Motosiklet ile (veya yaya) giderken, köpek ile karşılaşınca ne yapmak gerekir?

Katılım
4 Ocak 2015
Mesajlar
606
teşekkür ederim hocam. dediğiniz gibi küçük köpekler başabela şimdi aklıma geldi bi örnek. arkadaşımın evinin sokağında dükkanda bir terrier cinsi var ama çok ufaklardan. her geçişimde hav hav hav :D yayayken bişe yapmıyor. bırakın paçamı ayağıma bile zıplayarak zor yetişir o yüzden pek umursamıyorum motordayken :D

O tip köpekler siz motor sürerken, onu ezmemek için sizin kontrolü kaybetmenize yol açacakları gibi, bir de siz bir yerleşim yerinde durunca, o köpeklerden varsa, aniden yaklaşıp, zarar verirler. Yani tehlikeleri iki türlüdür.
 
Katılım
2 Haz 2015
Mesajlar
75
Forumda dolaşırken konudan konuya atlayarak buralara kadar geldim. Çok faydalı bir yazı olmuş teşekkürler. Beni küçükken köpek ısırdı. O zamandan beri korkarım köpeklerden ve kendilerinden nefret ederim. Korktuğunuzu salgılanan hormonlardan algılamaları çok gerçekçi bir bilimsel açıklama olmuş. Çünkü bir keresinde arkadaşımla yürürken onun üzerinde köpeğin dikkatini çekebilecek renkler benim üzerimde ise sade renkler olmasına ve köpeğe daha yakın yürüyenin o olmasına rağmen köpek bana saldırmıştı. Evcil süs köpeklerinin de gözüne baktığımda sahiplerinin yanında bana çok defa havladıklarına şahit oldum. Umarım kimseye zararları dokunmaz köpeklerin ve burada yazılanlar sayesinde hasarlar en aza indirilebilir.
 
Katılım
23 Haz 2015
Mesajlar
274
araştırma yapmış bilgili birinden dolu dolu bilgiler okumak çok keyifli. teşekkürler.
 
Katılım
13 Nis 2015
Mesajlar
742
Yaya olarak köpekle karşılaşırsan ilk olarak gözlerini köpekten kaçır, dua et, köpek hala havlayarak geliyorsa yerden 2 tane taş al eline, taş yoksa biraz daha fazla kork ama yerden taş alıyomuş gibi yapmakta işe yarayabilir blöf yap .Sonra, köpek saldırırsa kaçacağın tırmanacağın yüksek bir yeri gözüne kestir ve kaçabilceksen oraya kaç tırman.Kaçamayacaksan köpeğe blöf yapmaya devam et elindeki taşları fırlatcak gibi yap hoşt diye bağır ama sakın koşturma.
2 kişi iseniz yan yana durun sakın ayrılmayın.
Motosikletteyseniz devri düşürün ses yapmaması için, köpeğe bakmayın yola odaklanın köpek ısırması kaza yapmaktan daha iyidir :D Acemice tecrübelerimden önerilerim bunlar :D
 
Son düzenleme:
Katılım
18 Haz 2014
Mesajlar
954
Yazımda da belirttiğim gibi, Cenkito'nun tespiti çok doğru. "Motordan inip üstüne yürüdüğüm hiçbir köpek saldırıya devam etmemiştir" diyor. Bu olay tamamen bir zihin oyunu. Eğer korkmaz yerinizde durur, ya da hafiften üstüne yürürseniz, kaçarlar. Aksine sizde bir çekingenlik, korkma belirtisi görürlerse, bunu çok iyi anlar ve kullanırlar. Olay zihin oyunu.

Bende bir defa yaşadım bunu. Kadıköy de trafikte köpek koşarak geldi ve havladı. Motoru kapattım indim, sustu arkasına bakmadan gitti :D

Köpek ısırmasıyla ciddi yaralanan oldu mu? Ben hiç duymadım genelde fazla sert ısırmıyorlar sanki.
 
Katılım
18 Nis 2015
Mesajlar
573
Farkederseniz hızlanın kaçın, durmak zorundaysanız bişi yapmıyorlar ama bu ikisinin arasında kalırsanız ısırabilirler :) it işte ısırabilir panik yapmayın. Kovucu, hülleci vs bi işe yaramaz.
 
Katılım
3 Tem 2015
Mesajlar
216
Çok korkmayın yavaşlayın tam size yaklaştıklarında vites düşürüp gazlayın öyle aval aval kalıyorlar :) Tabi önünüz açıksa bu, yoksa durun, ne var? dediğinizde kulaklarını indirip geri geri gitmeye başlıyorlar :)

çok köpek besledim tecrübeyle sabit, sokak köpeği değil de rotweiller, kurt, doberman gibi hayvanlar zordur, onlar ısıracaksa ısırır yani, onun insiyatifinde :queen:

Ama sokakta zaten zavallı süklüm püklüm köpekler var, yazık onlarda kendilerince bölgelerini savunuyorlar, çok üstlerine gitmeyin :) hem motosikletten bence boyutu ve şekli, sesi itibariyle güçlü bir hayvandan ürker gibi ürküyorlar ondan kovalıyorlar.
 
Katılım
18 Eyl 2009
Mesajlar
385
Motosikleti
Kawasaki KLX
Genelde yanımdan havlayarak izleyip sonra takibi bırakıyorlardı. Geçenlerde beklemediğim bir şekilde önüme atladı, yolun kenarında kamyonlardan dökülen kumlu kısma girmişim, vurmamak için frene aslınca ön lastik kaydı ve düştüm. Korumalar olmasına rağmen dizlerimde epey soyulma oldu neyse ki iyileşti. Köpek ise yolun diğer tarafına zıplayıp gitmişti bile kerata :)
 
Katılım
3 May 2006
Mesajlar
4,537
dün karşılaştım iki köpekle, heyecanlı bir şekilde bana koşmaya hazırdılar ve karşılarında mecburen durdum, motoru sürsem koşacaklardı, bana baktılar, sonra çevrelerine baktılar:) çok ağır kısa kısa mesafe dur kalk yaparak onları denedim ve sonra uzaklaştım :) amaçları insana saldırmak değil, yürüyen insan onlar için tehdit değil, nedense motorsiklet üzerindeki insanı sevememişler:) onlardan hızlı hareket etmesini sindiremiyorlar :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:56 ----------

Forumda bazı mesajlarda durup sonra gazlanması sanıyorum tavsiye ediliyordu, bu sefer öyle yapayım dedim. Bizim mahallenin çocukları.. :)

https://www.youtube.com/watch?v=NYU2cFt8mGk

gaza basmasaydın, onlara el işareti yapmamış olsaydın koşmazlardı arkandan, eminim...
 
Katılım
19 Kas 2015
Mesajlar
317
Bende bi yerde görmüştüm , Köpekler onlardan hızlı olduğumuz için değil motorun sesini sevmedikleri için saldırıyorlar.Bir bisiklete saldırmıyorlar yada sessiz bi motora
 
Katılım
29 May 2014
Mesajlar
1,056
tam ehliyet sınavında trafiğe çıktığım zaman köpek çetesiyle karşılaştım, arabalara havladılar ben aradan sıyrılıp kaçtım ama üstüme gelselerdi yatırır motoru kaçardım hani :)
çocukluğumdan beridir köpeklerden çekmediğim kalmadı, ortaokulda hergün geçtiğim yoldan 200 mt koşu yapardım öyle korkarım yani :)
 
Katılım
3 May 2006
Mesajlar
4,537
tam ehliyet sınavında trafiğe çıktığım zaman köpek çetesiyle karşılaştım, arabalara havladılar ben aradan sıyrılıp kaçtım ama üstüme gelselerdi yatırır motoru kaçardım hani :)
çocukluğumdan beridir köpeklerden çekmediğim kalmadı, ortaokulda hergün geçtiğim yoldan 200 mt koşu yapardım öyle korkarım yani :)

onlar yokmuş gibi yapman gerekiyor, gereksiz göz teması yapma, sonuçta bunlar öldürmeye saldırmaya programlanmamışlar:) sen tehditmisin değilmisin onun kararını çok kısa sürede sen oradan geçerken vermeleri gerekiyor, dediğim gibi onlara uymadan basıp gitmek en iyisi :) yukarıdaki yazımda hızım düşüktü ve geçilecek aralık bir araba aralığıydı, önceden onları tespit edip durmasaydım o aralıkta beni kıstıracaklardı :)
 
Katılım
12 May 2015
Mesajlar
256
Köpeklerden korkuyorum. :) Durdukları yerden geçerken, yürürken, onlar sakinken korkmuyorum. Ama, havlamaya başlayıp üstüme geldiklerinde korkarım. Daha önce 15 kadar köpek aynı anda saldırmıştı, biz 2 kişiydik. O saldırıdan sonra böyle bir fobi gelişti. Ne yapsam atamıyorum.

Motorla 4 ciddi kaza tehlikesi geçirdim diye hatırlıyorum. 2 tanesi köpekler yüzündendi, çünkü ara sokakta bunlar bana saldırınca ben kontrolsüzce kaçma isteği ile sokak mokak dinlemeden ve önümü düşünmeden 70-80 km hızlara çıkıyorum.

Geçen Perşembe günü sokak arası, iki sokağın kesişiminde yavaşlamış (hızım 5-7 km) diğer sokaktan araba geliyor mu diye bakarken birden bir köpek saldırdı yine. Tamamen kontrolüm dışında refleks olarak kaçmak için çok ani bir şekilde gaza abandım. Bunu yaparken hiç durumu muhakeme etmeden tamamen refleks olarak yapıyorum.

Böylece 4000 km sonra ilk kez düşmüş oldum motordan. Çünkü gaza abandığımda gidon kırıktı, debryaj çekili de olmadığından kontrollü bir hızlanma olmadı bu, motor sağa sola yalpalayarak 7-8 mt ilerleyip high side ile beni attı üstünden.

Şükür bende hasar yok, sadece bir tırnağım morardı. Motorda da çok ciddi bir şey yok, grenaj çizildi. Honda'ya sordum 130 liraymış, hemen yenisini sipariş ettim. Ancak tabii ilk düşüşüm bu olduğundan 1-2 gün çok sürüşüm çok güvensiz hale dönüştü. Hafta sonu motor sürerek tekrar güvenimi geri kazandım.

İlginçtir, yürürken saldırdıklarında köpekten kaçamayacağımı bildiğim için ben de sabit durup onlara bağırarak korkutmaya çalışıyorum. Ama motorda sanırım kaçabileceğim için böyle bir refleks geliştirmişim.

Şimdi düşünüyorum, ben orada köpekten korkmasam, dursam, köpeğe bir bağırsam veya gazı açsam, bir şey yapsam belki köpek geri gidecekti. Ama yapabilir miyim bilmiyorum. Özellikle köpek üstüme gelirken sakinliğimi koruyup, ayaklığı açıp da motordan aşağı inemem gibi düşünüyorum.

Bu işe bir çare bulmam lazım. Çünkü motorlar köpekleri çekiyor çok bariz bu.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst