motosiklet fazla yakıyor

Motosikleti
Voge 250RR
voge 250 rr motorum 110kmde 5,2 litre benzin yaktı (3,5L normali) , 3 ay önce motor çalışmama sebebiyle servise götürmüştüm ateşleme bobini ve beyin garantiden değişmişti.

Çok yakma dışında kontak tuşuna bastığımda 3 saniye duruyor sonra ateşleme yapıyor ve çok nadir de olsa bazenleri çok zor çalışıyor, onun dışında normal mi bilmiyorum egzozumdan direkt saf benzin kokusu geliyor sanki hiç yakmıyor gibi, acaba yine ateşlemeyle ilgili sıkıntı olabilir mi? Yani bir sorun olduğu kesin müsait olunca servise götüreceğim zaten sadece bilgim olması için soruyorum

Motosikleti
Voge 250RR
Hava filtren ne alemde? 5,2 lt/ 100 km'yi hangi devir ve hızda yaktırıyorsun?
videoya tekrar baktım 4,7 litreymiş genelde 5000 devir civarında sürüyorum ara sıra tabiki hızlanmalarda 10k devirleri gördüğüm oluyor ama düşük devir çoğunlukta ve 70i pek geçmedim bu 100kmde, 100kmyi tamamen bir yere gidip gelmek için şehir içinde kullandım genelde trafiğin 40-50yle aktığı yollarda

hava filtrem ne alemde bilmiyorum motosikletin sürmek dışında hiçbir şeyinden anlamadığım için

Motosikleti
Voge 250RR
Egzozda çiğ koku varsa yakmadan atıyor.
Patlatma da varsa ateşleme sorunu.
ara sıra patlatıyor gibi ama sesi çok az çıkıyor orijinal egzoz olduğu için normal sesinin az çıkması sanırım. Patlatma dediğiniz o mu yani tatlı bi küt küt sesi geliyor egzozdan aragaz verince

Motosikleti
Voge 250RR
Sürekli aragaz mı veriyorsun?
sence sürekli aragaz mı veriyorum... HAahhahaha suriyeliyle konuşsam o mesajdan şu çıkarımı yapmaz siz bu türkçeyle bu yaşınıza nasıl geliyorsunuz anlam veremiyorum

O patlatma sesi garip geldiği için aragaz verip denemiştim başka da ara gaz vermem , zaten aragaz için mantıklı bir sebep yok ilgi kovalayan birisi değilim 😀

Motosikleti
Arora kasırga
ara sıra patlatıyor gibi ama sesi çok az çıkıyor orijinal egzoz olduğu için normal sesinin az çıkması sanırım. Patlatma dediğiniz o mu yani tatlı bi küt küt sesi geliyor egzozdan aragaz verince
Nükleer bomba gibi patlamaz zaten
Ateşlemen atlama yapıyor
Basit bı tırnak ayarı da kurtarabilir,pahalı bir sensör de.
Ustanın keyfine kalmış

sence sürekli aragaz mı veriyorum... HAahhahaha suriyeliyle konuşsam o mesajdan şu çıkarımı yapmaz siz bu türkçeyle bu yaşınıza nasıl geliyorsunuz anlam veremiyorum

Bu forumda bulaşıcı galiba?

Siz bir şey söylemişsiniz, o arkadaş da buna istinaden bir soru sormuş, hemen alay, etme aşağılama, moduna geçmişsiniz.

O patlatma sesi garip geldiği için aragaz verip denemiştim başka da ara gaz vermem , zaten aragaz için mantıklı bir sebep yok ilgi kovalayan birisi değilim 😀
Sürekli aragaz mı veriyorsun? sorusundan bu kadar dramatik bir anlam çıkarman gerçekten etkileyici. Basit bir ihtimali sormak bu kadar zoruna gittiyse forum ortamı sana biraz ağır gelebilir.

Asıl konuya gelirsek; 110 km’de 5.2 litre tüketim ve egzozdan çiğ benzin kokusu sürüş stilinden çok zengin karışım ya da ateşleme zayıflığına işaret eder. Daha önce bobin ve ECU değişmiş diyorsun buji, enjektör kaçırma, motor sıcaklık sensörü ve lambda sensörü kontrol edilmeli. Geç ateşleme varsa yakıt yanmadan atılır, hem tüketim artar hem benzin kokusu olur.

Basit bir sorudan bu kadar dramatik çıkarımlar yapabiliyorsan, teknik detayları anlamaktan ziyade kendi egonun kurbanı olduğunu itiraf etmiş oluyorsun buradaki herkes senin seviyeni zaten fark etti ve yazdıklarınla kendini küçük düşürdün. Gerçekten teknik tartışma yapmak isteseydin bu kadar saçma bir savunma geliştirmezdin, ama görünen o ki burada tek yeteneğin kişisel alınganlık ve boş laf üretmek.

Motosikleti
Voge 250RR
buradaki herkes senin seviyeni zaten fark etti ve yazdıklarınla kendini küçük düşürdün.
Agresif kullansam fazla yakmasına zaten şaşırmam , her şeyi açık ve net sormama rağmen sürekli ara gaz mı veriyorsun? sorusu garip geldi. "BU KADAR dramatik anlam çıkarmak" dediğiniz şeyde de sadece türkçenizin zayıf olduğunu söylemiştim, zira siz benim pek de dramatik çıkarımlar yapacağım türden bir insan değilsiniz.

Mesajınızda egzozdaki çiğ kokusundan sürüş stiliyle alakası olmadığının anlaşıldığını kendiniz de söylemişsiniz, sadece bu kadar açık olmama rağmen öyle bir soru sormanız o anlık saçma geldi bana,

Mesajınızın orta kısmındaki bilgiler için teşekkür ederim bu arada

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Sürekli aragaz mı veriyorsun? sorusundan bu kadar dramatik bir anlam çıkarman gerçekten etkileyici. Basit bir ihtimali sormak bu kadar zoruna gittiyse forum ortamı sana biraz ağır gelebilir.
Bu arkadaş daha önce de atarlı giderli takılıyordu. Biraz fazla sinirli :)

Umarım motor üstünde sakindir. Biz atar gideri çok takmıyoruz ama motor affetmiyor malesef

Motosikleti
Voge 250RR
Bu arkadaş daha önce de atarlı giderli takılıyordu. Biraz fazla sinirli :)

Umarım motor üstünde sakindir. Biz atar gideri çok takmıyoruz ama motor affetmiyor malesef
Yok abi estağfurullah denk geliyor herhalde, motor üstünde sakin değilim ama genelde amacım eğlenmek oluyor birkac kez ölüm eşiğinden kıl payı döndüm yaşım genç diye artık olduğum şeritte bağırarak slalom yaparak yanlayarak atıyorum enerjimi fazlasını dediğin gibi motor affetmiyor ..

Motosikleti
Honda Forza 250

Dostum tamirciden önce psikoloğa para harca, sen motordan daha değerlisin. Durduk yere bu kadar tepki normal değil.

Motosikleti
Voge 250RR
Motorunun sorunu hallolur. Fakat, insanlarla diyaloğunu düzeltmen o kadar kolay değil. Biraz çaba harcaman lazım.
Merhaba düşünmeniz yeterli, olur da bir gün dışlanırsam muhtemelen o zaman çaba harcamaya başlarım. Dediğim gibi burayı kafanıza çok takmayın bu hayatta yapılabilecek en iyi şey hiçbir şeyi kafaya takmamak o şekilde yaşamaktır benim için de çok önemli değil o yüzden. Ben hata yaparsam hatamı anlar aciklamami yaparım zaten de yaptım fazlasını bekliyorsanız beklemeye devam ediniz pek de çaba harcayacakmışım gibi göremedim kendimi çünkü.

Motosikleti
Voge 250RR
Dostum tamirciden önce psikoloğa para harca, sen motordan daha değerlisin. Durduk yere bu kadar tepki normal değil.
Haklısınız bu forumda afedersiniz çok bilmislik taslayan birkaç kişi bulunduğu için arkadaşı yanlış anlayıp parlamışım olur böyle şeyler, kibarca belirttiğin için de teşekkür ederim. Sonuçta hepimiz insanız değil mi :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çabayla da olmaz.
Bokuyla kavga eden birinden bir yol olmaz.
Kendilerini bir şey sanıyorlar.
Kendimi bir şey sandığım yok dediğiniz olayda da genelde sifonu çekmeyi tercih ediyorum ztn çaba da sarf etmeyeceğim bunun için, olup olmayacağı pek önemli değil ..

.. siz kafanızı böyle şeylere çok yormayın bir yanlış göreyim de atlayayım diye tetikte beklemeyin zaten nerde yanlış görseniz bir anda kusursuz insan olursunuz

Son düzenleme:
Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
birkac kez ölüm eşiğinden kıl payı döndüm yaşım genç diye artık olduğum şeritte bağırarak slalom yaparak yanlayarak atıyorum enerjimi fazlasını dediğin gibi motor affetmiyor ..
Yakin zamandaki emniyet seridinde yaptigim kazamla alakali konusurken "Normalde dikkatliyimdir, emniyet seridinde giderken bile" minvalindeki bir mesajima birisi "Ta ki o ana kadar" diye yanit vermisti. Bunu okumak koyuyor adama fakat zor da olsa ustune dusunmeli insan, acaba dedigim gibi degil miyim diye.

Daha fazlasini degil, gun gelir o kadarini da affetmeyebilir trafik. Sansin yuzunuze gulmedigi bir gun kaza yaparsaniz caniniz da cebiniz de yaniyor, ben garantisini veriyorum. Bir de ustune baskasinin da canini yakarsaniz gerisini hayal bile edemiyorum.

Motosikleti
Voge 250RR
Yakin zamandaki emniyet seridinde yaptigim kazamla alakali konusurken "Normalde dikkatliyimdir, emniyet seridinde giderken bile" minvalindeki bir mesajima birisi "Ta ki o ana kadar" diye yanit vermisti. Bunu okumak koyuyor adama fakat zor da olsa ustune dusunmeli insan, acaba dedigim gibi degil miyim diye.

Daha fazlasini degil, gun gelir o kadarini da affetmeyebilir trafik. Sansin yuzunuze gulmedigi bir gun kaza yaparsaniz caniniz da cebiniz de yaniyor, ben garantisini veriyorum. Bir de ustune baskasinin da canini yakarsaniz gerisini hayal bile edemiyorum.
abi dediğin gibi zaten yaşamadan vazgeçilmiyor, şehiriçinde makas atarken madde etkisi altındaki sürücünün bir anda frene abanıp refüje çıkmalı yasak dönüş denemesiyle arkadan hafifçe çarptım. Normalde kazada hiçbir şey yok ama arabadaki türk değildi ve madde etkisi altındaydı üstüne karakolluk olduk uğraştık, ırkçılık da yapmak istemiyorum da camdan tipini gördüğüm an zaten anlamıştım ben başıma gelecekleri.

Artık makas atmam mesela o olaydan sonra, dikkatli şerit değiştiririm yine diğer insanlar makas der tabiki belki ama benim gözümde çok çok az tehlikeli bir şeydir. Tramvay yolunda sinyalsiz dönen araca yerler ıslaktı duramadım yandan çarptım tramvay yolunda artık herkese yol veririm bir de üstüne yavaş giderim. Zaten ben fren yapmayı yanlış frenle birkaç kez düşerek öğrendim, niye bilmiyorum ama deneyimlemeden öğrenmeyen birisiyim.

En azından arkama baktığımda kendimi birkaç ay önceki halimle bile kıyaslayınca çok fazla durulduğumu görüyorum ve bu da beni mutlu ediyor açıkçası çünkü gerçekten öncelerinde ekmek almaya diye çıkıp arkamdan muhtemelen yedi ceddime defalarca kez küfür ettiren makaslar atarken buluyordum. Şeytan işi diyorlar ya gerçekten de öyleymiş, ben onu değil de sanki o beni sürüyor gideceğimiz yerlere o karar veriyor..

Motosiklet sürmeye başlayınca anladım asıl zor olanın makas atmak, ön kaldırmak değil de dikkatli sürmek olduğunu. Şuan dediğim gibi kimseye zararım yok genel olarak neredeyse bir tek slalom yapıyorm öyle kendi şeridimde ara sıra laf eden oluyor solumdan duyuyorsam sağımdan atıyorum yoluma devam ediyorum . Yani kısacası beni eğiten sözler veya düşünceler değil de aldığım zararlar oluyor Allah'a şükür şuana kadar yaptığım tüm kazaların hepsi küçüktü umarım daha alacak dersim varsa da yine küçük kazalarla alırım o dersleri başka bir şey dilemem .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar