Umarım gebermiştir o.....ç......
Geçmiş olsun kardeşim, ucuz kurtarmışsın. Bizim memlekette polis hırsızlarla pek uğraşmaz. 2 sene önce benim evi soymuşlardı. Polis geldi, 3 dk. soru sordu gitti. Parmak izi almaya başka bir polis geldi 2 saat sonra, o da evde hiç bir parmak izi bulamadı. yani sadece hırsızın değil, bizim bile parmak izimiz çıkmadı evdesonra savcının karşısına çıktım, ama görüdüm manzaradan sonra hiç umudum kalmadı. savcı ve katibi küçücük bir odada dip dipe masalarda çalışıyorlar, masaların üstünde dosya yığınları, öyle ki savcının nerdeyse sadece kafası görünüyordu. zaten hiçbir şey de çıkmadı, bulunamadı bir şey. geriye kendi adaletini sağlamak kalıyor ama dediğiniz gibi kendiniz birşey yapsanız, o zaman hırsızı bulmayan polis sizi hemen alır, canınıza okur. hırısızlık artık çok sıradan bir iş olmuş. amerika birleşik devletlerinde aynı suçu 2. kez işlediğinizde ömür boyu hapis cezası alıyorsunuz. bizde de adamın 72 kez hırsızlıktan sabıkası var hala sokakta geziyor, insanlara zarar veriyor. bazen umudumu kaybediyorum. nasıl toparlanacak bu memleket bilmiyorum.
Hocam polislerde bıkmış artık. Onca zaman, mesai, emek harcayıp yakalıyorlar hakim bırakıyor, savcı uğraşmıyor. Polis ne yapsın. Meleketin çivisi çıkmış. O kadar mühim işler var ki ufak iş görüyorlar bu hırsızlıkları ehemmiyet vermiyorlar...
O zaman sen acılıyken telaşlıyken seni teskin edecek, arsız arsız sırıtmayacak. Ülkedeki kaotik politik durumu sana uygun bir dille izah edip senin yanında olacak, seni güvende hissettirecek. Var mı böyle polis, bir elin parmağı. O zaman ACAB.
İş insanlıkta, karakterde, edepte, kültürde, eğitimde bitiyor. Mesleksel bir problemin varsa değiştirmek için uğraşırsın, değiştiremiyorsan böyle gevşek gevşek vatandaşla dalga geçer gibi konuşmayacaksın. Bahane üretmeyin artık yeter, sizin bu bahaneleriniz yüzünden bir gram kıpırdama olmuyor. Yok ekmek parası, yok mesailer, yok tehlikeli meslek, yok stress altındalar. Banane kardeşim ben vatandaşım o polis. Polisin görevi halkın huzurunu sağlamak, halkı güvende hissettirmek değil mi. Bunlar halkın değil, birilerinin polisi. Acımayın artık şunlara.
Esenyurtun havasından mı suyundan mı
diyeceğim şu. çocuğu bul! arabaya atıp çıkarın bir yere. açık ve net çok hasar vermeden dövün ancak yaşadığı korku ve stres kalsın. sonra isterseniz bırakın.
Polislerin yaklaşımı ve tutumundan şunu hissettim nedense: "Hırsızla uğraşma başına iş alırsın"
Arkadaşın 2.kat evine galiba balkondan hırsız girmiş.
Sesi duymuşlar kapı acıkmış adam kapıdan kaçmaya kalkmış..ev sahibi (arkadaş) o an sinirle arkasından ufat mutfak (Piknik) tüpü atmış.. hırsızın ayağına gelmiş.dengesini kaybetmiş.. kafasını duvara çarpmış.
Polis gelmiş ne oldu demeden bunu kim bu hale getirdi demiş!!
Demişler hırsız yakalamak için attık..
Polis tokat çarpmış sen kanunmusun kafana göre ceza veremezsin diye..