Dün motosikleti aldım noterdeki işlem 118 TL tuttu. Sonra Emniyete gittim ruhsat işlemi için sigorta yapılması gerektiği söylendi. Tabi bende sigorta ücretleri yüksek ve motor haziran-temmuza kadar depoda kalacağı için emniyetteki işlemi yaptırmadım. İşin kötü yanı ruhsat işlemi için ne kadar ücret gittiğini sormayı unuttum :/
ruhsat işlemine para gitmiyor,,noterde satış yaptıktan sonra noterin sana verdiği satış kâğıdıyla trafik sigortasını yaptırıyorsun,sigorta yaptığın anda trafik şube sistem bilgisayarlarında otomatikman sigorta yaptığın görünüyor ve istediğin trafik şubeden anında ücret ödemeden ruhsatını alıyorsun,,zaten ruhsat parasını noterde peşin alıyor devlet
eğer sigorta yaptırmazsan ruhsatı alamıyorsun 1 ay içinde alman gerekli yoksa ceza ödüyorsun
okadarını bilmiyorum,trafiğe çıkmazsan olabilir,,ama ben motoru aldığımda bana söylenen 1 ay içinde alman gerek,yanlız ben motoru kullanıyorum,depoda bekletme falan yok
sigorta yapınca emniyetten ücretsiz ruhsatını hemen alıyosun,ben sigortayı yaptıktan 2 saat sonra emniyetten hemen aldım ruhsatı,,parada vermedim
Teşekkürler alacağım motorun sigortası varsa nolcak
ruhsat işlemine para gitmiyor,,noterde satış yaptıktan sonra noterin sana verdiği satış kâğıdıyla trafik sigortasını yaptırıyorsun,sigorta yaptığın anda trafik şube sistem bilgisayarlarında otomatikman sigorta yaptığın görünüyor ve istediğin trafik şubeden anında ücret ödemeden ruhsatını alıyorsun,,zaten ruhsat parasını noterde peşin alıyor devlet
eğer sigorta yaptırmazsan ruhsatı alamıyorsun 1 ay içinde alman gerekli yoksa ceza ödüyorsun