Motosiklet kamerasının şarj sorunu

Katılım
13 Eyl 2021
Mesajlar
27
Merhaba, gezi yaparken gropro kamera kullanıyorum ancak şarj sorunu için ne yapmam gerekiyor?
Yanımda powerbank taşımam mı gerekecek sürekli, sizler ne yapıyorsunuz kamera şarjı için?
Teşekkürler.
 
Katılım
17 Eki 2019
Mesajlar
802
Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
Bu konuyu zamanında ben açmıştım. 1 saate şarj bitiyor. Dur yedek batarya tak vs. Powerbank de efektif ve iyi bir çözüm değil.

İlk başta kaskımdaydı kamera. Su geçirmez kabını şarj kablosunun ucunun geçeceği kadar deldim. Su geçirmez contalı ve vidalı kapak taktım. Şarj kablosunu uzattım. Kaskımın yanındaki kameradan, motorun ön konsolundaki usb çıkışına bağlantı sağladım. Bir müddet böyle idare ettim.

İnip binerken sürekli usb yi çıkarmak zahmet tabi. Ya da kafandan, motorun ön tarafına giden bir kablo var. bir şekilde kablo sıkışır vs. tam virajda vs kafanın hareketini kısıtlar diye bu işten de vaz geçtim.

Şimdi motorun ön tarafına kamera ayağı yaptım. Usb nin arka tarafından elektrik alarak kamerayı bağladım. Kamera ayarlarından da araç kamerası özelliğini kaçtım. Yani kontağı açınca kamera otomatik kayda başlıyor. Bu defa sadece güvenlik kamerası görevi görüyor.

Motovlog yapanlar için uygun değil. sizin amacınız benim gibi güvenlik kamerası ise bahsettiğim yöntem bana göre en iyi çözüm.
 
Katılım
4 Mar 2007
Mesajlar
2,414
Motosikleti
BWS 100
Zamanında üşenmezdim değiştirirdim hep bataryayı. 5 tane batarya ile gezer olmuştum.
Artık uğraşması zor geldi. Kamera da eskidi. Takmayı bıraktım ben. Bindiğim de sayılı.
Ama kamerayı seviyorum, vlog olarak değil de, güvenlik için.
Arabamda var kamera, sürekli çeker. 3 sefer kazaya karıştım. 3'ünde de videoyu atıverdim sigortacılara, gerisine karışmadım. Suçun tamamı onlardaydı. Hiç polemiğe girmeden tutanağı doldurduk.

Üstteki arkadaşın dediği mantıklı. motosiklete sabitleyip, o şekilde sürmek.
Aslında kask kamerası daha güzel oluyor. sonrasında izlediğinde, ne zaman frene bastın, nereye baktın falan, hareketlerini anlayabiliyorsun. Sadece o olmaz. Gene de sürekli kayıt eden cihaz olması bence iyi.

Forumda bir arkadaş yapmıştı. Onu bulamadım da,
Şu konuyu buldum. bu tarz bir cihazda iyi olur.
https://www.motosiklet.net/forum/mt-kendin-yap-%5Bdiy-do-it-yourself%5D/195293-motosiklet-on-arka-yol-kayit-dvr-kamera-uygulamasi-video%27lu.html
Ama bunlarda da kaliteli marka pek yok ortalıkta galiba.
Olsa 70mai'nin veya viofonun ürünü falan. müthiş olur.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst