Evap sistemi yapıyor bunu genelde abi (varsa tabi) depoyu açıp kapatmam yeterli olur. Motor ısısı ve havaların sıcak olmasıyla depoda benzinin kaynadığını bile görebilirsiniz.Motorum sıcakta, güneş altında beklediğinde sapıtıyor. Bugün yine başıma geldi, Ahmetbeyli'de 1 saat yemek molası verdim, motor güneş altında kaldı. Sonra yola çıktım bir süre sonra gaz yememeye başladı, kendimi attım ilk benzinciye. Motoru gölge altına aldım, depo kapağını aralayıp bekledim 20 dk, motoru çalıştırmadan önce de kontağı 2-3 kere açıp kapadım. Yola çıktım bir sorun kalmadı. Depo içi havaydı basınçtı bir problemim var.
Bu eğer gerçekse korkunç geldi banaEvap sistemi yapıyor bunu genelde abi (varsa tabi) depoyu açıp kapatmam yeterli olur. Motor ısısı ve havaların sıcak olmasıyla depoda benzinin kaynadığını bile görebilirsiniz.
Korkulacak bir olay yok, benzin sanırsam 30 derecede bile kaynayabiliyor.Bu eğer gerçekse korkunç geldi bana
Kışın satılan benzin düşük sıcaklıkta kaynamaya başlayabilir , mevsime göre tüm akaryakıtlara farklı katkılar ekleniyor ,Korkulacak bir olay yok, benzin sanırsam 30 derecede bile kaynayabiliyor.