Teşekkürler hocam, İngilizce bilmediği için anlayamayan arkadaşlara bilenler yardımcı olmaya çalışır.
120 km ile giderken fren yapma refleksi oluştuğu an ile frene başlandığı arasında geçen 1 saniyelik sürede 33 metre ilerlemiş olmak beni ürküttü açıkçası. Bu hususları göz önünde bulundurmak lazım her zaman.
Sizin de bahsettiğiniz gibi ben de fren tekniği konusunda burada ve diğer sitelerde yazılanları okuduğumda çoğunluk işimizi şansa bıraktığımızı düşündüm ve ürktüm. Hatta uygun bir vakitte uygun bir güzergahta biraz fren pratiği yapmaya karar verdim. Çünkü maalesef çoğunlukla 90'ın altında seyretmiyoruz. İşin ilginç tarafı yavaş gittiğiniz zaman da kaza riski alıyorsunuz. Herkes sizi sıkıştırıyor.
Yalnız fren tekniğini teorik olarak buralarda okuyorum ama bir ustanın göstermesi gerek.
Kendi adıma acil fren tekniğini teorik olarak okumadan evvel bizzat başıma gelen bir olayda bilgimden değil ama refleksiv olarak ucuz kurtarmıştım. CBF 250 ile hızım 90 civarında iken arabanın biri önüme kırdı ve beni görünce şaşırdı ve yolun ortasında kaldı. Ben de yazılarda hata olarak belirtildiği gibi korkuyla arka frene bastım. Hemen savrulma başladı, hafifçe freni bırakırak gaz verip arabanın solundan motoru yatırarak geçtim, bir hayli de ileride durabilmiştim. Otomobil sürücüsü riskin büyüklüğünün her zaman olduğu gibi farkında değildi.