Bana da dün oldu EVAP saçmalaması. Hayır çok daha sıcakta çok daha fazla zorladığım da olmuştu ama bu sefer hemen arkasından benzinciye girdik, abla sağolsun gırtlak doldurmuş. Benzinciden çıkınca bir saçmaladı, tam durup depoyu açacaktım, stop etti zaten :D Tekrar çalıştırıp biraz abanınca kendine geldi. İptal etmek lazım mereti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar