Köpeklerden korkuyorum.

Durdukları yerden geçerken, yürürken, onlar sakinken korkmuyorum. Ama, havlamaya başlayıp üstüme geldiklerinde korkarım. Daha önce 15 kadar köpek aynı anda saldırmıştı, biz 2 kişiydik. O saldırıdan sonra böyle bir fobi gelişti. Ne yapsam atamıyorum.
Motorla 4 ciddi kaza tehlikesi geçirdim diye hatırlıyorum. 2 tanesi köpekler yüzündendi, çünkü ara sokakta bunlar bana saldırınca ben kontrolsüzce kaçma isteği ile sokak mokak dinlemeden ve önümü düşünmeden 70-80 km hızlara çıkıyorum.
Geçen Perşembe günü sokak arası, iki sokağın kesişiminde yavaşlamış (hızım 5-7 km) diğer sokaktan araba geliyor mu diye bakarken birden bir köpek saldırdı yine. Tamamen kontrolüm dışında refleks olarak kaçmak için çok ani bir şekilde gaza abandım. Bunu yaparken hiç durumu muhakeme etmeden tamamen refleks olarak yapıyorum.
Böylece 4000 km sonra ilk kez düşmüş oldum motordan. Çünkü gaza abandığımda gidon kırıktı, debryaj çekili de olmadığından kontrollü bir hızlanma olmadı bu, motor sağa sola yalpalayarak 7-8 mt ilerleyip high side ile beni attı üstünden.
Şükür bende hasar yok, sadece bir tırnağım morardı. Motorda da çok ciddi bir şey yok, grenaj çizildi. Honda'ya sordum 130 liraymış, hemen yenisini sipariş ettim. Ancak tabii ilk düşüşüm bu olduğundan 1-2 gün çok sürüşüm çok güvensiz hale dönüştü. Hafta sonu motor sürerek tekrar güvenimi geri kazandım.
İlginçtir, yürürken saldırdıklarında köpekten kaçamayacağımı bildiğim için ben de sabit durup onlara bağırarak korkutmaya çalışıyorum. Ama motorda sanırım kaçabileceğim için böyle bir refleks geliştirmişim.
Şimdi düşünüyorum, ben orada köpekten korkmasam, dursam, köpeğe bir bağırsam veya gazı açsam, bir şey yapsam belki köpek geri gidecekti. Ama yapabilir miyim bilmiyorum. Özellikle köpek üstüme gelirken sakinliğimi koruyup, ayaklığı açıp da motordan aşağı inemem gibi düşünüyorum.
Bu işe bir çare bulmam lazım. Çünkü motorlar köpekleri çekiyor çok bariz bu.