İnternet sonrası, bu fuarları bir türlü anlayamamışımdır zaten. Sade motor fuarı değil, genel olarak.
Yeni model mi? Daha çıkmadan internette istemediğin kadar bilgi bulursun. Spekülasyonlar, teknik veriler, fotoğraflar. Ürün çıkar bilgiler daha da artar. Fuarda ajanslardan tutulmuş kişilerden daha fazla bilgiye sahip olursunuz 3-5 site gezseniz.
Ucuzluk deseniz, bir kaç ürün dışında öyle aman aman bir ucuzluğa da rastlayamazsınız. Firmalar bir şekilde fiyatları ayarlarlar.
Ürün bulma deseniz, geçmişte hatırlıyorum bir fotoğraf makinası lensi alayım diye böyle bir fuara gitmiştim bütün büyük firmalar ordaydı ama lens yoktu. Dönüp sirkeciden almıştım.
Yani katılan firmalar ve ürünlere yönelik pek bir katkısını göremiyorum açıkcası fuarların.
Geriye ne kalıyor?
İnternet üzerinde bir sürü şey üzerine bir sürü topluluk var. Ama Motosiklet kullanıcıları biraz farklı bir topluluk. Kendi aralarında sık yapılan toplantılar, geziler nedeniyle topluluk üyelerinin gerçek hayatta da iletişimleri oluyor. Fuarların bu açıdan bir faydası oluyor işte farklı şehirlerden uzun zamandır görmediğiniz insanları görme veya nicklerini bildiklerinizle tanışma imkanınız oluyor.
Eh alacağınız bir kaç aksesuar varsa onları da karşılaştırma yaparak alıyorsunuz.
Tabi birde gözünüz, gönlünüz açılıyor