kanka herkes yazmış ama ben de yazayım. şeker içeren tüm yiyecekleri kesiyorsun. hele hele şekerli tatlıların (baklava, tulumba, kek, pasta vs.) yanından bile geçmiyorsun. şekerli içecekler yasak. hamur işini unut.
sabah akşam tavuk, et, balık, yumurta peynir, yoğurt gömüyorsun. yiye yiye zayıflıyorsun şerefsizim.
ben bu şekilde iki üç haftada 10 kilo verdim. herkes 'hasta mı oldun' diye sormaya başladı. en son annem 'yavrım daha fazla zayıflarsan sütümü helal etmem' deyince diyeti bıraktım.
Ketojenik diyet olarak geçiyor. Et yemeden doymayan biri olarak her gün et yiyerek zayıflamak çok iyi gelmişti.
1.5 ayda 17 kilo verdim, sonra yavaşladım.
Başlarda çok fena baş ağrısı, baş dönmesi yaşadım. Deli gibi tatlı isteği oluştu ki çok tatlı seven biri değilim. Yaklaşık 10 gün sonunda tatlı, şeker vs. isteği tamamen bitmişti ve enerjimde ciddi artış, yanı sıra algılarım büyük ölçüde açılmıştı.
Toplamda 23 kilo verdim fakat 10 kilosunu geri aldım, diyeti bıraktım çünkü.
Şimdi tekrar başlamaya çalışıyorum.
Günde iki öğün; sabah iki yumurta ya da peynir ve salatalık. Akşam kırmızı et, tavuk, balıktan birini yiyordum. Aralarda marul, bol bol soda, yeşil elma, ceviz.