motosiklet hakkında sorulan en sinir oldum soru

szr

Benimde en sinir olduğum cümleler; malum motoru 2.el aldık ve haliye biraz masrafı oldu; - eeee sen bunu kaça almıştın; x liraya ; -e bilmem nekadar da masraf ettin, o kadar masraf yapcağına alırdın bi 0 bişey muhabbetleri; yazdıklarınız dışında aklıma gelenlerden:)

Evet banada dıyolarr delırıyorummm neymıs bunu satacak mısım uzerıne 1-2 koyup Şahın alacakmısım bundan ıyımıss...Yerım şahini yaa tövbe tövbe !! Bide aynen yok şeytan icadı , yok motor çok tehlikeli bilmem ne...Yok ona o kadar para verilirmi o paraya araba alırım vs vs uzayıp gidiyor hangısın dıyım..

karşılaştığım sorular ve cevaplarım..

soru : Bu yaş ta ne işin var motorla?
cevap : motora binmek kadar zevklisi yok, saatlerce binmene ses etmiyor ve saatler sonra bile kokledinmiydi banamısın demiyor :)

soru : kadranı kaç bunun?
cevap : kadran yok abicim dijital, bas basabildiğin kadar..

soru : istanbul da motora mı binilir?
cevap : arabaya hiç binilmiyo birader bu trafikde

bide şey var adam hiç motordan anlamıyor
-benim bunlar deyilde o yarış motorları varya onlar hoşuma gidiyo,alırsam onlardan alırım heralde.:silent:
gibi bi yaklaşım çok muhatap oluyorum yeter artık:p

"Yeminle paraya merakım yok ama son 6 aydır birini almak için para kazandigim tek varlık oldu benim için motosiklet. Dışardan iki tekerlekli gibi görünür bilmeyene ama binen için iki kanattır o!! Ayrica özgürlük, mözgürlük, artislik martislik vs hepsi hikaye.. tek gerçek var: bu alet adamın damarlarına endorfin ve adrenalin pompalıyor çatır çatır o kadar!!."

Diyorum soranlara cogu oracıkta afalliyor direk :cherry:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
zaten adam senin ne dediğini anlayana kadar yarım saat konuşamaz ki pininfarina :)

mesajlarda geçen soruların büyük bir kısmına muhattap olmakla beraber bir keresinde şöyle bir soruyla karşılaşmıştım.Abi fiteslimi bu?

bide şey var -motoru nerde bunun:mrgreen:

veya
-lastikler dubleksmi
-yok dolma lastik,arka frende kontra:p

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yahu gerçekten ne dolmuşuz değil mi?

şurada bir hafta ilk sayfada yer alsa bu topik herhalde onbin mesajı bulacak :)

kros yaparken adamların gelip ''yollar darmı geldide dağ bayır tırmanıyonuz'' diye sormasına gıcık oluyorum.. sana ne kardeşim belki ben yollardakı 2 ayaklı hayvanları değil ormandakı 4 ayaklı hayvanları daha cok seviyorum. en azından onune atlamıyolar ::angry2::

granajlı motorun uzerindeki japon markasını görüp ''yazıları senmi yapıştırdın,çin malına benziyo''deyen zihniyetteki motosiklet cahillerine karşı sevgim cok daha farkli . aslında o eskiden f-16 imiş ama sıcak suda yıkayınca çekmiş sonradan motosiklet olmuş bende uzerine cbr 125 yapıştırdım deyesim geliyo ama bunu soranların hepsinin yüksek yaşta insanlar olusu beni susmaya itiyo ...

- tehlikeli diilmi bu?
- yok tehlikelileri çok pahalı, param çıkışmadı bende tehlikesizinden aldım.

- sendeki yarış tipimi?
- yok düz
- haa.

-kaç fites bu?????
-6
-hadi ya...lan benim arabada bile 5 fites var...

bi de şu var...maksat dalga geçmek...sinir moruklar yaa

-leeennn teker dönüyo tekerrr....
-hadi yaa...valla mı ::evil::şeytan diyo al motoru at kafasına:pr:

Bendede Jıncheng marka bi makine var. Üzerindeki motorda bi sorun çıkarda parçalarını hiçbi şekilde bulamıyorum ve halada çalışmasa bile üzerine hep bişeyler yapıyorum yok üzerine başka motor koydum yok bi sürü elektronik aksam yaptım hatta teknik bölümde topic te açmıştım herkesin tepkisi
yaa çocuğun olsa bu kadar uğraşmazsın

Buna yaptığın masrafla şahin alınırdı(klasik düz mantık)

-Bana şu kadar borç versene
-Üstümde yok
-motora olsa direk verirsin ama
-Olsa sanada veririm onada
-Haa evet evet
-sana ne o benim oğlum
Karşımdaki dumur:p

Arkadaşlar şaka bi yaa insanların motorla olan alakasızlıkları ayrı tabiiki herkes bundan zevk alcak diye bişey yok. Bakın eğer dikkat ettiyseniz yol kenarında arabası bozulan birine araba kullanan birisi yardım etmez. Fakat bi motosiklet sürücüsü gerekirse kendi motorundan benzin çeker, bişey söker(vida gibi, ampul gibi mesela) veya elinden gelen her türlü yardımı yapar. Bi motosiklet kullanıcısı gerçek bi motosiklet kullanıcısıysa eğer yoldaki her türlü şeye özen gösterir diğer sürücülere yardım eder ne biliim içinden gelerek yapar bunu ama diğer insanlar bunu haha enayiye bak durmuş yardım ediyo bide gibi algılasada biz motrcular işte buyuz.
Mesela bi sefer yolda kalmıştım şehirler arası bi yoldu (sorunumsa benzindeki su nedeniyle karbüratörün su haznesini boşaltmam lazım fakat tornavida yok)
Otostop yapıyorum vs. yok kimse durmuyo içimden ulan dedim şimdi motorlu biri gelse bak nooluyo ve az aradan sonra motosikletçi bi arkadaş baktım az ilerden gözüktü daha ben el kaldırmadan baktım sinyalini yaktı yanımda durdu. Hayırdır birader dedi abi dedim tornavida lazım, yanımda yok ama ilerde dükkanım var, dedi havada soğuktu adam 15 km ilerdeki ilçeye kadar beni arkasına aldı gittik tornavida aldık adamın dükkanında oturduk adam sen şimdi üşümüşsündür birader için ısınsın, dedi çay demledi soba yaktı bayaa bi sohbet ettik, tekrar gittik motorumun başına. Suyu boşaltana kadar bana yardım etti. Abi saol dedim borcum falan diyecek oldum, adam sözümü kesti MOTORCULAR KARDEŞTİR dedi. Numarasını verdi ve bi problem olursa gelirsin dedi ararsın dükkanımada beklerim dedi. Tornavidayı uzattım kalsın belki bi problem çıkar dedi. Adamla gideceğim yere kadar birlikte gittik sonra yollarımız ayrıldı.
Arkadaşlar biraz uzun oldu ama biz motorcular halk arasında farklı kişilikleriz motoru bi araç gibi görmeyiz o bizim herşeyimizdir bunun içinde bu amaçsız ve mantıksız soruları boşverin bişeyde anlatmaya çalışmayın zaten anlamazlar.

Son düzenleme:
ben motoru tecrübesi olmayanların bi tur atayım diye istemelerine sinir oluyorum.(bisikletmi lan bu?)
bide herkes tehlikeli diyor,bende ya arabada tehlikeli,yada korkunun ecele faydası yok diyorum.......

Bıyıklı, kır saçlı, yaşlıca bir amca; elinde tesbihi, eller belinde kavuşmuş, yanıma gelip meraklı gözlerle motoru inceliyor ve sonunda bomba soru geliyor:

- Kaç para bu yeğenim?
- ... YTL dayı.
- Hımm.. (Düşünceli gözlerle) O paraya Şahin alırdın yahu yazık etmişin.

Bir de çocuklardan gelen klasik sorular var tabi:

- Abi Kawasaki mi?
- Abi kaç basıyo? 300 basıyo mu?
- (Gayet artist bir şekilde) Benim dayıoğlunda da var bundan :)

Toplum tarafından genel olarak gelen sorular ve yorumlar olarak da:

- Korkmuyor musun?
- Şeytan işi bu.
- Çok tehlikeli değil mi?
- Yağmurda ne yapıyorsun?
- Birkaç arkadaş bir yere gitseniz 2 kişiden fazla sığmaz buna.
- İstanbul' da motora binilir mi hiç?

Aklıma gelenler bunlar :)

bi gün arkadasın triump motosikletiyle cıkmıstık 675 speed triple motoru tanımayanlar yanına gelip ''abi ya bu çin malı mı demişlerdi'' harbiden cok güzel olmus falan dediler kan beynime sıçradı o an:))

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar