motosiklet en çok ne yüzünden yolda kalır nelerini değiştirelim

çin mallarına dikkat ettim motor kısmında pek sorun çıkmıyo peki bi regal alsak nerelerini değiştirelim napalım

kardeş çok genel bi soru olmuş,motoru al km sini söyle son bakım tarihini falan açıkla ozaman daha aydınlık bi soru olur rahat cevaplarız. bilemezsinki heran herhangi bir arızadan kalabilirsin yolda,sıfır km motosiklet bile kalabiliyor helede çinliyse:):cat:

Arkadaşım doğru söylüyor. Mesela kontak anahtarındaki bir temassızlık yada gövdesindeki + hattın bir tanesindeki titreşime bağlı bir kopukluk, ve sonrasında şase yapması bile uzak da olsa bir ihtimal.

Ama genel anlamda....keeway yada honda bile olsa, fren balataları ve diskleri mutlaka kontrol edilmeli. Ben hemen yağı ve fren yağını değiştirirdim mesela. Otomatikse aktarma kayışı vitesli ise debriyajı ileride sıkıntı yaratmaması açısından değiştirilmeilidir mesela. Bujiler tedbir amaçlı yenilenmeli, motor karbüratör ayarı kontrol edilmelidir.

çin malları en çok en çok neden arıza yapar bunu kastettim mesela motordan pek yapmazlar sanırım en iyisi servisine gidip sormak en çok ne için bakıma yada tamire geliyorlar diye ben iki kez buji yağlandı ıslandımı yandımı naptıysa yolda kaldım

Mesela bu bende hiç olmadı. O yüzden illaki şundan demek zor. Ama dediğim gibi. aldığın zaman fren yağlar balata ve bujileri değiştir....yeter sanırım

çin malları en çok en çok neden arıza yapar bunu kastettim mesela motordan pek yapmazlar sanırım en iyisi servisine gidip sormak en çok ne için bakıma yada tamire geliyorlar diye ben iki kez buji yağlandı ıslandımı yandımı naptıysa yolda kaldım

petrolde motoru yıkattım birinde yanımda birde çin malı vardı o da yıkattı, tam gideceğim yıkamacı dedi ıslaktır buji çalışmaz :D bastım marşa giderken arkamdan şaşırmış halde bakıyorlardı ikiside :D

Benim eskiden Mondial HS150 scooter'ım vardı, bi kere benzin bittiği için yolda kaldım, benzin göstergesi de bozuk değildi benzin almadan idare etmeye çalışıyordum ondan oldu.

Regal için , Orjinal lastikleri çok sert. Ön lastik sorun çıkarmaz ama arka lastiğin kesinlikle kauçuk oranı yüksek ,yumuşak markalı bir lastikler değişmesi iyi olur.

Kornasının sesi otobanda zayıf kalır.yüksek desibelli bir korna takmanız menfaatinedir.Farı ışıklandırma olmayan yollarda zayıf kalır. Işığı şeride yaydıran şekilde reflektörü olan bir lambayla değiştirseniz iyi olur. yanlız regalin elektrk aksamı ile alakalı bütün kabloları farın içinde toplandığı için ya far ası büyük bir far alın yada bu kabloları ayrı bir kutucuk yaparak içinde toplayın. Orjinal aküsü yanlış bilmiyorsam suluydu.alı almaz değiştirmeye gerek yok bu şekildede idare eder. ancak bu aküye güvenip extra ışık tertibatı takmamak iyi olur.

E-9 modeli düşünüyorsanız ,arka çanta tutucu demirlerini bir boru ile kaynakla birleştirin.araba tamponu kadar sağlam oluyor.

Çinli motorda en korktuğum elektrik tesisatının tamamı.
1) Konjektör arızasından dolayı tekleyip yolda kaldım. Sonra 10 dk devam ettim yola. Ama.. (2 gün böyle kullanınca...)
2) Konjaktör arızası yüzünden penzin pompası yandı ve serviste konjaktör arızasını denerken yolda bırakmış, baktım ki usta motoru iterek getiriyor:) ve konjaktör-benzin pompası değişildi.
3) Yine konjektörün sebep olduğu bir diğeri ise otomatik jiklemin bozulmasıydı ve rölenti ayarlanıyordu ama jikle yerinde durmadığı için bazen istop bazende aşırı devirli oluyordu ve komple karbüratör değişti.(bu yolda bırakmadı:))
4) Ve yine konjaktörümün sebebi olduğu akü sorunu. Fazla gelen gerilim akünün ömrünü kısalttı ve şarj tutmuyordu. Değişildi.
5) Ve son olarak elektirik tesisatımın - kutbu idi. - hatta sorun olduğundan gittiğim bi yarden geri dönerken hayda... Marş basmıyordu. Vede ayak ilede çalıştırmayı beceremedim:s. Sonuç yine yolda bıraktı. Ve aküden gövdeye kablo atılarak sorun giderildi.

Yani arkadaşım diyeceğim bir konjektör arızası yüzünden zincirleme sorun çıkarttı.
Bu dediğim arıza daha motor sıfırken yani ~500km iken yaptı. Neyseki garantim olduğundan cebimden para çıkmadı. Nerdeyse elektriğe bağlı parçalar sıfırlanmış oldu:)
Ama uğraştırmasıda cabası. Bu saydıklarım 1 hafta arayla çıktı. (~50 km gittim gitmedim)
Şuan motorumdan çok memnunum, üzerinden ~1500km geçti ve hiç sorun yok çok şükür.
Seninde dediğin gibi mekanik sorunları olmuyor (yani genelinde).

Herkese kazasız belasız sürüşler.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar