Motosiklet Kullanmayı Öğrenmek İstiyorum

Motosikleti
Voge 250RR
Yaşım 24 değil keşke olsa derim :) aradaki farkları anladım, ancak ehliyet öncesi mutlaka bir eğitime gitmem gerekiyor onu da anladım teşekkür ederim 🙏
Merhaba eğitim almanız en doğrusu olacaktır tabiki fakat şart değil özellikle de 125cc ile başlayacaksanız öğrenmeniz gereken şey trafik olacaktır ve bu da zamanla kendiniz sürdükçe öğreneceğiniz bir şeydir.

Özellikle motosiklet kullanırken her şeye dikkat etmeniz gerekiyor, bunun bilincinde olursanız ve ilk zamanlarinizda acemi olduğunuzun farkında olup ona göre sürerseniz bu da yeterli olacaktır.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
forumun bizim türümüze de faydalı olduğunu görmek dileğiyle 🙏
Sen kendini bayağı değiştirdin farkında değilsin, ben ilk kayıt olduğumda aynalar kapalı video atıyor güzel duruyor diyordun. Hala yapıyor musun bilmiyorum ama apaçi bi hareket okumadım ya da şahit olmadım ben senden daha sonralarda.

Belki bizim haddimize değil ama etrafta takıldığın sürede azıcık daha ayara ihtiyacın var. Zamanla olacak.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Sen kendini bayağı değiştirdin farkında değilsin, ben ilk kayıt olduğumda aynalar kapalı video atıyor güzel duruyor diyordun. Hala yapıyor musun bilmiyorum ama apaçi bi hareket okumadım ya da şahit olmadım ben senden daha sonralarda.

Belki bizim haddimize değil ama etrafta takıldığın sürede azıcık daha ayara ihtiyacın var. Zamanla olacak.
kokpit görüntüsü o aynalar kapalıyken daha güzel gözüküyodu video içindi normalde açık açık da bir şey göremiyorum zaten yine kafamı çevirmek zorunda kalıyorum apaçi değilim derdim arazide apaçilik yapmak ona da ekonomi izin vermiyor

Motosikleti
Triumph Trident 660
İki kez GS2 bir kez GS3 eğitimlerine katılmış ve GS2/GS3 sertifikalarına sahip biri olarak, Honda Gelişim Merkezi (safetyturkiye) hakkında forumun sormak istediklerini seve seve yanıtlarım.

Lakin şunu bilmenizde yarar var. GS2 ve GS3 eğitim parkurları (özellikle GS3) oldukça zordur. Japon ekolüne göre eğitim verilen, Gymkhana stiline dayalı bir sürüş deneyimidir. Ayrıca kendi kafanıza göre gidip yazıldığınız bir kursta, eğer eğitmenler sizin o kursa uygun olmadığınızı görürlerse, doğrudan para iadesi yapıp sizi geri gönderebilirler. Bunu da gördük. Ancak gerçekten şu anda Türkiye'de en ciddi kapalı alan eğitimi verilen yerler arasındadır. Eğitmenleri her yıl Japonya'da yeniden eğitim alıp, yarışmalara katılıyorlar. Son gittiğimde eski kadroda değişiklik vardı ama yine de iyiler.

"Ben motosiklet kullanmayı iyi biliyorum" diyenlerin dahi, bir kez de olsa gidip denemesini öneririm :)
O zaman motoru yenilediğim zaman bi hondasafetyden eğitim alayım 😁

Merhaba eğitim almanız en doğrusu olacaktır tabiki fakat şart değil özellikle de 125cc ile başlayacaksanız öğrenmeniz gereken şey trafik olacaktır ve bu da zamanla kendiniz sürdükçe öğreneceğiniz bir şeydir.

Özellikle motosiklet kullanırken her şeye dikkat etmeniz gerekiyor, bunun bilincinde olursanız ve ilk zamanlarinizda acemi olduğunuzun farkında olup ona göre sürerseniz bu da yeterli olacaktır.
Teşekkür ederim bilgi için

Vay canına 10 sayfa yazılmış bir babayiğit çıkmamış gençlik ölmüş yahu , kız motorunuzu alıp kaçacak mı 😁 vallahi yaşıtım olsa şimdiye on ders vermiştim 😅

Aslı hanım pazar günü aşırı yağmur yoksa Caddebostan sahil Paten34 eğitim pistindeyim , ben paten dersi veriyorum motosiklet eğitmeni değilim , istersen benim 150 cc Medley'i istersen hatunun 50 cc Kuba Blueberry i kullan orada trafiğe çıkmamak şartı ile..

Motosikleti
D400
Beyler hadi 20 sayfa olacak konu, yarısı bitti yarısı kaldı.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Kızımız* az daha soru sorsun, en geç 2 güne 20'leriz...

Motosikleti
1250 trofi
madem böyle bir konu oldu, herkese faydası olsun, biraz aratınca çıkan linkler:

https://www.motosiklet.net/forum/konu/motosiklet-ile-ilgili-faydali-kitaplar.205507/
https://forum.donanimarsivi.com/kon...ri-ve-temelleri-pdf-ucretsiz-kitaplar.917310/
https://www.motosiklet.net/forum/ko...-arbas-donald-duck-kadir-ecevit-ozoglu.82870/

giriş için Reşat Erbaş'ın (forumda donaldduck ismi ile yazardı, sonra derleyip kitap haline getirdi), Rahmi Barutçu'nun ya da honda'nın vs kitapları nedir ne değildir için iyidir. Akabinde "Motosiklet Yol Sanatı" başucu kitabı haline gelmelidir.
Motosiklet eğitimlerinde de bu bilgileri teori olarak verirler, akabinde uygulama yapılır. Ben de ehliyet motor sürecinde sürekli forumlarda dolaşıp nedir olaylar diye öğrenmiştim.
Aramızdaki motor eğitmenleri de en doğru tavsiyeleri vereceklerdir.

öğretemediniz mi daha arkadaşlar
Keşke bir zoom ya da google meet üzerinden hem tanışma hem de soru-cevap olsa daha işe yarar ve daha faydalı olurdu diye düşündüm.
Tabi ki buradaki herkesin yazdıkları çok değerli ve forumu da çok faydalı buldum. Bana tek tek cevap veren herkese de çok teşekkür ederim 🙏 🙏
j1CaJ3.jpg

Vay canına 10 sayfa yazılmış bir babayiğit çıkmamış gençlik ölmüş yahu , kız motorunuzu alıp kaçacak mı 😁 vallahi yaşıtım olsa şimdiye on ders vermiştim 😅

Aslı hanım pazar günü aşırı yağmur yoksa Caddebostan sahil Paten34 eğitim pistindeyim , ben paten dersi veriyorum motosiklet eğitmeni değilim , istersen benim 150 cc Medley'i istersen hatunun 50 cc Kuba Blueberry i kullan orada trafiğe çıkmamak şartı ile..
Çok naziksiniz çok teşekkür ederim amacım zaten bu değil ama düşüncelisin. Arkadaşların önerdiği deneyim ve eğitimlerden ilerleyeceğim.

Çok naziksiniz çok teşekkür ederim amacım zaten bu değil ama düşüncelisin. Arkadaşların önerdiği deneyim ve eğitimlerden ilerleyeceğim.
En doğrusuda budur , bazen yeni başlayanlar merak ediyor nasıl birşey bu iki teker , hiç üstüne bile oturmayanlar geliyor siteye yada çevresinde iki teker kullanan olmuyor , ehliyet aldıktan sonra Türkiye Kadın Motorcular Klubu ne üye olun , Adile Hanım başkanıdır ve her konuda yardımcı olur , onlarla kısa gezilere katılır kısa sürede tecrübelenirsiniz , sonra bizim köfte turlarına bekleriz 😄

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şaka maka forumun cengaverleri olarak bu dandik konuyu 10 sayfaya taşıyabildiğimiz için tebrikler, zoru başardığımız için bu 1 sene boyunca hepimizin Mtv'si ve trafik sigortası forum moderasyonundan. :)

Hanım kızımız bence kaçtı. Kendisini ganyan bayisine girip de adres soran bir hanım olarak hissetti.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Hey maşallah 10 sayfa olmuş.. bakalım kaç sayfa daha olur :D

Valla ben 11 sayfa olsun diye öylesine yazıyorum,konuyla alakam yok.
işin komik yanı,motosiklet egitmeniyim ama sanırım hatunla aynı şehirde deiliz

bence a ehliyet ve vitesli bir motosiklet ile geri gelecek, ne zaman konusuysa açık tarih..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar