Motosiklet için HGS

Garantiden sipariş ettiğim otomatik yüklemeli HGS ulaştı. Etiketi önce şeffaf kapaklı dosya kapağına yapıştırdım . Üzerine kaliteli beyaz koli bantı yapıştırdım. Falçata ile HGS nin sınırlarından kestim. Elde ettiğim "dosyakapağı ve kolibandı arası HGS sandviçini" motorun rüzgar camının iç kısmına silikon ile yapıştırdım, üzerine 1 kat daha koli bandı ile koruma yaptım. Bu şekilde su almıyor, dilersem sökebilirim de. 2 defa geçtim, okumasında bir sıkıntı yok.

bu yapışkanları hiç görmedim. boyutları nelerdir fikrim yok ama kredi kartı boyutlarında olur diye düşünüyordum. akbil için satılan sert plastik koruyucuyu ön camın arkasına yapıştırıp oraya takmayı düşünüyordum. dediğin çalıştıysa sorun olmayacaktır sanırım. paylaşımın için teşekkürler

HGS ile ilgili yanıt:

"Sayın GÜL,
Motosikletler 1. Sınıf HGS ürünü almaktadır, KGS geçiş ücretlerine göre %20 indirimlidir.
İlginiz için teşekkür ederiz.

From: Kutlay Gül
Sent: Monday, March 11, 2013 3:13 PM
To: [email protected]
Subject: HGS motosiklet

Merhaba,

HGS başvurusu yapmayı düşünüyordum fakat motosiklet için ayrıca bir sınıf olmadığı ve nasıl kullanılacağı ile ilgili bir açıklama olmadığını gördüm.
Bu konuda bir açıklama yapabilir misiniz?

Saygılarımla"

Görüldüğü gibi nasıl kullanacağımızla ilgili bir açıklama yok

Söylenene göre kredi kartını enine tuttuğumuzu farzedersek ~ yarısı kadar daha geniş, ~ yarısı kadar daha alçak :)

Yani öyle akbil kabuğuna falan sığmıyormuş malesef :/

Ben muturun ön kısmına yapıştırcam. Gerisine karışmam! :mrgreen:

genelde plakaya bişeyler yapıştırıyorlar
al sana hem ogs hem hgs
birde bgs var (bedava geçiş sistemi):cherry:

Arkadaşlar bu konuda herhangi bir sonuç yok mu ? Motosiklet kullanıcıları olarak KGS ile 6. sınıf olarak tanımlanırken HGS ile arabadan farkımız olmadı :( Bununla ilgili bir gelişme var mı ? Motosikletler için ayrı bir sınıf oluşturuldu mu ? Yoksa da sokağa dökülmeyi öneriyorum!!... Çünkü bu durum protesto edilmelidir!. (Bakınız bu memleketteki öğrenci biletlerinin çıkış öyküsüne) Yazıklar olsun!!!..

Daha bu sabah aldin yeni HGS yine 1 sinif olarak tanimli. Yani otomobiller ile ayni

bende bekledim belki 6 sınıf çıkardiye ama tınlanmıyoruz,mecbur bende az önce garantiden sipariş geçtim..

hiç uğraşmayın, sallamıyorlar, çıkartmazlar yeni sınıf. ben yapıştırdım cama, sıkıntı yok. eğer okumuyorsa plakaya tanımılı olan hgs varsa onun bakiyesinden düşüyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kart aldım ben, ruhsatta duruyor montun cebinde, geçerken çıkarıp gösteriyorum, sonra tekrar cebe :p. Düşünüldüğü kadar zor olmuyor.

Kart alma sebebim de motoru yakın zamanda değiştirecek olmam, ayrıca yapışkanı yapıştıracağım, sonra yüzde 50 okumayacak. Araba için bile yok aynanın bir cm altına, yok beş cm altına. Saçmasapan birşey. Kartı kaldırıp gösterince her daim okuyor.

Hgs Aldım gişeden geçerken tek el tutacagım diye onumde durmaması gereken yerde duran araca çarpıyordum. neyse artık çantamda tasıyorum köprüden gecerken, iki kere gectim daha algılamadı kesilmedi de, kontrol ettim ceza'da yok görünen. Plakadan bulup keselerse ne ala. kesmez iseler çokta kovalamıyorum :)

Arkadaşlar bu haftasonu bu hgs işinin nasıl olacağını düşünürken epey bir araştırma neticesi k.maraş-niğde arası CBR125R ile olan yolculuğumda hgs cihazımı renkli dosyaların seffaf kısmına yapıştırdım üzerinden de ambalaj bantı ile geçtim sıkı birşey oldu onu da direk motorun on camına yine ambalaj bantı ile yapıştırdım. İlk geçişimde birazz telaş vardı okuyacak mı okumayacak mı okuduğu nasıl anlaşılır vs diye çok yavaş geçtim ve gayet başarılı bir şekilde okudu. toplamda 8 kez geçişim oldu ve son geçişte hızlı denemek istedin saatte 110 km hız ile geçiş yaptım sonuç süperdi okuma başarılı. akşama doğru motor üzerinde konumlandırdığım yeri fotoğraf çekip paylaşımda bulunacağım.

Arkadaşlar merhaba, ben hala hgs sahibi olamadım çünkü merak ettiğim bir konu war, burada kimse bahsetmemiş. Hgs etiketi alıp motoruma yapıştırırsam iyi hoş güzel olurda ya motorumu bi yerde bıraktığımda biri hgs yi ordan söküp çalarsa ne olucak? Bunu düşünerekten kart almayı biz motorcular için mantıklı buluyorum. Etiket almak zorunda kalsam bile otobana gireceğim zaman bantla etiketi motora yapıştırıcam işim bitince çıkartıcam yada etiketi kart gibi kullanıp geçerken elimde göstereceğim. Ne dersiniz ;)
Diğer bir konu iste otomobillerle aynı ücreti ödememizde çok saçma, buna bir şekilde çözüm üretilmesi gerek.

Arkadaşlar merhaba, ben hala hgs sahibi olamadım çünkü merak ettiğim bir konu war, burada kimse bahsetmemiş. Hgs etiketi alıp motoruma yapıştırırsam iyi hoş güzel olurda ya motorumu bi yerde bıraktığımda biri hgs yi ordan söküp çalarsa ne olucak? Bunu düşünerekten kart almayı düşünüyorum, ya da etiket alsam bile otobana gireceğim zaman bantla etiketi motora yapıştırıcam işim bitince çıkartıcam yada etiketi kart gibi kullanıp geçerken elimde göstereceğim.
En mantıklısı motorlar için kart olanı zaten postaneden falan almak isterseniz motosiklete direk kart veriyorlar. Zaten motorlarda cama yapıştırılan etiketleri bazen okumuyor kart daha sağlıklı:wiinkk:

Arkadaşlar merhaba, ben hala hgs sahibi olamadım çünkü merak ettiğim bir konu war, burada kimse bahsetmemiş. Hgs etiketi alıp motoruma yapıştırırsam iyi hoş güzel olurda ya motorumu bi yerde bıraktığımda biri hgs yi ordan söküp çalarsa ne olucak? Bunu düşünerekten kart almayı biz motorcular için mantıklı buluyorum. Etiket almak zorunda kalsam bile otobana gireceğim zaman bantla etiketi motora yapıştırıcam işim bitince çıkartıcam yada etiketi kart gibi kullanıp geçerken elimde göstereceğim. Ne dersiniz ;)
Diğer bir konu iste otomobillerle aynı ücreti ödememizde çok saçma, buna bir şekilde çözüm üretilmesi gerek.

yapıskanlı etıketı bı kere cıkardıgın zaman özelligini kaybedıyor o yuzden sorun yok

arkadaşlar benim merak ettiğim bu bankaların kredili HGS dedikleri olay.. Dün bir bankadan aldım ama henüz kart elime ulaşmamıştı bende kaçak geçiş yaptım.. aradığımda sistem plakanıza tanımlı olan hesaptan otomatik çeker dediler. öyleyse bu barkodu motora yapıştırmamıza gerek yok diye düşünüyorum.. sizler ne dersiniz?

Kesinlikle boyle yapiyorum artik bende.. eskiden dikkat ediyordum simdi biraktim artik pesini.. nasilsa plakam kayitli okursa ceker okumazsa daha once cektiklerine saysin.. Bu sekilde gecmisligim var ama hic kacak gecis kayitli degil..

Hgs mi alırım metrobüsün yanından kaçak akarım... Madem onlar beni tanımıyor bende onları tanımam

Banka hesabına bağlı HGS'm var, HGS etiketi yapıştırmadan geçiyorum, geçerken alarm ötüyor fakat bakiyemden düşüyor. İhlal sorgulamalarında da ihlal olarak gözükmüyor.

Yapıştırmayınca sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar