Motosiklet ile yola çıkan baba oğul TEM'de yaşamını yitirdi

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Olenlere Allah'tan rahmet,acili aileye de bassagligi diliyorum.

Bu tur haberler bizleri çok uzuyor.
Hatta bazi arkadaslarimiz, bu tur haberlerin forumlarda yer almamasi gerektigini bile soylemisler.
Eger kaza haberlerini bir bas sagligi mesaji yazip geçeceksek bu dogru.
Fakat kazalardan ders çikartma konusunda bu haberlerin motosiklet forumlarinda yer almasi hayati onem tasiyor.

Fakat ders çikarilabilmesi için kavga etmeden, sinirlenmeden kazayi ve olus nedenlerini açikça tartismak gereklidir.
Buyuk çogunlugumuz, oluye saygi ve motosiklet sevgimizden dolayi bu turden haberleri objektif tartisamiyoruz.

Bu haberde oldugu gibi.

Degerli arkadaslar.
Mopet scooter gibi araçlarla çevre yoluna çikilmaz.
Hem tehlikelidir,
hem de kanunen yasaktir.
Siz bu tehlikeyi onemsemeyip, o yola çikarsaniz,kimin ne hata yapip sizi oldureceginin bir onemi yoktur.
Zaten en buyuk hatayi, o yola çikmakla siz yapmis oluyorsunuz.
Fikirlerinizi yazin.
Tartisalim.

Ben Coq'a katılıyorum. Çuvaldızı kendimize de batırıp yanlış yaptığımız şeylerin nelere yol açabileceğini görmemiz önemli bence...

Ben kendimden bir örnek vererek özeleştiri yapmak istiyorum; Tem otoyolunu kullandığım zaman trafik yoğunlaştığı ve tüm şeritlerin kapandığı anlarda kontrollü bir şekilde emniyet şeridini kullanıp önümdeki araçların önüne geçiyordum. Bu bir yanlış! Her zaman kontrollü bir geçiş yapamayıp gazetede haber olma ihtimali taşıyan bir durum...

Trafikte birçok haksızlık ve saygısızlık yaşadığımız apaçık bir gerçek. Ancak bizde sütten çıkmış ak kaşık değiliz...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Allah rahmet eylesin.

Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Geride kalanları rabbim sabır ve dayanma gücü versin. :pale:

Degerli arkadaslar.
Hem tehlikelidir,
hem de kanunen yasaktir.
Siz bu tehlikeyi onemsemeyip, o yola çikarsaniz,kimin ne hata yapip sizi oldureceginin bir onemi yoktur.
Fikirlerinizi yazin.
Tartisalim.

İstanbulu çok iyi bilmiyorum ama son aylarda İstanbulda yaşanan ölümlü kazaların neredeyse tamamı
şu metrobüsle şenlenen E5 yolunda oldu gibime geliyor.
sürücülerin kural tanımazlığı ile beraber
yerel yönetimlerin uygulamalarınında
tartışılması gerektiğini düşünüyorum

Son düzenleme:
Degerli arkadaslar.
Hem tehlikelidir,
hem de kanunen yasaktir.
Fikirlerinizi yazin.
Tartisalim.

Ölenlere rahmet diliyorum.

Bu söylediğiniz kısmen yanlış. Kanunen yasak değil. Motoru ve plakası olan her araç (traktör hariç) otoban dahil tüm karayolarına çıkabilir. Ağır vasıtalar hız kurallarına uysa, 70-80 kms hızla sağ şeritte emniyetli bir şekilde de yol alırlar.

Fakat trafik kurallarına uyulmayan, kamyonların azrail gibi dolaştığı, en sağ şeritte gidene sellektör yapılan bir trafikte küçük scooter ve mopedlerin çevre yollarına çıkması tehlikelidir. Maalesef.

250 cc bir motorla dahi ben TEM'i kullanmıyorum.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Muhozo;
soyledigin konuyu zaten baska bir topicte uzun uzun tartismistik.
Ne emege saygisizligimiz kaldi, ne vatan hainligimiz.
Boyle birer-ikiser, ole ole ortada sorun kalmayacak.

Boyraz;
Otoban girislerinde soyle bir tabela vardir diye hatirliyorum.

www.harikasozler.net_-_Mopet_giremez.gif

Ben Turkiye'de rastladim bu tabelalara.
Tabii çalinip, hurdaciya satilmis olma ihtimali de var.:)

Su an ulasamadim ama Trafik kurallarina gore,otobana izin verilen belirli araçlar girebiliyor diye hatirliyorum.

Fakat herhangi bir yasal engel olmasa dahi, mantik disi bir olay oldugunu kabul etmek lazim.

Muhozo;
soyledigin konuyu zaten baska bir topicte uzun uzun tartismistik.
Ne emege saygisizligimiz kaldi, ne vatan hainligimiz.
Boyle birer-ikiser, ole ole ortada sorun kalmayacak.

Boyraz;

Su an ulasamadim ama Trafik kurallarina gore,otobana izin verilen belirli araçlar girebiliyor diye hatirliyorum.

Fakat herhangi bir yasal engel olmasa dahi, mantik disi bir olay oldugunu kabul etmek lazim.

Dogru hatırlıyorusunuz. 250 cc altı giremiyor bildiğim kadarı ile. Yasalara aykırı ve oldukça tehlikeli zaten.

Boyraz;

Mantık dışı olduğu konusunda hem fikiriz zaten. fakat kanuni olarak böyle bir yasak yok. otoban girişinde de o tabelanın bisiklet versiyonu var. www.kgm.gov.tr'de aşağıdaki başlığa ulaşabilirsin;

OTOYOLLARLA İLGİLİ KISITLAMALAR VE YASAKLAMALAR

1- Belirli .....
2- Erişme Kontrollü Karayolu olarak trafiğe açılan kesimlerde, yayaların, hayvanların motorsuz araçların, lastik tekerlekli traktörlerin, iş makinelerinin ve bisikletlilerin girmesi yasaktır.
3- Erişme ....

Kanunen yasak olup olmadığı çok mu önemli, mantık olarak giremedikten sonra diyeceksin. Evet önemli. Kanuni haklarımızı bilip hakkımızı savunmadığımız sürece dallamanın biri çıkıp "motosikletin sol şeritte ne işi var?" der, ve biz de yanıt vermeyiz, veremeyiz. Haklarımızı bilmediğimiz sürece yakında E-5'te yasaklanır bize. Mahalle arasında bisikletli çocuklarla takılmaya başlarız.

Merhumlar emniyet şeridinie girmiştir, sıkıştırılmıştır, gaz teli takılmış duramamışlardır vs vs. Sebep ve suçlular elbet belirlenir, ama o zavallılar o yol üzerinde bulundukları için suçlu değiller.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bir yanlis anlasilmayi giderelim ki tartisma farkli bir boyuta tasinmasin.
Benim soyledigim sey motosikletler otoyola çikmasin degildir.
Kuçuk hacimli, mopet, scooter gibi araçlarin otoyola çikmamasi gerektigini soyluyorum.
Bunun disinda Turkiye'de boyle bir kisitlama yoksa dahi, bir an once getirilmelidir.

Ben bu arada kazayla ilgili bir video seyrettim.
Kaza yaptiklari araç scooter degil.
Sanirim YBR ya da muadili bir motosiklet.

Mantık dışı olduğu konusunda hem fikiriz zaten. fakat kanuni olarak böyle bir yasak yok. otoban girişinde de o tabelanın bisiklet versiyonu var. www.kgm.gov.tr'de aşağıdaki başlığa ulaşabilirsin;

OTOYOLLARLA İLGİLİ KISITLAMALAR VE YASAKLAMALAR

1- Belirli .....
2- Erişme Kontrollü Karayolu olarak trafiğe açılan kesimlerde, yayaların, hayvanların motorsuz araçların, lastik tekerlekli traktörlerin, iş makinelerinin ve bisikletlilerin girmesi yasaktır.
3- Erişme ....

Kanunen yasak olup olmadığı çok mu önemli, mantık olarak giremedikten sonra diyeceksin. Evet önemli. Kanuni haklarımızı bilip hakkımızı savunmadığımız sürece dallamanın biri çıkıp "motosikletin sol şeritte ne işi var?" der, ve biz de yanıt vermeyiz, veremeyiz. Haklarımızı bilmediğimiz sürece yakında E-5'te yasaklanır bize. Mahalle arasında bisikletli çocuklarla takılmaya başlarız.

Merhumlar emniyet şeridinie girmiştir, sıkıştırılmıştır, gaz teli takılmış duramamışlardır vs vs. Sebep ve suçlular elbet belirlenir, ama o zavallılar o yol üzerinde bulundukları için suçlu değiller.

Şimdi şöyle düşünmek lazım. Yolun karşı tarafına geçmek istiyorsunuz. İleride üst geçit var ama siz oraya yürümeye üşenip anayoldan geçmeye karar veriyorsunuz ve bir anlık boşluğunuza geliyor, gelen aracı görmüyorsunuz ve araç size çarpıyor. Bu durumda sürücü suçlanamaz. Sadece ifadesi alınmak üzere karakola götürülür ve serbest bırakılır. Biraz önce belirttiğim gibi hatırladağım kadarı ile 250cc altı hacimindeki motosiklet'ler otoyollardan faydalanamıyorlar. Eğer boyle bir kanun varsa ve altlarında ki araç belirtilen hacimin altındaysa. Belirttiklerimin dışında bir işlem gerçekleşmeyecektir.

Tırlar kamyonlar azrail gibi öyle bir gidiyorlarki arabadayken bile yanımdan geçtiklerinde araba sarsılıyor...Allah rahmet eylesin yakınlarına sabır versin

Sonpol, kanunu da yazdım yukarıda. Karayoları Genel Müdürlüğün linki aşağıda, gir incele ltf.

www.kgm.gov.tr

Motosikletlerin kanunen girmesinin yasak olduğu hiçbir yol yoktur. Bisiklet ve motorlu bisiklet (mobilet) için sadece otoyollar yasaktır. Hele 250 cc diye bir sınırlandırmayı, yanlış anlama lütfen, sen kendi kıstaslarına göre yapmışsın.

250 cc üzeri otobanda daha güvenlidir diyebilirsin ve ben bunun altına imzamı atarım, ama 250 cc altı otoyola giremez YASAKTIR dersen yanlış olur.

250 cc alti ile otoyollara girmek yasak degil ancak mantiken yapilmamasi gerekilen bir sey oldugu kesin.

Otoyollarda motor uzerinde malasef ne kadar az guc, o kadar fazla tehlikeye tekabul ediyor. Eger kamyonlardan TIRlardan daha hizli gidemezseniz, yaklasik onlarin 20 de 1 olan bir arac oldugunuzdan dolayi, kedinin fare ile oynamasi gibi bir durum ortaya cikiyor.

Sonpol, kanunu da yazdım yukarıda. Karayoları Genel Müdürlüğün linki aşağıda, gir incele ltf.

www.kgm.gov.tr

Motosikletlerin kanunen girmesinin yasak olduğu hiçbir yol yoktur. Bisiklet ve motorlu bisiklet (mobilet) için sadece otoyollar yasaktır. Hele 250 cc diye bir sınırlandırmayı, yanlış anlama lütfen, sen kendi kıstaslarına göre yapmışsın.

250 cc üzeri otobanda daha güvenlidir diyebilirsin ve ben bunun altına imzamı atarım, ama 250 cc altı otoyola giremez YASAKTIR dersen yanlış olur.
Yanlış anlaşılmasın lütfen. Sadece öle bildiğimi söyledim. Zaten emin ve net bir cevap vermedim. Diğer yandan ise, evet 250cc üzeri makina otoyalda daha güvenli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar