Yakin zamandaki emniyet seridinde yaptigim kazamla alakali konusurken "Normalde dikkatliyimdir, emniyet seridinde giderken bile" minvalindeki bir mesajima birisi "Ta ki o ana kadar" diye yanit vermisti. Bunu okumak koyuyor adama fakat zor da olsa ustune dusunmeli insan, acaba dedigim gibi degil miyim diye.
Daha fazlasini degil, gun gelir o kadarini da affetmeyebilir trafik. Sansin yuzunuze gulmedigi bir gun kaza yaparsaniz caniniz da cebiniz de yaniyor, ben garantisini veriyorum. Bir de ustune baskasinin da canini yakarsaniz gerisini hayal bile edemiyorum.
abi dediğin gibi zaten yaşamadan vazgeçilmiyor, şehiriçinde makas atarken madde etkisi altındaki sürücünün bir anda frene abanıp refüje çıkmalı yasak dönüş denemesiyle arkadan hafifçe çarptım. Normalde kazada hiçbir şey yok ama arabadaki türk değildi ve madde etkisi altındaydı üstüne karakolluk olduk uğraştık, ırkçılık da yapmak istemiyorum da camdan tipini gördüğüm an zaten anlamıştım ben başıma gelecekleri.
Artık makas atmam mesela o olaydan sonra, dikkatli şerit değiştiririm yine diğer insanlar makas der tabiki belki ama benim gözümde çok çok az tehlikeli bir şeydir. Tramvay yolunda sinyalsiz dönen araca yerler ıslaktı duramadım yandan çarptım tramvay yolunda artık herkese yol veririm bir de üstüne yavaş giderim. Zaten ben fren yapmayı yanlış frenle birkaç kez düşerek öğrendim, niye bilmiyorum ama deneyimlemeden öğrenmeyen birisiyim.
En azından arkama baktığımda kendimi birkaç ay önceki halimle bile kıyaslayınca çok fazla durulduğumu görüyorum ve bu da beni mutlu ediyor açıkçası çünkü gerçekten öncelerinde ekmek almaya diye çıkıp arkamdan muhtemelen yedi ceddime defalarca kez küfür ettiren makaslar atarken buluyordum. Şeytan işi diyorlar ya gerçekten de öyleymiş, ben onu değil de sanki o beni sürüyor gideceğimiz yerlere o karar veriyor..
Motosiklet sürmeye başlayınca anladım asıl zor olanın makas atmak, ön kaldırmak değil de dikkatli sürmek olduğunu. Şuan dediğim gibi kimseye zararım yok genel olarak neredeyse bir tek slalom yapıyorm öyle kendi şeridimde ara sıra laf eden oluyor solumdan duyuyorsam sağımdan atıyorum yoluma devam ediyorum . Yani kısacası beni eğiten sözler veya düşünceler değil de aldığım zararlar oluyor Allah'a şükür şuana kadar yaptığım tüm kazaların hepsi küçüktü umarım daha alacak dersim varsa da yine küçük kazalarla alırım o dersleri başka bir şey dilemem .