Süper Moderatör (BBRR)
- Konu Yazar
NEDENLER TERCİHLER
* Yoğun trafikten bunaldınız, hem fazla benzin yakıyor hem de işinize gecikiyorsunuz. Sonunda iş yerinize motosikletle gitmeye karar verdiniz: İşte doğru tercih, kesin çözüm.
* Hafta sonlarında şehirden kaçıp gezmek istiyorsunuz, hem ekonomik hem de zevkli olduğu için motosiklet almaya karar verdiniz: Tek başına bir mutluluk nedeni. Kesenize fazla zarar vermeden yaşamınıza bir renk gelecek.
* Biraz havam, biraz karizmam olsun, gidip bir motosiklet alayım hem de en gösterişli ve pahalısından: Sonuç hayal kırıklığı. Bu yaşına kadar havan ve karizman olmadıysa, parlak bir demir yığını sana bunu sağlamaz, genelde motosikletlere yönelen hayran bakışların senin şahsınla ilgili olmadığını çabuk anlarsın. Keyfin kaçar satarsın. Ehh, ikinci el olmuş artık motosikletin, bir de para kaybedersin. Satmaya kıyamazsan üstüne cam kestir, salonda sehpa niyetine kullan!
* Karımdan yeni ayrıldım, bir motosiklet alayım, genç ve güzel bir sevgilim olsun: Sonuç genellikle hüsran. Eş ya da sevgili tercihin fizik ve yaştan ibaretse zaten bu yüzden terk edilmişsindir. Kültür, ortak zevk ve keyifler yerine fizik ve yaş tercihi kullanıyorsan boşuna motosiklet alma. Belki üç-beş günlük şeyler yaşarsın o kadar. En cazibi olsun diye en pahalısından alacağın motosikletin parasını bankaya faize yatır. Faiz ile "Eskort" sektöründe çalışan kuzeyli genç ve güzel kızlarla haftada en az iki üç defa birlikte olursun. Kadını genç ve güzel cinsel bir objeden ibaret sanan birçok erkek zaten bunu yapıyor, motosiklet külfetine girmene gerek yok. Yanlış tercihlerle motosiklet almayı düşünenleri "Almayın" diye uyardığım için üretici ve satıcı dostlarım bana kızabilir, "Sana ne, ne için alıyorsa alsınlar" diyebilir. Yanlış tercihlerle motosiklet alanlar bir müddet sonra acı gerçeği gördüklerinde hemen motosikletlerini satarlar ve bu canlı bir ikinci el pazarı yaratır üstelik. Her ikinci el motosiklet alan bir gün mutlaka gıcır gıcır sıfır bir motosiklet almak ister. Eh ne yapalım ben uyarmış olayım da, siz ille de almak istiyorsanız alın
Emrah SOYUER
Moderatör tarafında düzenlendi: