Motosiklet Kullanmayı Öğrenmek İstiyorum

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bunlar darkwave diye geçiyor değil mi bu tarz çalan mekan önerisi istemiştim başka bir forumda kimseden çıt çıkmamıştı
Bu abiler Gothic Rock denen janrın temel temsilcilerinden bir tanesi. Darkwave terimini ilk defa duyuyorum; neymiş bakayım...

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
A, A1 ve A2 aralarındaki fark nedir peki? B ehliyetim var ama 125cc için de A1 sertifikası alacaksam dediğiniz mantıklı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkür ederim 🙏
Kullanilabilen motorlarin cc ve guc farklari diyelim ozetle. A1in yetmeme ihtimaline karsilik a ya da a2 alin. Her cc yukseltmek istesiginizde yeni ehliyet almaya gerek olmaz. B ehliyetiniz oldugu icin sadece parkur ve trafik surusleri olacak. Yani aslinda hepsinin sinavi ayni, sadece ccler farkli. Ben dogrudan a aldim ugrasmamak icin.

Kullanilabilen motorlarin cc ve guc farklari diyelim ozetle. A1in yetmeme ihtimaline karsilik a ya da a2 alin. Her cc yukseltmek istesiginizde yeni ehliyet almaya gerek olmaz. B ehliyetiniz oldugu icin sadece parkur ve trafik surusleri olacak. Yani aslinda hepsinin sinavi ayni, sadece ccler farkli. Ben dogrudan a aldim ugrasmamak icin.
Yüksek cc almam diye düşünüyorum amacım hız yapmak değil çünkü kaldı ki hız yaşında da değilim ama ileride ne olur tabi ki bilemem. Ama direkt olarak A almak mantıklı. Teşekkür ederim 🙏

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Yüksek cc almam diye düşünüyorum amacım hız yapmak değil çünkü kaldı ki hız yaşında da değilim ama ileride ne olur tabi ki bilemem. Ama direkt olarak A almak mantıklı. Teşekkür ederim 🙏

Her motorcunun kendine söylediği yalandır bu. Yüksek CC hız yapmak için değil, motosikletin dinamiklerini kullanabilmek için gerekli. Ancak tecrübe ister. Herhangi bir otomobili satın aldığımızda 140-150km hızı yapmayan yok. Elektrikliler dahil. Bu seyir için yeterli bir hız. Ancak motosiklet için iş öyle değil. Küçük cc'de hızlar otomatikman düşüyor. Hız düştükçe güvensizleşiyor. Motosiklet trafik seyrinden %10 kadar daha hızlı ya da daha yavaş gitmeli. Ancak bizim ülkemizde daha yavaş gitmek çokta mantıklı bir hareket değil. Motosikletleri bonus gibi toplamaya çalışan sığırlar var.

Daha ilginci şu ACT;

Sürücü kurslarında usta eğitici olmak için 200 saatlik eğitmenlik kursuna gittiğinde motosikletle alakalı her hangi bir konu geçmiyor.

Ehliyet kurs kitabı konuları işleniyor, androgoji (yetişkin eğitimi), ölçe ve değerlendirme vb. Pratik uygulama ise sınav alanında arabalarla oluyor. Araba güzxergahında , manevralar vs.

Motosiklet namına hiç bir şey yok. Ben de belgeyi aldığımda motosiklet güzergahında uygulama yapmak istemiştim, hoca yoktu gösterecek.

Bu nedenle sürücü kurslarında iyi bir eğitmene denk gelmek tamamen araştırma işi, referansla bulunuyor.

Benim gibi ileri ve güvenli sürüş teknikleri eğitmeni olup, kendine ait MTSK ' sı olan arkadaşım var Bursa da. Ondan eğitim alan ciddi anlamda çok iyi bir başlangıç yapıyor. Ben de iki, üç ay sürücü kursunda başlangıç yaptım. "Çok fazla gösterip zaman harcıyorum, karadüzen öğrenirlermiş" tepkisi ile karşılaşınca bıraktım.
Maalesef sürücü kurslarımızda durum bu. iyi olanlarına da denk geldim. Adam yırıtınıyor öğretmek için. Fakat sayıları çok az.
Abi bu MEB olayının ilk değiştiği sıralarda, eğitmen arkadaşlarımın ve hocalarımın telkini, aynı zamanda baskısıyla eğitmenlik eğitimine kayıt oldum. Sonra yönetmelik değişti kurs iptal oldu falan. Üstüne düşmüyorum şu an. Ancak gidişat ve sorun bu işin doğru yapılması konusunda pek özveri olmaması, işi doğru yapamayanlar ve herkesin eğitmen olması yüzünden süreç beni o noktaya götürüyor. Sağda solda eğitmenim diye gezecek değilim. Motoru eğitim alanına götürüp lastik havasını kontrol etmeyen, limit noktasını anlatamayan virajda arka fren kullanımını/kullanılmamasını fizik bilgisi yetmediği için anlatamayan eğitmenlere para kaçırmasın millet. Bedavaya yaparım ben etrafıma.

Bu arada ben 2 senedir ciddi ciddi üstüne düşüyorum. Kendim üstüne düşmesem çevreme göre zaten mükemmel bir sürücüydüm. Ama geçmiş seyahat videolarımı izliyorum, hata üzerine hata dolu.

Son Datça eğitimime göre sistem kullanımı açısından 100 üzerinden 92 puanlık bir sürücüyüm bu arada. Geçen sene 83'tü.

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
İki kez GS2 bir kez GS3 eğitimlerine katılmış ve GS2/GS3 sertifikalarına sahip biri olarak, Honda Gelişim Merkezi (safetyturkiye) hakkında forumun sormak istediklerini seve seve yanıtlarım.

Lakin şunu bilmenizde yarar var. GS2 ve GS3 eğitim parkurları (özellikle GS3) oldukça zordur. Japon ekolüne göre eğitim verilen, Gymkhana stiline dayalı bir sürüş deneyimidir. Ayrıca kendi kafanıza göre gidip yazıldığınız bir kursta, eğer eğitmenler sizin o kursa uygun olmadığınızı görürlerse, doğrudan para iadesi yapıp sizi geri gönderebilirler. Bunu da gördük. Ancak gerçekten şu anda Türkiye'de en ciddi kapalı alan eğitimi verilen yerler arasındadır. Eğitmenleri her yıl Japonya'da yeniden eğitim alıp, yarışmalara katılıyorlar. Son gittiğimde eski kadroda değişiklik vardı ama yine de iyiler.

"Ben motosiklet kullanmayı iyi biliyorum" diyenlerin dahi, bir kez de olsa gidip denemesini öneririm :)

• Beğen
Tepkiler: ACT
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
A, A1 ve A2 aralarındaki fark nedir peki? B ehliyetim var ama 125cc için de A1 sertifikası alacaksam dediğiniz mantıklı

A1 : 16 yaşında alınabiliyor, 125cc motoriklet sınırı var.
A2: 18 yaşından itibaren alınabiliyor. 500cc sınırı var.
A: 24 yaşından sonra alınabiliyor cc sınırı yok, her tür motosikleti kullanabiliyorsunuz.
Tabi bu cc sınırı dediklerim kabaca tabir oluyor, yönetmelikte güç/ağırlık oranına falan bakılıyor. Bir de A sınıfındaki 24 yaş sınırı eğer 18 yaşında A2 alındıysa 2 yıl A2 şartı da var, o zaman 22 yaşında alınabiliyor.

Yaş tutuyorsa direkt A alınması daha makul, sınav parkurları bile aynı zaten, yalnızca daha yüksek cc motosiklet ile sınava giriliyor ama yüksek cc motosikletler aslında daha dengeli, sürücü kursu düzgün öğretiyorsa parkuru daha kolay dönüyorsunuz güçlü motorla.

Yüksek cc motosiklet yalnızca hız için değil, trafikte arabalardan kaçabilmek için de önemli, ya da şehir içinde dik yokuşlu dar dönüşlü ara sokaklarda küçük motorun gücü yetmez durmak zorunda kalınca motoru yatırma tehlikesi var ama yüksek cc motor gazı verdi mi rahat çıkar daha az tehlikeye sokar.

• Beğen
Tepkiler: Ged
A: 24 yaşından sonra alınabiliyor cc sınırı yok, her tür motosikleti kullanabiliyorsunuz.
Tabi bu cc sınırı dediklerim kabaca tabir oluyor, yönetmelikte güç/ağırlık oranına falan bakılıyor. Bir de A sınıfındaki 24 yaş sınırı eğer 18 yaşında A2 alındıysa 2 yıl A2 şartı da var, o zaman 22 yaşında alınabiliyor.

Yaş tutuyorsa direkt A alınması daha makul, sınav parkurları bile aynı zaten, yalnızca daha yüksek cc motosiklet ile sınava giriliyor ama yüksek cc motosikletler aslında daha dengeli, sürücü kursu düzgün öğretiyorsa parkuru daha kolay dönüyorsunuz güçlü motorla.

Yüksek cc motosiklet yalnızca hız için değil, trafikte arabalardan kaçabilmek için de önemli, ya da şehir içinde dik yokuşlu dar dönüşlü ara sokaklarda küçük motorun gücü yetmez durmak zorunda kalınca motoru yatırma tehlikesi var ama yüksek cc motor gazı verdi mi rahat çıkar daha az tehlikeye sokar.
Yaşım 24 değil keşke olsa derim :) aradaki farkları anladım, ancak ehliyet öncesi mutlaka bir eğitime gitmem gerekiyor onu da anladım teşekkür ederim 🙏

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ha gayret beyler... 20 ye az kaldı.. yarılamışız :)

Motosikleti
Ns200 15"

Abi bir kaç yanlışlık var, A2 ehliyette hacim sınırlandırması yoktur 35 kw ve güç ağırlık oranı 0.2 yi geçmemesi gerekir yani A2 ehliyet ile Dragstar 650 kullanılabiliyor hatta yurt dışında bir çok 900 cc motosikletinde A2 versiyonlar mevcuttur.

A ehliyet alırkende 2 sene A2 ehliyeti ile alınabiliyor 22 yaşında değilde 20 yaşında A ehliyet alınabiliyor (yüksek ihtimalle klavye hatasında ötürü yazdınız bu kısmı).

Motosikleti
Abi bir kaç yanlışlık var, A2 ehliyette hacim sınırlandırması yoktur 35 kw ve güç ağırlık oranı 0.2 yi geçmemesi gerekir yani A2 ehliyet ile Dragstar 650 kullanılabiliyor hatta yurt dışında bir çok 900 cc motosikletinde A2 versiyonlar mevcuttur.

A ehliyet alırkende 2 sene A2 ehliyeti ile alınabiliyor 22 yaşında değilde 20 yaşında A ehliyet alınabiliyor (yüksek ihtimalle klavye hatasında ötürü yazdınız bu kısmı).

Zaten eklemiştim bu cc konusu kabaca oluyor aslında güç ağırlık oranına bakılıyor diye.
18 yaşında A2 ehliyet alınca 2 yıl sonra 20 yaşında alınabiliyor. ben bol bol klavye hatası yapıyorum, 22 diye kaçmış, dediğin gibi 20 olacak.

Ama bana kalsa 16 ya da 18 yaşında gençlerin motosiklet sürmesi burası gibi trafiği vahşi yerlerde tehlikeli. Çocuklarıma diyorum 18 yaşında araba ehliyeti alırsınız, 3-4 yıl arabayla trafiği iyice öğrenirsiniz ondan sonra ancak 24-25 yaşından sonra direkt A ehliyeti alıp bütün eğitimleri tamamlarsanız o zaman motor alabilirsiniz diye, umarım büyüyünce söz dinlerler. :)

Motosikleti
Ns200 15"
Ama bana kalsa 16 ya da 18 yaşında gençlerin motosiklet sürmesi burası gibi trafiği vahşi yerlerde tehlikeli. Çocuklarıma diyorum 18 yaşında araba ehliyeti alırsınız, 3-4 yıl arabayla trafiği iyice öğrenirsiniz ondan sonra ancak 24-25 yaşından sonra direkt A ehliyeti alıp bütün eğitimleri tamamlarsanız o zaman motor alabilirsiniz diye, umarım büyüyünce söz dinlerler. :)
Abi belki hiç motosiklette kullanmayabilirler, elde olan şey değersizleşir genelde. :)

Motosikleti
Abi belki hiç motosiklette kullanmayabilirler, elde olan şey değersizleşir genelde. :)
sırayla benimle köfte turlarına geldiler bu yaz, hatta bizim tayfa ile köfte turu yapmadığımız zaman da haftasonu Edirne'ye ciğer yemeye gidelim deyip gezdik beraber. Bu yaşta tam ekipman giymeye alıştılar, motordan çok ekipman havalı oluyor diye öğretiyorum onlara. Motosiklete de gençken heves etmelerine gerek yok, daha çoook vakitleri var.

Motosikleti
Ns200 15"
sırayla benimle köfte turlarına geldiler bu yaz, hatta bizim tayfa ile köfte turu yapmadığımız zaman da haftasonu Edirne'ye ciğer yemeye gidelim deyip gezdik beraber. Bu yaşta tam ekipman giymeye alıştılar, motordan çok ekipman havalı oluyor diye öğretiyorum onlara. Motosiklete de gençken heves etmelerine gerek yok, daha çoook vakitleri var.
Ekipman abi gerçekten havalı oluyor, bu işin en dandik evresi şişme yelek giyip motosiklete binmektir. :)

Keşke bir zoom ya da google meet üzerinden hem tanışma hem de soru-cevap olsa daha işe yarar ve daha faydalı olurdu diye düşündüm.
Tabi ki buradaki herkesin yazdıkları çok değerli ve forumu da çok faydalı buldum. Bana tek tek cevap veren herkese de çok teşekkür ederim 🙏 🙏

Motosikleti
Keşke bir zoom ya da google meet üzerinden hem tanışma hem de soru-cevap olsa daha işe yarar ve daha faydalı olurdu diye düşündüm.
Tabi ki buradaki herkesin yazdıkları çok değerli ve forumu da çok faydalı buldum. Bana tek tek cevap veren herkese de çok teşekkür ederim 🙏 🙏
zoom falan forum ortamına aykırı şeyler, onlar başka.
Haa, ne olur, güzelce ehliyetinizi alır düzgün sürmeyi de öğrenir trafikte sağ kalırsanız bizim köfte turlarına katılırsınız, en son bu yaz 15 motor toplaştık çok eğlenceliydi, eşleriyle gelen arkadaşlar da vardı, kadın başınıza yalnız kalmazsınız yani.

forumun bizim türümüze de faydalı olduğunu görmek dileğiyle 🙏
Bu söylediğine alındım şimdi. Ne zaman benim yazabileceğim bir mevzuda yazdın da ben yazmadım konu başlığına? Ne yapayım, ben teknik konuları bilmiyorum, viraj nasıl dönülür konularında falan da fazl alaf edemem çünkü düz yol gazcısıyım :) Sana en fazla vstrom överim ama vstrom için de daha gençsin. :ROFLMAO:

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
zoom falan forum ortamına aykırı şeyler, onlar başka.
Haa, ne olur, güzelce ehliyetinizi alır düzgün sürmeyi de öğrenir trafikte sağ kalırsanız bizim köfte turlarına katılırsınız, en son bu yaz 15 motor toplaştık çok eğlenceliydi, eşleriyle gelen arkadaşlar da vardı, kadın başınıza yalnız kalmazsınız yani.

Bu söylediğine alındım şimdi. Ne zaman benim yazabileceğim bir mevzuda yazdın da ben yazmadım konu başlığına? Ne yapayım, ben teknik konuları bilmiyorum, viraj nasıl dönülür konularında falan da fazl alaf edemem çünkü düz yol gazcısıyım :) Sana en fazla vstrom överim ama vstrom için de daha gençsin. :ROFLMAO:
valla beğenmesem görmeyecem adminlere duyurulur bi mesaj yazıp bitane daha yazınca mergeleniyor ya 2. mesajı alıntıladığınız kişiye bildirimi gitmiyor ilk günden beridir böyle

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar