Motosiklet Muayene Hk.

Super Moderator
Arkadaslar selam.

650F'in muayenesi bitmiş, o kadar kullanmıyoruz ki, 7300 km'de muayene gelmiş durumda. Neyse konunun özüne gelelim. Alette açık egzoz mevcut, ve bunu sökmeden muayene yaptırmamız mümkün mü ? Son zamanlarda bu konu hk. fikri olan çözüm bulan, eden birileri var mıdır? Nasıl ilerleyebilirim?

F3wsfy.jpg

Muayene istasyonunda amir yardımcılığı yapan bir abime sormuştum geçenlerde bu egzoz olayını. Eğer sesinde bir anormallik olduğunu farkeder de orijinal olduğunu ispatlayamazsa geçirmiyoruz demişti.

Moderatör
Koy otobüsün bagajına yolla. Muayenesini yaptırıp geri yollamayayım.

Bendede cbr650f var,bu Cumartesine randevu aldım , aynı dertten bende muzdaribim ama bikaç arkadaşa sordum,orijinal olmayan egzozlarla muayeneden geçmişler sıkıntı çıkmamış

Abi yozgatta adam full tiger egzozlu susturucusuz fazeri geçirdi ama ben lastik dişinden kaldım. Lastiğim öyle bitik de değildi. Lastik, plaka ve zincirden kaldım.(zincire hafif yazdılar ama yine de yazdılar. )

Normal yolda trafik polisinin bile çevirip ceza yazdığı egzoz için muayeneden geçer mi sorusu hele bunu motosiklet formunda moderatörün sorması :santa:

Diğer moderatörün de koy otobüsün bagajına yolla muayeneden geçirip geri yollayayım diye cevap yazması::haapppy:

Motosiklet net formu için tarihi günler yaşıyoruz beyler, bayanlar.

Son düzenleme:
Super Moderator
Normal yolda trafik polisinin bile çevirip ceza yazdığı egzoz için muayeneden geçer mi sorusu hele bunu motosiklet formunda moderatörün sorması :santa:

Diğer moderatörün de koy otobüsün bagajına yolla muayeneden geçirip geri yollayayım diye cevap yazması::haapppy:

Ne yani Apaçi moderatör olmaz mı :) Bizim de bi egzozumuz olmasın mı şu fani dünyada.. Zaten kullanacak vakit bulamıyoruz, üzerime gelmeyin ;) Ayrıca polisler hiç ceza yazmadı henüz, ara gaz verip, kazasız belasız diyorlar, Galiba bana denk gelen polisler de apaçi.. Susturucusu var ama yine de biraz sesli calisiyo gibi geldi bana sanki yani, tam da emin değilim :)

Yollamayayım Yazmış oysa ki :)

Son düzenleme:
Moderatör

Sayın abim saygım sonsuz size lakin, kardeşin olarak gözlük numaralarının değişim zamanının geldiğini üzülerek düşündüğümü belirtirsem terbiyesizlik etmiş olmam umarım.

Zira, yolla bana, geri yollamayayım yazmışım.
Tabiki usulüne uygun egzos takıp muayeneden geçirip güzel güzel nizami nizami kullanacağım :p

Super Moderator
Erdem sana bilet alayım da gel şurada hallet şu işi :p

Sayın abim saygım sonsuz size lakin, kardeşin olarak gözlük numaralarının değişim zamanının geldiğini üzülerek düşündüğümü belirtirsem terbiyesizlik etmiş olmam umarım.

Zira, yolla bana, geri yollamayayım yazmışım.
Tabiki usulüne uygun egzos takıp muayeneden geçirip güzel güzel nizami nizami kullanacağım :p

Pardon. Pardon.

Son düzenleme:
Moderatör
Erdem sana bilet alayım da gel şurada hallet şu işi :p

IBAN numaranı yolla da ben sana egsoz yollayayım, boğazdan hemde. Nasıl fikir ?
Utanmıyorsun yasal olmayan egsozlarla gezmeye, hep sizin gibi apaçiler yüzünden tüm motosiklet camiası kötü tanınıyor, kınıyorum :p

Super Moderator
IBAN numaranı yollada ben sana egsoz yollayayım, boğazdan hemde. Nasıl fikir ?
Utanmıyorsun yasal olmayan egsozlarla gezmeye, hep sizin gibi apaçiler yüzünden tüm motosiklet camiası kötü tanınıyor, kınıyorum :p

Ben piste çıkıyorum genç, sokakta edvençırımı kullanıyorum, hadi simdi yavaş yavaş ilerle :p

Moderatör
Ben piste çıkıyorum genç, sokakta edvençırımı kullanıyorum, hadi simdi yavaş yavaş ilerle :p

Şile yolundaki 650F'li resimlerin mevcut elimde, şile yoluna pist mi yaptılar ? Yeni edvençırınla da başarılar diliyorum genç :)

benım motorumda salyangoz kat ıptalı vardı eksoz barıyordu halıylebu sekılde gectı sormadılar bıle ordakı cakan adamlara denk gelırsen kalırsın ama bılmeyene denk gelırsen gecersın bence

Motosiklete özel istasyona gidersen geçemezsin , orada gaz verip sesini dinliyorlar yada ses ölçümü yapıyorlar , benim orj egzozu bile açık alana çıkarıp gaz açtı , otomobil muayene istasyonunda böyle birsey görmedim , fren testini bile abi şurda 20 mt sür freni kilitlede bakalım şeklinde yaptık :)

Super Moderator
Motosiklete özel istasyona gidersen geçemezsin , orada gaz verip sesini dinliyorlar yada ses ölçümü yapıyorlar , benim orj egzozu bile açık alana çıkarıp gaz açtı , otomobil muayene istasyonunda böyle birsey görmedim , fren testini bile abi şurda 20 mt sür freni kilitlede bakalım şeklinde yaptık :)

Anladım, hiç sevmiyorum bu işleri ;) Genelde de elimde tutmam aslında muayene bitmeden satarım da bu sefer kaldı ;)

ölçülerini alıp sanayide susturucu yaptırabilirsin geçici olarak işini görür en azından

Bir kaç ay önce bu konu açılmıştı bende o sıralarda muayne yaptirdiğım için yardımcı olmak maksadı ile yazmıştım.

İki farklı muayene istasyonuna gittim egzozum orjinal değil ve helikopter gibi sesi var ama ikisindede kimse sese takılmadı. Hafif kusur bile yazmadılar ses için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar