Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
vandamme beni eskilere götürdün, inanamıyorum kimlerle tartışmışım, haala aklıma geliyor gülüyorum, adam diyorki düşük devirde gaza yüklenince "tak tak" gelen ses zincirden...
yani şimdi benim motor 1. vites 5500 devirde 12 küsür torq ile ön kaldırırken dişli kaçırmayan zincir ne hikmet ise 4. viteslerde 3 bin devirlerde belki 5 nm bile olmayan torqlar da dişli kaçıracak öylemialem adamsınız gerçekten. bu arada o ses blok içerisinde sıkışan yakıt hava karışımın yanlış zamanda patlamasıyla da oluşuyormuş.. bu yanlış zamanlarda ki patlama olmasının sebebi de düşük devirlerde bloğa fazla hava yakıt karışımı göndermeye çalışmakla da oluyormuş..
bilmiyorum ama bu mevzu daha çok karbüratör sistemde oluyordur, enjeksiyon sistemlerde hava yakıtı denetleyen donanımlar olduğu için otomatik olarak tolerans ayarı değiştirerek bunu engelliyordur. şu an sallıyorum ama ne kadar tutarlı salladığımı kanıtlamak için buraya mustafa gibi bu işlerden anlayan mühendislerin gelmesi lazım.
Evet o tartışmalara çok güldüm ya
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:45 ----------
Hunk 150 diğer 150'lik commuter kardeşleri gibi; 5500 devirde 70km hız yapıyor. Şehir içi yetiyor. Tem'de emniyet şeridinde yetiyor.
5500 devrin üstüne çıkınca, altında hilti çalışıyor gibi oluyor :queen:
Genelde 4500-7000 devir arası kullanıyorum, 7000 devir benim için redline...