Motosiklet Kullanan Potansiyel Suçlumu!

Arkadaşlar,

Yaşadığım olay İstanbul - Bahçelievlerde geçiyor. Akşam 11:45 civarı eşimle misafirliğe gittiğimiz evden çıktık. Motosikleti park ettiğimiz yere gittik. Kasklarımızı taktık tam motosikleti çalıştıracağız bir ekip otosu, << Gençler kimlik lütfen >> baktım polis memuru benden genç hiç oralı olmadım. Etrafıma baktım bir sürü insan geçiyor, arabasına binmek üzere olan insanlar da var. Polis niye bana seslenmişti diye düşünmedim motosikletim olduğu için di tabiiki bunu biliyordum. Tekrar seslendi gençler size dedim. Kaskı çıkardım afedersiniz dedim gençler diye seslenince üstüme alınmadım bana mı seslendiniz! Sizin yaşınız benden gençustelik buradan bu kadar insan geçerken vede bizim motosikleti çalıştırdığımız gibi arabasını çalıştıran etrafta insanlar varken niye bize sordunuz. Motosiklet Kullanmak Bu Ülkede Suçmu Veya Motosikletlileri Potansiyel Suçlu Olarak mı Görüyorsunuz dedim. Oysa Münübüslerde, otobüslerde yankesiciler, hırsızlar, sapıklar kol gezergen bir kere kimlik sorduğunuzu veya arama yaptığınızı görmedim Bu nasıl bir çelişki burada kimlik kontrolu yapacaksanız, gelen geçen herkezi çevirmeniz gerekir sadece bizi değil dedim. Üstelik kendi güvenliğinizi bile almadınız, arabadan bile çıkmadınız!, biz gerçek suçlu olsak şu an tehlikedesiniz dedim. Bana baktı ve bir şikayetiniz varsa valiliğe bildirebilirsiniz dedi. Kimliklerimizi inceledi ve gitti.

Yaşadığım bu olayı yorumsuz olarak sizlerle paylaşmak istedim. Hepimize Güvenli ve Emniyetli Sürüşler Dilerim.

Önyargılı olma bence.Belki de etrafta motosikletle ilgili bir ihbar olduğundan sizin kimliğinizi sormuştur..

Yooo önyargı değil gayet yerinde bi yargı olmuş. Cuk oturmuş..

Önyargılı olma bence.Belki de etrafta motosikletle ilgili bir ihbar olduğundan sizin kimliğinizi sormuştur..

Ben 26 yıldır motosiklet kullanıyorum, hemde yaz kış. Genel bir motosiklete bakış açısı farklılığı var. Böyle bir ihbar olsa anlardım. Etrafta hareket halindeki tüm motosikletlileri durdurur, vede önlem alırlardı!

26 Yıldır gözlemlediğim şu; Motosiklete binen insan çehresi hiç değişmedi, bazı insanların gözünde!

Arkadaşlar,

Yaşadığım olay İstanbul - Bahçelievlerde geçiyor. Akşam 11:45 civarı eşimle misafirliğe gittiğimiz evden çıktık. Motosikleti park ettiğimiz yere gittik. Kasklarımızı taktık tam motosikleti çalıştıracağız bir ekip otosu, << Gençler kimlik lütfen >> baktım polis memuru benden genç hiç oralı olmadım. Etrafıma baktım bir sürü insan geçiyor, arabasına binmek üzere olan insanlar da var. Polis niye bana seslenmişti diye düşünmedim motosikletim olduğu için di tabiiki bunu biliyordum. Tekrar seslendi gençler size dedim. Kaskı çıkardım afedersiniz dedim gençler diye seslenince üstüme alınmadım bana mı seslendiniz! Sizin yaşınız benden gençustelik buradan bu kadar insan geçerken vede bizim motosikleti çalıştırdığımız gibi arabasını çalıştıran etrafta insanlar varken niye bize sordunuz. Motosiklet Kullanmak Bu Ülkede Suçmu Veya Motosikletlileri Potansiyel Suçlu Olarak mı Görüyorsunuz dedim. Oysa Münübüslerde, otobüslerde yankesiciler, hırsızlar, sapıklar kol gezergen bir kere kimlik sorduğunuzu veya arama yaptığınızı görmedim Bu nasıl bir çelişki burada kimlik kontrolu yapacaksanız, gelen geçen herkezi çevirmeniz gerekir sadece bizi değil dedim. Üstelik kendi güvenliğinizi bile almadınız, arabadan bile çıkmadınız!, biz gerçek suçlu olsak şu an tehlikedesiniz dedim. Bana baktı ve bir şikayetiniz varsa valiliğe bildirebilirsiniz dedi. Kimliklerimizi inceledi ve gitti.

Yaşadığım bu olayı yorumsuz olarak sizlerle paylaşmak istedim. Hepimize Güvenli ve Emniyetli Sürüşler Dilerim.

bu kadar uzun cümle kurduruyomu bizim polisler. iyi dinlemişler yine

Diyorsunuz ya yıllardır değişmedi bu motosikletlilerin kaderi heralde daha bir yüzyıl değişmez bizim insanımız cahil trafikte giden canavarlar cani polislerimize de laf yok.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Pardon genç;
sen gençler diye serslenince üstüme alınmadım doğal olarak.. desen yeterli idi :)

bu kadar uzun cümle kurduruyomu bizim polisler. iyi dinlemişler yine

Evet konuşturdular. Kaskları çıkarınca bayan ve erkek görmeleri bile onları şaşırttı, ustelik kavga etmedimki konuşturmasınlar, gayet sakin bir ses tonu ile bunları söyledim, zaten onlarda harareti arttırmadılar. Ustelik bir anlık kızgınlıkla tereddütsüz ve bir şey söylemelerine fırsat vermeden bunları sıraladım.

bu tarz keyfi tutum olabiliyor genc polis arkadaşlarda...bu keyfiyetide yeni uygulama veriyor...keyfiyet veya görev artık adı her neyse yetki onda kural uygulayıcı olarak yapılacak bence fazla bir şey yok...hiç kimsenin alnında VERGİSİNİ ÖDEYEN NAMUSLU VATANDAŞ:::KATİL:::pSİKOPAT::: veya yaş konum durum belirten bir detay yazmadığına göre varsın sorsun...görevini yapsın...

Benide uzun zaman önce Beşiktaşda 3 kişi takibe aldı...ben anladım ve yanlarına gittim beyler hayırdır dedim durum nedir... kimlik göstermemi istedi...gasp dolandırıcılık masasından sivil memurlar...bende yabancı değilim dedim kimlik gösterdim...sonra bir tebessüm oldu bana şüpheli şahsın bir fotosunu gösterdiler...inanaılmaz şekilde bana benziyordu ben bile şaşırdım tip kilo herşey birebir...adam kredi kart dolandırıcısymış...heryerde aranıyormuş vs...

yani hayatın içinde bir detayı genelleme yaparak anlatmak bana abes geldi...

genc olarak hitap edilmek hoş olsa gerek...:p ama tabi beyefendi veya hanımefendi demesi gerekir...oda memur arkadaşın hatası bence...

Mete abi zaten sende potansiyel suçlu tipi var. :p Üzgünüm. :mrgreen:

Pardon genç;
sen gençler diye serslenince üstüme alınmadım doğal olarak.. desen yeterli idi :)

Etrafa bakıp sadece bizim çevrilmemiz herhalde biraz onurumu kırmıştı. Bu nedenle bir solukta kavga etmeden ama zaman zaman polisin yanıt vereceğini anladığım zamanlarda ses tonumu yükselterek, bir çırpıda yanıt vermeme sebep oldu. Aslında sanırım kızgınlık uzun cümleler kurdurup, daha fazla şeyler anlatmak istetiyor insana!

Kızgınlıkla daha uzun bi cümle kurup da başınıza iş de alabilirdiniz ki olası bi durum. :)

Motosikleti
Hornet
bu ülkede motosiklete karşı olmayan sadece motosiklet kullananlar !ßenide kaç sefer yok sağdan solda şikayet geliyo diye ehliyet ruhsat kontrolü yaptılar hatta çoğunda hareket hlinde deil motosikletimin yanındaydım..1 seferinde memura etraftaki pizza kuryeleri için yaptıkları şikayetle benm bi ilgim yok diyerek laf dalaşına dahi girdim:mrgreen:Bu ülkede motosiklet sahibiyseniz hem trafik hemde çevre birçok olumsuzluqu qöz ardı etmek zorundayız ki bu tutkuya bi kere kapıldınmı vazgeçmekte mümkün olmuyor:wiinkk:

Bu arada adım Emrah istanbul..Büyükçekmece yeni üye deyilim daha öncede bi üyeliğim wardı onu kaybettim ama yinede çoğu kişiye göre yeni sayılırım..
kazasız belasız sürüşler:rendeer:

Aslında Polis den Polise değişiyor uygulamalar.Benim bir kazamda gelen polis ekibi
kazada haklı olduğumu tespit etti yalnız o an üzerime ruhsat ve ehliyeti almamışım
polis sorunca fark ettim haklı iken haksız duruma düşüceğimi düşünürken polis
arkadaş bak arkadaşım dedi araçta bir sorun yok eğer sende ve motorunda da bir
sorun yok ise seni yollayabilrim yok ama şikayetçi olursan tel ile ara ehliyet ve
ruhsatını getirsinler bekleyelim gerekli cezayı araç sürücüsüne keselim sende
zararın var ise karşılamış olursun dedi.Baktım motorum da birşey yok bende iyiyim
kazaya neden olan bayan da gereken ilgi ve alakalı hatasını kabul edip özür diledikden
sonra kendimi bir an türkiyedemiyim diye düşünmeden edemedim.Kişiye göre değişiyor kanımca.

İlginç bir mevzu aslında.Belkide bölgeden bölgeye değişiyor demekki.Ben eskiden Bahçelievler Soğanlı'da oturuyordum, belli yerlerde güvenlik noktaları vardı.(Şimdi varmı bilmiyorum.).Oralarda rastgele arama tarama yapılmasını biraz daha anlayabilirim.Şu an Üsküdar'dayım,Polis bırak kimlik sormayı,trafik kontrolünde bile beni durdurmuyor.

Motor kullananlar (motorcu demiyorum, kullanıcı diyorum) arasındaki it-kopuk oranı diğer gruplara oranla daha yüksek, polise hak vermek lazım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motosiklet=metal yığını

Motosiklet sürücüsü= it-çakal

Daha bu sabah bu zihniyetten nasibimi aldım,olay önemli değil...
İnsanlar gerçekten çok acizler,hiçbirşeye cesaretleri yok,inek gibi yaşıyorlar.

En sağlam,güvenli ve izole olan neyse o güzel onlar için.

Diğer ülkelerde motosiklet orta halli insanların ulaşım aracıyken bizim ülkemizde ego aracı olarak kullanan iki şuursuz yüzünden böyle işte durum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar