Motosiklet Ön Camı Temizleme ve Parlatma

Motosikleti
Honda CBR500R
Herkese iyi akşamlar, motosikletimin orijinal camındaki siyah filmi söküp yapışkan lekeleri deterjan ve süngerle temizledikten sonra bir buğulanma, matlaşma oldu. Yıkayınca net ve parlak duruyor fakat kuruyunca tekrardan buğulaşıyor. Balıkesir’de oto pasta cila yapan yerlere sorduğumda da biz yapmıyoruz diyorlar. Bunu nasıl ve ne yöntemle parlaklaştırabilirim? Yardımlarınızı ve deneyimlerinizi bekliyorum.

Oto detailing işi yapanlar yapar, araştırmaya devam edin.far parlatmak ile aynı şey onlar için

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Sanayinin yollar parke bizim burada :D Onlarında gönlü olursa yaparlar. Deterjan böyle yapmaz bulaşık süngerinin de sert kısmını kullanmadıysan tövbe olmaz; şimdi bize doğru söyle ve tiner kullandığını itiraf et :D

Motosikleti
Honda CBR500R
Sanayinin yollar parke bizim burada :D Onlarında gönlü olursa yaparlar. Deterjan böyle yapmaz bulaşık süngerinin de sert kısmını kullanmadıysan tövbe olmaz; şimdi bize doğru söyle ve tiner kullandığını itiraf et :D
Motosikleti aldığım kişi film kaplatmış film de düzgün kaplanmamış hava boşlukları vardı, ben de bundan dolayı söküp orijinal camını kullanmak istedim. Yapışkan lekelerden kurtulmak için de sıcak suda deterjan ve süngerin yumuşak kısmını kullandım. Evde de hiç tiner yok zaten 😀

Motosikleti
CBR 125 R 2014
O zaman motorun ilk sahibi camı soldurunca film kaplatmış yoksa , sıcak su ve deterjan olarak ne kullanırsan kullan camı böyle soldurmaz. Makinasız olmaz hele iç tarafıda böyle solduysa makina iç tarafı yapamıyor yeni cama müracaat ama bir buhar tutuyorlar farlara düzeliyor o buğu o denenebilir.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Herkese iyi akşamlar, motosikletimin orijinal camındaki siyah filmi söküp yapışkan lekeleri deterjan ve süngerle temizledikten sonra bir buğulanma, matlaşma oldu. Yıkayınca net ve parlak duruyor fakat kuruyunca tekrardan buğulaşıyor. Balıkesir’de oto pasta cila yapan yerlere sorduğumda da biz yapmıyoruz diyorlar. Bunu nasıl ve ne yöntemle parlaklaştırabilirim? Yardımlarınızı ve deneyimlerinizi bekliyorum.

Bu saatten sonra kaybedecek birşey yok gibi, cama olanlar olmuş. Benim araba farlarını parlatmak için kullandığım yöntem sırasıyla 500-800-1000-1500-2000-3000 kum zımparalar ile sulu zımpara işlemi yapılacak akabinde cam yıkanıp iyice kurutulup kloroform ile parlatma işlemi yapılacak. Malzeme çoğu otomobilde kulanılan pleksi ya da polikarbon ise ilk günkü gibi olacaktır. Ama yine söylüyorum bu tarz bir camda hiç denemedim.

Şu videodaki yöntemi deneyebilirsin.

Motosikleti
1190 ADV
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bunu far parlatma yapan yere götürmen lazım. Far malzemesi ile aynı sonuçta onlar yapar.

ipone cleaner polish, her yüzeyde kullanıyorum, hem parlatıyor hem cilalıyor.

şunu da parlatabilir mi ya

TPTP1Q.jpg

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Verdiğim linkteki far parlatma setinden alın, ince zımpara sonrasında kloroform buharı tutarsanız yeni gibi olur.

Bunu yapmak sıkıntı değilde, sonrasında tekrar vernik attırmayınca tekrarlıyor.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Bu saatten sonra kaybedecek birşey yok gibi, cama olanlar olmuş. Benim araba farlarını parlatmak için kullandığım yöntem sırasıyla 500-800-1000-1500-2000-3000 kum zımparalar ile sulu zımpara işlemi yapılacak akabinde cam yıkanıp iyice kurutulup kloroform ile parlatma işlemi yapılacak. Malzeme çoğu otomobilde kulanılan pleksi ya da polikarbon ise ilk günkü gibi olacaktır. Ama yine söylüyorum bu tarz bir camda hiç denemedim.
Çok özür diliyorum kloroformu kaçırmışım :D Sadece su zımparası bir yere kadar işe yarıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar