Motosiklet Hız Sınırlarının Güncellenmesi Talebi

Motosikleti
D400
Hocam altında güçlü motor olan herkes köküne kadar basmıyor gaza. Bahsettiğin sürücüler cezayı göze alıp basıyorlar ama konumuz yasal hız limiti. Ben kamyon ile aynı hızda gitmek istemiyorum, kamyonu sollayınca kol gibi ceza yazılmasını da istemiyorum.

küfredeceğim ama bazı oe kamyoncular 3 şeritli yolun 2 şeridinde yanyana gidiyor, seni kitliyor.
gaz basıp sollayacak olsan ceza yiyorsun.

Motosikleti
apec apx7
Hocam altında güçlü motor olan herkes köküne kadar basmıyor gaza. Bahsettiğin sürücüler cezayı göze alıp basıyorlar ama konumuz yasal hız limiti. Ben kamyon ile aynı hızda gitmek istemiyorum, kamyonu sollayınca kol gibi ceza yazılmasını da istemiyorum.
haklısınız, birşey diyemiyorum. sadece konuya uzağım.

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
haklısınız, birşey diyemiyorum. sadece konuya uzağım.
Arabanın yapabileceği son hız 240 diyelim, Sen her yolda 240 la gidiyormusun - bence hayır

Benim motosikletimin son hızı 220 - Hep gidiyormuyum - Hayır

Ama 100 le ge gidersem ceza yiyorum şehirler arası yolda. Ben 120 akıcı gitmek istiyorum. Derdimiz bu

REFELCTIVE_WTF_IS_A_SPEEDLIMIT.png

Motosikleti
apec apx7
Arabanın yapabileceği son hız 240 diyelim, Sen her yolda 240 la gidiyormusun - bence hayır

Benim motosikletimin son hızı 220 - Hep gidiyormuyum - Hayır

Ama 100 le ge gidersem ceza yiyorum şehirler arası yolda. Ben 120 akıcı gitmek istiyorum. Derdimiz bu

ben kimseyi yargılamıyorum, sadece motosiklette nasıl bir sınır konulursa konulsun tatmin olacak insan sayısı az olacaktır diye düşünüyorum. arabayla daha 200 ün üzerine çıkmadım. ama motor öyle değil ki! ağzım burnum derken 200 ü geçiyor.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Mesele tatmin meselesi değil ki? Bizim kamyonla yan yana gitmek zorunda olmamız. Araba gibi ağır vasıtayı geçebilecek hız sınırı lazım. Kimse hız limitlerinin ütünü talep etmiyor. Kaldı ki paralı yala bile radar koyuyorlar.

Motosikleti
Cruiser
Bu yasa hız yapmak için istenmiyor ya da en güçlü/hızlı motora yasalar uysun diye istenmiyor, güvenli sürüş için isteniyor. Otobanda 130/140 ile giden araçlar varken orta şeritte bisikletle gitmeye çalıştığını düşün. Düzeltilmesini istediğimiz kısım bu.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Şahsen Kuzey Marmara ve İzmir otobanı gibi yollarda hız limiti kalksa bile olur bence 😁

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
Dün İzmir Torbalıya giderken yolda radar var diye yavaşladım yasal sınıra kadar, kamyonlar üstümden geçiyordu. Gerçekten en azından arabalar kadar gidebilmeliyiz.

Motosikleti
apec apx7
Şahsen Kuzey Marmara ve İzmir otobanı gibi yollarda hız limiti kalksa bile olur bence 😁
Ben zaten otobanlarda hız limitinin olmaması gerektiğini düşünüyorum. belirli dar virajlarda kısmı olarak sınırlandırılabilir ama dümdüz yolda sınırlandırma yapmak çok saçma.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben zaten otobanlarda hız limitinin olmaması gerektiğini düşünüyorum. belirli dar virajlarda kısmı olarak sınırlandırılabilir ama dümdüz yolda sınırlandırma yapmak çok saçma.
Almanya'da kimi otobanlarda hız limiti yokmuş ama bizdeki ehliyet alma süreçleir ile Almanya'yı kıyaslayınca bizde olmaz diyorum.
Bizde de ehliyet almak Almanya'daki gibi olsun, herkes alamasın o zaman haklısın derim ama henüz o seviyeye gelmedik.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Almanya'da kimi otobanlarda hız limiti yokmuş ama bizdeki ehliyet alma süreçleir ile Almanya'yı kıyaslayınca bizde olmaz diyorum.
Bizde de ehliyet almak Almanya'daki gibi olsun, herkes alamasın o zaman haklısın derim ama henüz o seviyeye gelmedik.
Bir ben o otobanların tadını çıkaramadım galiba ne zaman gitsem buradaki otoban hızlarında gidiyorlar. Tabelalarda hız limiti uyarıları çıkıyor. Sanırım bizim hayalimizdeki kadar limitsiz değil. @Okan Sinan Ocan hocam bu konuda bilgilerinizi paylaşabilir misiniz? Kaçırdığımız bir detay var bence.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Bir ben o otobanların tadını çıkaramadım galiba ne zaman gitsem buradaki otoban hızlarında gidiyorlar. Tabelalarda hız limiti uyarıları çıkıyor. Sanırım bizim hayalimizdeki kadar limitsiz değil. @Okan Sinan Ocan hocam bu konuda bilgilerinizi paylaşabilir misiniz? Kaçırdığımız bir detay var bence.

Kacirdigin birsey yok ,

Maalesef burada euro ile kazansak bile yakit fiyatlari bizide asti. Kimse basmiyor otobanda , gecen hafta Belcikadan geldim 140 a ciktigimda sol serit benim oluyordu. Sadece üc bes tane hizli araba gördüm hepsi o. Ben de basmadim , seyahat bitiginde neredeyse tamami hiz limitsiz otobanda ortalama hizim 107 km idi. Helga ortalama 4,7 lt tüketti.

Motosikleti
D400
hız limiti kalkarsa orta şeritten 200le gelen adam bizi biçip geçer :D

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Kacirdigin birsey yok ,

Maalesef burada euro ile kazansak bile yakit fiyatlari bizide asti. Kimse basmiyor otobanda , gecen hafta Belcikadan geldim 140 a ciktigimda sol serit benim oluyordu. Sadece üc bes tane hizli araba gördüm hepsi o. Ben de basmadim , seyahat bitiginde neredeyse tamami hiz limitsiz otobanda ortalama hizim 107 km idi. Helga ortalama 4,7 lt tüketti.
Almanya bizi kıskanıyor derken dalga mı geçiyorduk. :ROFLMAO: :ROFLMAO::ROFLMAO:

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
Talebinizi iletin sesinizi bir yerden duyurun.

Bu arada Almanya otobanlarında 1 gün sürüş yaptım, hız limiti olmayan otobanda. Kurallara inanılmaz uyuyorlar.
En sol şerit sadece sollama şeridi. Sürekli gitmek yasak.
200 le gitse 250 ile de gitse kısa bir süre sonra kendisi orta şeride alıyor araçlar.

Motosikleti
Dominar 250
Bazı arkadaşlar dalgaya vurmuşlar ancak bence bu ciddi bir konu ve dillendirilip bir şekilde gerekli yerlere gitmesi gereken bir konu.

Bir diğeri de modern arabalar ile eski arabaların aynı hızlarda sınırlarının olması. Şahin de 120 ile gidiyor, şerit takip, uyuma takip vs vs bir sürü özelliği arabalar da aynı hızlarda gidiyor. Trafik olayının baştan yazırlaması ve günümüze uygun hale getirilmesi gerekiyor bence.

Motosikleti
D400
Aynen bizde itibardan tasarruf olmaz benzin 500 lirada olsa o otobanda top speed görür herkes.

Zaten kurallara bakıyorsun , var. Benzin pahalı araba pahalı.

Ama hala herkes araba almaya calısıp kural ihlali yapıyor.

Dediğin gibi itibar - karizma zart zurt ayağına biraz da serbest olsak eze eze giderler bizi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar