Degerli arkadaslar.
Mopet scooter gibi araçlarla çevre yoluna çikilmaz.
Hem tehlikelidir,
hem de kanunen yasaktir.
Siz bu tehlikeyi onemsemeyip, o yola çikarsaniz,kimin ne hata yapip sizi oldureceginin bir onemi yoktur.
Zaten en buyuk hatayi, o yola çikmakla siz yapmis oluyorsunuz.
Fikirlerinizi yazin.
Tartisalim.
Degerli arkadaslar.
Mopet scooter gibi araçlarla çevre yoluna çikilmaz.
Hem tehlikelidir,
hem de kanunen yasaktir.
Siz bu tehlikeyi onemsemeyip, o yola çikarsaniz,kimin ne hata yapip sizi oldureceginin bir onemi yoktur.
Zaten en buyuk hatayi, o yola çikmakla siz yapmis oluyorsunuz.
Fikirlerinizi yazin.
Tartisalim.
Muhozo;
soyledigin konuyu zaten baska bir topicte uzun uzun tartismistik.
Ne emege saygisizligimiz kaldi, ne vatan hainligimiz.
Boyle birer-ikiser, ole ole ortada sorun kalmayacak.
Boyraz;
Otoban girislerinde soyle bir tabela vardir diye hatirliyorum.
![]()
Ben Turkiye'de rastladim bu tabelalara.
Tabii çalinip, hurdaciya satilmis olma ihtimali de var.
Su an ulasamadim ama Trafik kurallarina gore,otobana izin verilen belirli araçlar girebiliyor diye hatirliyorum.
Fakat herhangi bir yasal engel olmasa dahi, mantik disi bir olay oldugunu kabul etmek lazim.
Boyraz;
Otoban girislerinde soyle bir tabela vardir diye hatirliyorum.
![]()
Ben Turkiye'de rastladim bu tabelalara.
Tabii çalinip, hurdaciya satilmis olma ihtimali de var.
Su an ulasamadim ama Trafik kurallarina gore,otobana izin verilen belirli araçlar girebiliyor diye hatirliyorum.
Fakat herhangi bir yasal engel olmasa dahi, mantik disi bir olay oldugunu kabul etmek lazim.
Mantık dışı olduğu konusunda hem fikiriz zaten. fakat kanuni olarak böyle bir yasak yok. otoban girişinde de o tabelanın bisiklet versiyonu var. www.kgm.gov.tr'de aşağıdaki başlığa ulaşabilirsin;
OTOYOLLARLA İLGİLİ KISITLAMALAR VE YASAKLAMALAR
1- Belirli .....
2- Erişme Kontrollü Karayolu olarak trafiğe açılan kesimlerde, yayaların, hayvanların motorsuz araçların, lastik tekerlekli traktörlerin, iş makinelerinin ve bisikletlilerin girmesi yasaktır.
3- Erişme ....
Kanunen yasak olup olmadığı çok mu önemli, mantık olarak giremedikten sonra diyeceksin. Evet önemli. Kanuni haklarımızı bilip hakkımızı savunmadığımız sürece dallamanın biri çıkıp "motosikletin sol şeritte ne işi var?" der, ve biz de yanıt vermeyiz, veremeyiz. Haklarımızı bilmediğimiz sürece yakında E-5'te yasaklanır bize. Mahalle arasında bisikletli çocuklarla takılmaya başlarız.
Merhumlar emniyet şeridinie girmiştir, sıkıştırılmıştır, gaz teli takılmış duramamışlardır vs vs. Sebep ve suçlular elbet belirlenir, ama o zavallılar o yol üzerinde bulundukları için suçlu değiller.
Yanlış anlaşılmasın lütfen. Sadece öle bildiğimi söyledim. Zaten emin ve net bir cevap vermedim. Diğer yandan ise, evet 250cc üzeri makina otoyalda daha güvenli.Sonpol, kanunu da yazdım yukarıda. Karayoları Genel Müdürlüğün linki aşağıda, gir incele ltf.
www.kgm.gov.tr
Motosikletlerin kanunen girmesinin yasak olduğu hiçbir yol yoktur. Bisiklet ve motorlu bisiklet (mobilet) için sadece otoyollar yasaktır. Hele 250 cc diye bir sınırlandırmayı, yanlış anlama lütfen, sen kendi kıstaslarına göre yapmışsın.
250 cc üzeri otobanda daha güvenlidir diyebilirsin ve ben bunun altına imzamı atarım, ama 250 cc altı otoyola giremez YASAKTIR dersen yanlış olur.