Arkadaş kendi fikrini güzelce açıklamış. Ben saygı duyuyorum ama saygı duymamız katıldığımız anlamına gelmez ya da katılmamamız saygısızlık yapabileceğimiz anlamına gelmez (sıkıştırmayalım arkadaşı

)
Uzun uzun okurken haklı olduğu bi çok konu var aslında ama sonuç olarak ulaştığı nokta yani toplumun yararı için motosikletin yasaklanması konusu hatalı.
Çünkü;
1. Youtube da dahil.izleyebildiğim bütün kaza videolarını izledim ki bunların %90 ında motosiklet sürücüleri dış bi etken nedeniyle (diğer araçlar,yol durumu vs) kaza yapıyorlar. Arkadaşın mantığıyla düşündüğümüzde sonuç ARABA-KAMYON-SALAK MÜHENDİSLİK HARIKASI YOLLAR YASAKLANMALI!!!
2.Kalan %10 luk dilim de motosiklet sürücüleri hatası (IŞIK İHLALİ-AŞIRI HIZ) Aynı mantıkla KURALLARA UYMAYACAK MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİ MOTOSİKLETE BINMEMELİ!!!
SONUÇ: Motosiklet kendi kendine hareket edemeyecek bi araç olduğuna göre motosikletin yasaklanması hiç bir şey çözmeyecek.
Bir gözlemimi de paylaşmak istiyorum bu arada. İstanbul'da oturuyorum ve işim gereği haftanın iki günü Çerkezköy ve Saray'a gidiyorum. Her gittiğimde en az 20 motosiklet görüyorum inanın 75 yaşında amca bile gördüm

ama işin üzücü yanı kask takma oranı 20 de 1 bile değil!!!! Tamam diyeceksiniz kısa mesafeler gidiyolardır vs ama 30km hızla kaldırım taşına kafayı vurunca beynimizin karpuz gibü etrafa saçılacağı barizken bu ihmalkarlık niye??? Şimdi kabahatli motosiklet mi arkadaşım??? Sonra ne oldu motorcu öldü. ölür tabi kaskında aynı lastk gibi motorun bi parçası bunu anlamamız lazım artık. Dikkat edin metropol dışında bulunan köylerde genelde cgl-cup-scooter tarzı motorlar kamyonlara vs çarpıyorlar ve sürücülerin kaskı olmadığı için maalesef hayatlarını kaybediyorlar.
Özetle riski biliyoruz, göze alıyoruz, kendimizi ve etrafımızdakileri eğitmek için çaba sarfediyoruz, markete bile tam koruma gidiyoruz, gerisine de tadir-i ilahi diyoruz.
Dip not: Emniyet kemerinin kazalarda yaralanma ve ölüm riskini azalttığı bilimsel bir gerçektir ancak hiç kaza yapmamış biri için bir anlamı yoktur aynı motosikleti yasaklayıp ölümlü kaza sayısının değişmeyeceği gibi.